It is currently 31 Jan 2025, 01:14

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 29 Mar 2006, 23:23 

cu 200 de cai din motor de 1.9 diesel dai peste nas la multe masini cu pretentii. parerea mea este si ca cei de la tcm exagereaza un pic, INSA, ofera test pe dyno pentru ceea ce fac ei. evident contra cost :) care ar fi cea mai ieftina modalitate sa facem un test de putere? a pus un prieten pe o bora de la 110 la 140 de cai. vedem cat scoate si ne lamurim.

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 14:21 

Felicitari Lynxule pt masina. S-o stapanesti sanatos si fara evenimente neplacute. Akum am dat de topicul asta din greseala.... si m-am vazut mentionat d baietzi :P .
Tot ceea ce au spus ei este adevarat,,, am kitul Novitec pe Tantza mea... si itzi zic k este o diferentza....Scoate pana in 180 bhp..... :twisted: .
Dar pt eventuale imbunatatziri aduse performatelor masinii..... trebuie sa t luptzi cu softul si creditul bancar.... kam scump.
Eu asha am cumparat masina cu kitul p ea... dar tzi-ash recomanda pt a ta un ChipTuning.....aduce masina kam pe la acelashi nr de copite... dar costa aprox 300europeni, pe kand kitul p care il am eu ajunge p la 1500 .... o diferentza enorma care nu cred k se justifica f mult.
Vino la intalnirea de saptamana asta si mai discutam, ne mai uitam p la motoare.. mai conducem.. Sa ne bucuram si noi d frumoasa ta.... din avatarul tau arata :shock: :shock: ....... wow.

ex: Alfa Brera '08 2.4mJTD
ex: Alfa 147 1.9mJTD [/b]

http://alexp0pa.mybrute.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 14:44 

lynxule baga-ne mai multe poze sa vedem si noi mai bine utilaju' tau ;)

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 15:51 

Car: 115/960
Alexx Quote:
Eu asha am cumparat masina cu kitul p ea... dar tzi-ash recomanda pt a ta un ChipTuning.....aduce masina kam pe la acelashi nr de copite... dar costa aprox 300europeni, pe kand kitul p care il am eu ajunge p la 1500 .... o diferentza enorma care nu cred k se justifica f mult.
Permite-mi sa ma indoiesc putin de asta.. Adica o firma oarecare ce poseda un laptop, un cablu OBD, niste cunostinte minime de mecanica si niste softuri/setari de ECU poate sa ofere acelasi lucru pe care il ofera o firma dedicata tuningului pe masinile italiene, care propune totusi un kit ce include piese fizice (chiar daca Powerboxul lucreaza tot cu ECU, mai ai de bine de rau un intercooler care probabil permite sa modifici putin si presiunea in turbina, ai o evacuare), oare astea echivaleaza cu o simpla rescriere a softului? Ma indoiesc, ca daca era asa probabil si Powerboxul Novitec ar fi fost capabil de asa ceva, iar in combinatie cu intercooler + turbo putin mai agresiv (evacuarea o las deoparte ca probabil e mai mult pt zgomot, oricum la diesel se scoate multa mototrina nearsa la talpi) bateau zic eu spre 200..
Asadar, parerea mea este fie ca cei ce ofera chip tuning cam minciunesc performantele ulterioare, fie daca chiar le obtin le obtin in niste conditii de siguranta scazuta..
Si legat de chiptuning, ma gandesc si eu ca prostul, oare producatorii sunt atat de idioti incat limiteaza atat de tare masinile din fabrica numai din ECU? 40cp in plus la 140 sunt aproape 30% in plus :? Care-i ratiunea?

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 16:09 

Clar, ai ai dreptate.... am vrut doar sa subliniez diferentza de 40 milioane ROL intre cele doua kituri..... se pot cumpara foarte multe beri cu banii astia :oops: . Dar... ai dreptate, din punctul de vedere al performatzelor si fiabilitatzii masinii, kitul Novitec ofera avantaje greu de ignorat. :run:

ex: Alfa Brera '08 2.4mJTD
ex: Alfa 147 1.9mJTD [/b]

http://alexp0pa.mybrute.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 16:19 

alex(ege), permite-mi sa te contrazic putintel :)
cei care au laptop si o interfata OBD au si contract cu firme specializate de tuning, deci practic aceia sunt doar intermediari (reprezentanti zonali)
iar acele firme de (chip)tuning au si ele experienta lor acumulata de-a lungul timpului
referitor la eterna intrebare "de ce nu dau fabricantii caii astia din start", raspunsul e simplu si complicat totodata: adica ei trebuie sa tina cont de mai multi factori si sa ajunga la un compromis... adica nu cu totii avem acelasi stil de condus si nu aceeasi tara are acelasi climat... astia ar fi cativa din factorii pomeniti anterior, asa lasand cateva resurse ale motorului pe dinafara in favoarea unei fiabilitati crescute pt orice stil de condus
caii putere dati de chiptuning nu afecteaza deloc comportamentul motorului pt ca se apeleaza la acele resurse
sincer acel kit de la novitec (pe bucati) il cam poti lua si de la alte surse cu bani mai putini si poate la fel de performant
novitec are renumele uneia dintre cele mai bine cotate firme de tuning pt "italience", bineinteles ca isi permit sa adauge cate un pic, pic... la pret
sincer daca ar fi sa imi comand ceva pt masina in materie de tuning de performante singurele piese care le-as lua de la novitec sau autodelta ar fi turbocharger sau supercharger... dupa arerea mea alea sunt cam printre singurele piese care isi merita banii :twisted:

Post subject:
PostPosted: 31 Mar 2006, 20:07 

Cred ca aici discutam o gramada daca ne lungim :)
Alexx cred ca avea dreptate: kit-ul de la Novitec este clar superior multor chip-uri normale, si in plus cred ca putem spune ca este safe 99%, dar si banii sunt foarte multi si avea dreptate cand spunea ca poti obtine performante aproape asemanatoare cu 3-400E. De 1000E platesti Casco 1 an naiba :shock: si mai mergi si un weekend la munte :)
Nu cred ca din chip tuning normal, care ti-ar duce un JTD de 140CP sa zicem in 170-175CP, risti ceva. Daca de novitec spuneam de ex ca ar fi 99% safe, cred ca un chip normal de 170-175CP ar fi la 97% poate, deci nici o grija reala.

Post subject:
PostPosted: 01 Apr 2006, 01:02 

cam ce inseamna "riscuri" banuiesc ca motorul nu o sa bubuie :) hmmm ce sa zic eu acum... 1500 sunt o gramada de euro :D nu prea se poate momentan, cred ca voi incerca o remapare la 400 de euro... la un moment dat. Vin duminica sa ne cunoastem. :) mai aduc si niste prieteni. Sa vedem ce zice si bora de 140 de cai. :) Si apropo de bora, in momentul in care au aparut motoare mai puternice si volkswagen a scos motorul de 130 de cai pe aceasi platforma tehnica, decat cu cip schimbat. Sunt probabil si niste strategii de marketing...

Post new topic  Reply to topic  [ 58 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+03:00