Nu condusesem, pina acum (am permis din 81, dar conduc de 34 de ani, sa nu ma faceti careva senior ca ma 'niervez rau) niciodata o masina diesel; eram impotriva, si credeam ca stiu ce spun.
Acum mai bine de 1 an m-am hotarit sa-mi iau Alfa Romeo si am condus un 156 sw 2.0 TS; motorul suna cum suna... masina mergea super... (pacat de ea, acum e accidentata, dar fostul proprietar nu are nici o vina), asa ca parea clar ca voi continua sa conduc masini pe benzina.
Toamna trecuta am testat prima Alfa pe care urma sa o cumpar. "Intimplarea" a facut sa fie o 156 2.4 JTD.
Cei care vorbiti de inferioritatea diesel, va sfatuiesc sa faceti testul asta. Si vorbim dupa.
Concluzia o vedeti la semnatura... si cred ca pentru
acum asta e cea mai buna solutie.
Da, am senzatia ca pot depasi pe oricine, oriunde, oricind.
Da, sunetul nu e ca la TS sau JTS, in schimb e ca la mJTD, si urechea mea muzicala zice ca iese din comun si sound-ul asta.
Da, consumul meu mediu e 6,4 l /100 km, calculat pe vreo 7000 de km, including urban, extraurban, semafoare, sport, coax, serpentine etc. etc. De altfel, pentru consum turatia e tot secretul.
Da, mi-a pocnit un furtun, dar a fost reparat cu o teava de buda, din plastic, si legata cu sirma, si de ce oare am senzatia ca merge mult mai ok? Mina de artist, de-aia... OK, o sa-i pun un set de furtune cu insertie metalica, si gata.
Deci, nu mai vreau motoare pe benzina. Vreau sunetul, confortul si sportivitatea diesel.
Desigur, in ziua in care voi deveni colectionar de Alfa Romeo, va exista si o exceptie, care astazi s-ar numi GTA.