It is currently 12 Apr 2025, 19:56

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: 19 Nov 2005, 22:36 

De ceva vreme nu imi mai merge vitezometrul.
Daca pana acum 1 luna avea momente cand mai mergea, de 1 luna de zile nu a mai miscat deloc. La inspectia facuta la Auto Italia acum 1.5 luni aproximativ mi s-a spus ca s-ar putea sa fie senzorul de vina.
Am fost acum 4 zile sa il cumpar dar cica nu se mai fabrica si vor incerca sa mi-l gaseasca pe undeva daca a mai ramas pe stoc pe la vreun magazin prin germania, Italia, ceva...
Am fost si la dezmembrari si il cauta si astia, pana acum nu l-au gasit :( Mai vedem..sapt viitoare.
Problema e asa: am vorbit cu cienva pe un forum din Anglia care a zis ca are sa imi dea si ma costa doar shipping-ul la o adica. Dar mi-a spus sa ma interesez daca cumva conteaza ca e de pe o masina englezeasca tinand cont ca la ei gradatiile sunt in mile si la noi in Km... Eu unul nu cred sa fi facut astia 2 tipuri de senzori...dar va intreb si pe voi: ce credeti, este acelasi tip de senzor sau e diferit? Poate voi va pricepeti mai bine si aveti idee cam cum funcioneaza un asemenea senzor si daca e nevoie sa fie diferit ca sa afiseze pe ceas mile in loc de Km...
De la Auto Italia mi s-a spus ca acest senzor ar fi doar pe 145 si 146 cu motoare 1.3, 1.6 si 1.7 productie 1994-1996. Un amic mi-a zis ca ar trebui sa fie acelasi tip de senzor cu cel de pe Alfa 33 1.7 boxer ca doar e aceeasi cutie. Aveti idee daca asa o fi?
Nu in ultimul rand daca cineva poate face rost (sau aduce) de aceasta piesa o cumpar pe loc :)
Thx.

Post subject:
PostPosted: 28 Nov 2005, 11:35 

Ceva noutati Alex? :(
Mai am o intrebare: am posibilitatea sa aduc senzorul din Anglia de la un tip de pe un forum. Dar nu stiu exact daca este acelasi senzor pentru masinile europene si englezesti... :? Ce parerea aveti?

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 19:27 

Car: 156 - The Red Hawk
Tupac, vezi ca sunt mai multe tipuri de senzori de viteza, depind de modelul si varianta masinii tale!!!
Insa, din experienta, iti pot spune ca astfel de senzori nu prea se defecteaza, mai probabil ar fi sa ai o intrerupere in cablajul electric al masinii.
Ar fi grozav daca ai veni la intalnirea de sambata, 3 Decembrie, ora 11, ca ti-am pregatit niste extrase din ePER cu reperele senzorului, daca esti hotarat sa iei unul nou, sunt bune sa verifici daca senzorul pe care il cumperi este cel bun!
Mai mult, ti-am facut o copie dupa manualul de reparatie Alfa 145, anume Volumul III - Sectiunea II: Instrument cluster schematics and repairing - inclusiv toti senzorii cum se verifica - beton, 40 pagini :shock:
Imi cer scuze de intarziere, am fost bizi-bizi al dreq si mai rau, am avut ordinatorul defect, io fiind in imposibilitatea de a accesa manualele mele Alfa Romeo. :(
Te astept la intalnire. Daca nu poti, nu-i nimic, ne vedem peste 2 sambete sau cand poti tu, cartea nu pleaca nicaieri, o am in masina. In fiecare sambata voi fi acolo, fie daca veniti voi sau nu.
Bafta!

Attachments:
Speedometer sensor.JPG
Speedometer sensor.JPG [ 72.34 KiB | Viewed 2119 times ]
Speedometer sensor 2.JPG
Speedometer sensor 2.JPG [ 27.67 KiB | Viewed 2119 times ]
Speedometer sensor 3.JPG
Speedometer sensor 3.JPG [ 51.46 KiB | Viewed 2119 times ]

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 20:44 

Thx Alex! Vin la intalnire, vin negresit!
Da, stiu ca poate fi si din cablaj, dar e al naibii de greu acum pe vremea asta sa gasesc pe cineva sa imi verifice partea electrica senzor->bord, ca nu stiu nici un electrician bun. Iar taica-miu e cam racit acum, nu am unde sa o ridic pe elevator, etc..ca asa ii dadeam eu de cap cu taica-miu ca asta e electronist de-a devaratelea, nu ca mine doar cu diploma :lol: si fara pic de talent :)
De la Auto Italia mi-au zis ca e e acelasi senzor de pe 1.3, 1.6 si 1.7 boxer din anii 1994-1996. Probabil ca este senzorul folosit pentru motoarele boxer, atat timp cat ele s-au fabricat, adica pana in 96 probabil.
De nou nu il gasesc, asta e marea belea! Ca il luam pe loc! Dar nu se mai fabrica si nu mi l-a gasit nimeni pe nicaieri! :(

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 21:26 

Car: 156 - The Red Hawk
Vedem la intalnire, si daca intr-adevar senzorul e beleaua, iti fac io rost de el.
Io sunt inginer electronist, si le am cu electronica. Vin cu sculele, poate ii dam de cap.
Bafta!

Post subject:
PostPosted: 29 Nov 2005, 23:11 

OK. THXXXXXXXXXXXXXXXX!!!
:inlove:

Post subject:
PostPosted: 25 Jan 2006, 04:29 

Aici nu am mai scris de ceva vreme. Oricum, mersul evenimentelor le-am mai prezentat si in alta parte (la topicul de 145). Ideea este ca am vorbit cu cineva din Anglia sa imi trimita un senzor second, l-a pus omul inainte de Craciun, dar nici pana acum nu a venit pachetul. Cei de la Posta Romana spun ca nu au primit nimic.. Am vorbit acum cu omul din Anglia si imi va trimite alt senzor si va face reclamatie acolo sa vada daca afla ceva. Sper ca acest al doilea senzor sa nu mai dispara pe drum, ca nu ar fi bine deloc :shock: :(
In alta ordine de idei, am 200 de posturi! :lol: :jumpcolor:

Post subject:
PostPosted: 31 Jan 2006, 17:43 

Zilele acestea trebuie sa imi puna omul senzorul al doilea, de data aceasta recomandat :roll:
Sper sa ajunga macar acest al doilea senzor.

Post subject:
PostPosted: 02 Feb 2006, 17:47 

Car: 115/960
madkat Quote:
la intalnirea ma vazut ca a venit un 146 de 1.6 boxer
1.4

Post subject:
PostPosted: 02 Feb 2006, 19:19 

Da, 1.4 boxer. Am vorbit deja cu proprietarul si l-am rugat ca daca e nevoie, sa mergem la Service sa facem schimb pt 5 minute. Omul a fost de acord, si ii multumesc pe aceasta cale inca o data :oops: Deocamdata am zis insa sa mai astept al doilea senzor, pe urma mai vedem...

Post subject:
PostPosted: 08 Feb 2006, 23:16 

salut

Am avut o Alfa 33 la care aveam probleme cu vitezometrul .
Am schimbat si eu senzorul de viteza din cutie , insa la mine era cablajul cu circuitul de comanda al motorului care misca acul de la viteza si kilometrajul.

Pe parcursul timpului am mai intalnit si alti Alfisti cu acceasi problema.
Este acolo un tranzistor de comanda si un generator de impulsuri care are un cod de nu l-am gasit nicaieri .
Norocul a fost ca era tranzistorul in scurt si o rezistenta de putere.
Tranzistorul era un BD139 parca si rez de putere de 10 Ohm (am gasit prin tatonari :lol: ) .
O luna am avut fire scoase din bord si tot schimbam rezistente :lol: .
Daca te ajuta cu ceva si stii ca e la fel , eu pot sa caut vechiul senzor care l-am avut , daca tu stii ca e identic. Alfa mea era 33 1351 cmc, boxer, 4 carburatoare, an fabr 1990, model nou.Mi se pare ca in acte era ceva 307 la tip de motor.

Eu am schimbat placuta de la bord, am gasit in final un alt bord si am luat comanda motorului de la aia.

Asadar daca pot sa te ajut sa imi spui.

Post subject:
PostPosted: 09 Feb 2006, 01:38 

Thx de info Alfa addict, o sa tin cont.
Acum astept sa imi vina senzoprul al doilea din Anglia (sper ca macar asta sa ajunga in maxim o luna.. :roll: ). Daca nu imi vine, cred ca iau unul nou ca mi-a gasit Alex pe undeva prin tara, dar este foarte scump, 3 mil lei :shock: . Oricum, in secunda in care am pus senzorul pe masina si tot nu se remediaza problema, zbor la AI si ii pun sa rezolve problema cu "electricienii" lor meseriasi :evil:
Nu stiu daca se potrivesc senzorii, sunt ani diferiti si nu cerd ca sunt la fel. Stiu ca este senzorul care este si pe 1.4 si 1.6 boxer, dar de pe 145/146. De 33 nu stiu nimica.. :?

Post subject:
PostPosted: 16 Feb 2006, 13:20 

Senzorul a fost pus la posta in UK. Asta s-a intamplat Luni acum. Oare cand o ajunge? :? Este recomandat...

Post subject:
PostPosted: 13 Apr 2006, 22:32 

Treaba cu UK a picat de ceva timp.
Astazi am primit un PM pe forumul de Alfa 145, de la un tip care a avut aceeasi problema cu senzorul si il cauta si el disperat. Omul a reusit sa faca rost de el, si mi-a dat un link catre locul in care l-a gasit:

http://www.morgan-autosalvage.co.uk/

Am trimis si eu mail, sa vedem cand mi-or raspunde...

Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+03:00