It is currently 09 Feb 2025, 01:15

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Salutare!
PostPosted: 05 May 2011, 23:37 

Car: Alfa Romeo 156
Salutare oameni buni! Sunt nou pe forum si la fel ca si toti de aici sunt proprietar de Alfa 156 de 2 ani! Am luat masina din italia..este din 1998 inmatriculata `99! M`am indragostit instant de ea lucru care m`a facut sa dau 75 mil sa o inmatriculez! In primul an nu am avut absolut nici un fel de problema..dar absolut niciuna! De ceva vreme insa au inceput sa apara! Prima si ce`a mai deranjanta este faptul ca desi are motor de 1.6 bezina TwinSpark 16v a inceput sa se auda de parca este diesel...ma innebuneste lucrul acesta si nu stiu ce sa ii fac, unii mecanici imi spun ca imi bat tachetii, altii ca am arborele cotit stramb...si multe altele!! O alta problema este ca nu imi sta la relanti (nu stiu dak asa se scrie, scuze), adik oscileaza intre 900-1500 rpm..dar nu mereu...si atuci cand sta fix sta la 1000 :(...mi s-a recomandat sa curat clapeta de acceleratie...am fost la autoitalia sa imi schimb distributia si le-am zis si de chestia cu clapeta...m-au sunat sa ma duc sa o iau si mi-au zis ca au curatat si clapeta (nush cat de adevarat este) dar degeaba..tot la fel imi oscileaza la relanti! O alta problema pe care o are este cea pe care o au toate masinile...a inceput sa troncane sa scartaie datorita minunatelor drumuri din Romania...intrebarea pe care o am referitor la acest aspect este daca bucsele, pivotii, bucsele la bara stabilizatoare se pot schimba separat ca la oricare alta masina!! Multi mi-au spus ca trebuie sa cumpar bascula cu totul..ca nu se pot schimba pivotii si bucsele separat..la fel si bucsele de la bara stabilizatoare!!
Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi la ceea ce am scris mai sus, va sunt recunoscator! Nu ma pricep prea mult la mecanica cu atat mai putin la Alfa Romeo!
Multumesc mult!!

Post subject: Re: Salutare!
PostPosted: 05 May 2011, 23:48 

Car: Alfa Romeo GT BL
Sunetul de diesel e de la variator. Cand il schimbi, trebuie sa repui distributia la punct, cu cale. Oscilatia de relanti a mai fost discutata pe forum. Cred ca e de vina debitmetrul. Cauta cu spor. Pe fata pivotii superiori si daca imi amintesc si cei inferiori nu se pot schimba decat cu tot cu brat. Doar bucsele se mai schimba, dar majoritatea renunta, deoarece intr-un viitor schimba bratul cu totul din cauza pivotului uzat. Pentru bara stabilizatoare se gasesc bucse separat.

Redline it once a day, keeps the mechanic away 8)

PostPosted: 06 May 2011, 00:05 

Debimetrul de aer l-am schimbat acum 5 luni din cauza altei probleme...imi mergea in rateuri, insa s-a dovedit ca nu era de la debimetru de aer treaba cu rateurile ci de la sonda lambda!!! Acum am debimetrul cel nou pe masina...insa am facut proba si la cel vechi si e in perfecta stare de functionare!! Concluzia...datorita unor mecanici pe care ii credeam buni..am cumparat debimetru nou :(!!

PostPosted: 06 May 2011, 01:02 

Car: Vespa
In primul rand cauta-ti un mecanic bun . O sa vezi cum scapi de dileme si de bani aruncati pe geam ...
In al doilea rand completeaza-ti locatia ca asa ai sanse sa iti recomande cineva un mecanic .
Si nu in ultimul rand , bine ai venit printre noi .

L.E acum ti-am vazut nick-ul ... Vezi ca sunt si baieti din Buzau pe forum . Ia legatura cu ei , sigur te vor ajuta. Altfel , in Bucuresti sunt cativa baieti priceputi ...

PostPosted: 06 May 2011, 18:37 

Multumesc mult pentru urarile de bun venit! :)

PostPosted: 06 May 2011, 19:26 

Car: 156 1.6 TS
Poate ne arati si noua Alfa ta.Si nu in ultimul rand bine ai venit :wave:

PostPosted: 06 May 2011, 19:48 

Car: MB E 250 CDI
BZ11LVS Quote:
Salutare oameni buni! Sunt nou pe forum...(...) M-am indragostit instant de ea (...) ...am fost la autoitalia sa imi schimb distributia si le-am zis si de chestia cu clapeta...m-au sunat sa ma duc sa o iau si mi-au zis ca au curatat si clapeta (nush cat de adevarat este) dar degeaba... (...) Multi mi-au spus ca trebuie sa cumpar bascula cu totul... (...) Va rog mult daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi (...) Multumesc mult!!

In primul rand bine ai venit pe forum, esti unul dintre putinii buzoieni care s-au mai inscris pe aici !

In legatura cu intrebarile situatia sta cam asa...
Sunet de diesel, clar variator si tot ce va mai decurge din asta, daca tot umbli pe acolo (adica apuca-te si comanda tot kit-ul pentru distributie, nu numai variatorul)... Pivotii de la bascule nu se pot schimba independent, asa ca ca suna-ma sa te duc undeva si sa-ti iei brate ieftine.... Clapeta de acceleratie, daca vrei sa incerci o alta pana te decizi daca sa cumperi sau sa o repari pe a ta, iti imprumut eu una.... Si cea mai importanta: cand spui ca te-ai dus la reprezentanta Autoitalia, te referi la dealerul local Fiat/Alfa Romeo ? adica AutoRavenna din Maracineni? Daca da, deja ti-ai gresit service-ul, baietii de acolo cand au vazut-o pe a mea pe elevator se uitau pe sub ea ca la Eurofighter Typhoon... :lol: Iti voi recomanda un alt service, sub rezerva ca poate nu la reprezentanta amintita de mine te-ai referit...
Vorbim pe PM, numai bine !

PostPosted: 06 May 2011, 23:03 

O sa pun poze in curand si cu masina! DIA nu la AutoRavenna am fost...eu stau mai mult in Bucuresti ptr. ca aici muncesc....la Rm ma duc la 2 sapt...am fost la AutoItalia in Bucuresti pe Bd. Timisoara, dar nu cred ca este mare diferenta intre mecanici!! Distributia are aproape 20000 km de knd am schimbat`o! Daca stiam ca e variatorul il schimbam atunci cand am facut distributia!! Sincer acum nu am bani sa o schimb pentru ca na...sunt roman si putini romani au bani :) Din cate am aflat nu e o mare problema ca merg cu variatorul stricat, deci o sa il aman un timp pentru ca vreau sa imi fac articulatia ptr a scapa de "fanfara" :)!
Ca majoritatea de aici am si eu planuri cu masina mea! Dupa ce o pun la punct cu totul vreau sa ii fac urmatoarele:
- Sa o vopsesc (sau colantez) gri mat deschis (clean look)
- Jante (acum am table) fie de alfa fie altele (numai sa scap de table)
- Eleron micut pe spate
Nu e mare lucru dar sunt convins ca o sa ii schimb un pic infatisarea...si mai multe oricum nu imi permit!!

Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+03:00