It is currently 15 Nov 2024, 14:28

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
 Post subject: Re: Probleme la Alfa 147
PostPosted: 16 Mar 2009, 10:26 

zet Quote:
Crysti Quote:
zet Quote:
in legatura cu sunetul acela la franare...nu ar putea sa fie bucsele de la bara stabilizatoare de pe spate sau chiar cele de pe fata?
zet foarte probabil la service cand a fost mi-a verificat tot cu exceptia de ceva brat in spate superior si cred ca acolo ar fi, trebuia schimbate bucsele de acolo oare ?
sunetul se aude si cand pleci de pe loc mai tare , daca nu pun frane tari sau nu plec de pe loc tare atunci nimic.
si la mine se auzea la fel:daca franam tare trosnea, daca acceleram tare trosnea, daca luam o curba mai brutal in frana sau in acceleratie trosnea, daca luam maxim de volan pe loc si faceam o manevra trosnea si multe alte exemple.Dupa ce am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare de pe fata toate aceste simptome au disparut
Problema este ca bucsele de la bara stabilizatoare nu prea se pot diagnostica decat prin excludere pt ca poti sa te apuci sa tragi cu mana sau cu ranga de bara cat vrei ca ea nu se va misca doar la forte mult mai mari se aud acele lucruri.
Daca simti ca si cum ti-ar da cineva cu un ciocan in podea cand franezi sau accelerezi poti sa-ti spun aproape sigur ca sunt acele bucse...apropo cati km are masina si unde sunt facuti?
zet ms de raspuns, exact sunetele care le enumeri tu se aud si mai ales cand e rece dimineata, la AI mi-a spus ala ca e din cauza greutatii si cand franezi , accelerezi sau faci virari bruste pe loc si ca trebuie sa unga pivotul :blink: aia de acolo nu au nici o treaba cu Alfa Romeo parerea mea.
zet lamureste-ma si pe mine ca sunt in plop , ce anume ai schimbat si cat te-a costat ? masina are are 78000 km acum , am luat-o la 64000 in 2008

PostPosted: 16 Mar 2009, 10:34 

Legat de distributie , cei de la AI mi-au spus ca imi monteaza distributia doar cu piesele comandate de ei si ca doar asa imi da garantie.
Am vrut sa comand de la ilalo parts , dar in clauzele garantiei se specifica anularea garantiei daca piesa nu au fost montata intr-un service autorizat Regitrul Auto Roman si specializat Alfa Romeo, Lancia , Fiat.

Cine ma ajuta ? Daca vreau sa montez distributia in alt atelier autorizat decat AI pierd garantia ?

PostPosted: 16 Mar 2009, 10:54 

Bullshit!
Acum chiar m-am enervat :fuck: Cum e posibil asa ceva? Atat de mare a ajuns foamea la AI? Eu spun sa-i sperii cu un avocat cu ceva pentru ca e clar un abuz. Atat timp cat piesele sunt de origine nu au nici un motiv sa-ti refuze montarea lor. Poti sa vii cu piese de oriunde vrei tu si gata.

PostPosted: 16 Mar 2009, 11:34 

Car: AR 156
marian Quote:
Bullshit!
Acum chiar m-am enervat :fuck: Cum e posibil asa ceva? Atat de mare a ajuns foamea la AI? Eu spun sa-i sperii cu un avocat cu ceva pentru ca e clar un abuz. Atat timp cat piesele sunt de origine nu au nici un motiv sa-ti refuze montarea lor. Poti sa vii cu piese de oriunde vrei tu si gata.

nu stiu ca sa zic in legatura cu asta ... la renault e la fel .. auto cobalcescu nu monteaza piese din "afara", nici macar autoturismelor a caror garantie a expirat...si au niste preturi de o iei razna (o planetara de solenza e maxim 4 mil, iar astia mi-o dau cu 7 mil + manopera :)))

PostPosted: 16 Mar 2009, 14:06 

Car: Alfa Romeo 156
Crysti Quote:
Legat de distributie , cei de la AI mi-au spus ca imi monteaza distributia doar cu piesele comandate de ei si ca doar asa imi da garantie.
Am vrut sa comand de la ilalo parts , dar in clauzele garantiei se specifica anularea garantiei daca piesa nu au fost montata intr-un service autorizat Regitrul Auto Roman si specializat Alfa Romeo, Lancia , Fiat.

Cine ma ajuta ? Daca vreau sa montez distributia in alt atelier autorizat decat AI pierd garantia ?
Si eu am fost la AI acum un an cu 147-le dar singura chestie care mi-au spuso in privinta pieselor de distributie era ca daca le aduc eu , nu imi da garantie pe manopera.Dar in nici un caz ca nu mi le monteaza pe ale mele.
P.S.-Iar in privinta pretului distributiei , este strigator la cer de mult.

PostPosted: 16 Mar 2009, 14:15 

Am facut azi schimbul de ulei , filtre, pentru ulei am ales Selenia 10w-60 , problema e ca am vazut pe site cum se schimba filtrul de polen dar nu am reusit, nu ma gandeam ca italienii pun filtru de polen acolo, mi se pare o prostie.

PostPosted: 16 Mar 2009, 22:45 

eu am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare la 115.000 iar masina a rulat in germania cam pana pe la 100.000
costuri:2*bucse=2*35ron=70 ron
si acum sa te ti bine:manopera=600ron
ma rog asta a mai inclus si schimbarea a 2 bascule inferioare deci sa zicem ca undeva pe la 500 ron ar fi fost pt bucse
Pretul este ft mare pt ca e o operatiune destul de dificila se da cam tot ce e pe fata jos inclusiv puntea...
Ai putea sa schimbi bara cu totul=350ron pt ca schimbarea bucselor este ceva mai complicata si din cate am auzit ar tine mai putin decat schimbarea barii cu totul.Sa mai completeze si colegii de pe forum cu lamuriri ca sa intelegi mai bine.

edit:pt filtrul de polen:te bagi sub scaunul pasagerului(adica sub bord) si e ca un fel de protectie din material textil prinsa in niste suruburi,o dai jos iar undeva in partea stanga e un fel de capac subtire ca un fel de "echer"(nu stiu cum sa-ti explic mai bine) il dai jos si de acolo scoti cele 2 filtre si le bagi pe cele noi(ai grija la semnul de "air flow" sa-l pui corect) bafta!

Last edited by zet on 16 Mar 2009, 23:13, edited 2 times in total.

PostPosted: 16 Mar 2009, 22:56 

Car: AR 156
zet Quote:
eu am schimbat bucsele de la bara stabilizatoare la 115.000 iar masina a rulat in germania cam pana pe la 100.000
costuri:2*bucse=2*35ron=70 ron
si acum sa te ti bine:manopera=600ron
ma rog asta a mai inclus si schimbarea a 2 bascule inferioare deci sa zicem ca undeva pe la 500 ron ar fi fost pt bucse
Pretul este ft mare pt ca e o operatiune destul de dificila se da cam tot ce e pe fata jos inclusiv puntea...
Ai putea sa schimbi bara cu totul=350ron pt ca schimbarea bucselor este ceva mai complicata si din cate am auzit ar tine mai putin decat schimbarea barii cu totul.Sa mai completeze si colegii de pe forum cu lamuriri ca sa intelegi mai bine.

:roll2: :samui: :samui: :samui: :samui: :tempted:

cam asta a fost reactia cand am citit postul tau :(
70 piese - 5mil manopera. bn ca nu trebuie sa apelez la servis

PostPosted: 16 Mar 2009, 23:12 

sa ma vezi pe mine ce zambet sadic aveam pe buze cand am platit factura ca imi venea sa intru cu un camion in service si sa-l fac praf oricum...platesc pretul frumusetii...daca voiam sa ma tine bucsele pana la 300k imi luam opel asa mi-am luat Alfa Romeo :lol:

PostPosted: 17 Mar 2009, 00:16 

zet Quote:
sa ma vezi pe mine ce zambet sadic aveam pe buze cand am platit factura ca imi venea sa intru cu un camion in service si sa-l fac praf oricum...platesc pretul frumusetii...daca voiam sa ma tine bucsele pana la 300k imi luam opel asa mi-am luat Alfa Romeo :lol:
S-o crezi tu ca tine bucsile la opel 300k :uhuh: :uhuh:

PostPosted: 18 Mar 2009, 12:12 

Antiloop Quote:
Crysti Quote:

Si eu am fost la AI acum un an cu 147-le dar singura chestie care mi-au spuso in privinta pieselor de distributie era ca daca le aduc eu , nu imi da garantie pe manopera.Dar in nici un caz ca nu mi le monteaza pe ale mele.
Ok , o sa merg sa vb din nou cu ei sa vedem daca imi monteaza asa, cam care ar trebui sa fie pretul manoperei, undeva la 200-250 roni pentru distributie ?

PostPosted: 18 Mar 2009, 16:18 

Crysti - tu nu iti verifici mesajele private?

eu am gasit piesele de distributie la 635 ron iar manopera la 200 ron. pe luni o schimb (distributia)

curea distributie - contitech
rola ghidaj - ina
rola intinzatoare - ina
pompa apa - ruville
curea alternator - contitech

total 615 ron + 20 ron transportul

1986 BMW e30 318i - ex
1999 BMW e46 318i touring - ex
2003 Alfa 147 1.6 TS - RED bat-o focu'
87 Ford Scorpio - rock'n'roll :-))

PostPosted: 18 Mar 2009, 20:17 

Crysti Quote:
Antiloop Quote:
Crysti Quote:

Ok , o sa merg sa vb din nou cu ei sa vedem daca imi monteaza asa, cam care ar trebui sa fie pretul manoperei, undeva la 200-250 roni pentru distributie ?
In mod normal nu au de ce sa te refuze.

PostPosted: 19 Mar 2009, 20:22 

Car: AR 156 1.9 JTD
Eu am pus bucsi romanesti la bara stabilizatoare si au tinut cam 30k. Nu stiu ce inseamna ,mult sau putin, mie mi se pare ok pentru niste bucsi idioate, si al dracului de putin daca tin tot atat si cele de pe o bara originala.

Post new topic  Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+03:00