so...here i go again. dupa cum unii stiti este vorba despre o Alfa Romeo 166 2.4 JTD. si cam am o problema cu ea.
in treapta a 6-a, uneori si a 5-a, la viteza de ~ 120 km/h temperatura lichidului de racire (aka apa) urca brusc la 130 de grade si se aprinde becul. numai uneori, de obicei cand vreau sa ajung la aceasta viteza mai rapid. odata ajunsa la 130 de grade, imi taie acceleratia, turbina, si incepe sa scada viteza. cum bag treapta inferioara, si o turez putin, apa scade brusc la 90 de grade, si puterea motorului revine. mentionez ca in acest timp imi si da afara apa din vas. uneori problema asta mai apare cam tot la viteza mai mare, dar cand ma joc cu pedala de acceleratie, adica accelerez cate putin, o eliberez, apoi iara accelerez. am schimbat pana acum termostatul si capacul de la vas. am incercat sa o tin la trepte inferioare dar la turatie ridicata si nu face, doar treapta 6, foarte foarte rar treapta 5. soft, senzor ceva sau cel mai rau garnitura de chiulasa. voi ce ziceti. astept o parere un sfat o maslina.

. multam fain
va salut
Maserati 4200 Coupe Cambiocorsa
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde Montreal
Alfa Romeo 164 3.0 v6 Q4
Alfa Romeo 166 3.2 v6 24v TI
Alfa Romeo 156 GTA 3.2 v6 24v
Alfa Romeo 156 2.0 JTS Scuola Sportiva
Ex many others…