Sa mai dam putin praful jos de pe topic: pentru ca toamna trecuta a intrat in familie o cabrioleta (inlocuind Renegade-ul sotiei), din primavara pana in toamna am folosit putin spre deloc Stelvio. Chiar si-asa, am reusit sa adunam 43k km de cand suntem impreuna, un numar surprinzator de mare pentru mine avand in vedere ca am avut in permanenta 2 (sau mai multe) masini si ca in cea mai mare a timpului lucrez de-acasa.
Un mic bilant cu intrarile in service de cand o am (pe langa reviziile uzuale):
- un stop se imbiba cu apa inca de cand am luat-o; rezolvat rapid prin inlocuire, pe garantie
- un greieras in usa dreapta fata, tot de cand am luat-o; rezolvat rapid prin demontarea fetei de usa, nu stiu exact ce-l provoca dar orice-ar fi fost acum nu se mai aude nimic
- un suierat dubios in acceleratie (dezvoltat chiar inainte de Fest), doar intr-o anumita plaja de turatie (in jur de 2k), sesizat in special in treptele superioare; rezolvat tot in garantie, un surub lipsa (

) la galeria de evacuare (pe unde scapa doar in anumite circumstante niste gaze)
In rest: apa, paie si bataie! As zice ca problemele sunt minore in tot intervalul asta, si kudos pentru AI pentru felul in care le-a tratat si rezolvat (masina a fost servisata exclusiv de Ionut).
De cand a venit vremea rece, am reinceput sa merg cu ea. Si este uimitor cum inca ma surprinde placut la fiecare drum, atat prin oras, cat si inafara.
Am avut recent de facut un drum din Pipera in Militari, intr-un weekend mohorat, cu trafic relativ redus (nu inexistent), singur in masina, si putin contratimp. In continuare sustin ca se simte mult mai usoara decat e, si nu doar pe acceleratie (unde cei 280cp mi se par in continuare ultra-suficienti), dar si pe franare si schimbari (mai mult sau mai putin rapide) de directie. Iar cutia.. e un deliciu! De departe peste orice altceva am experimentat pana acum (comparatia cea mai pertinenta fiind cu TCT-ul, care mi se pare o cutie foarte slaba, si o alta automata cu convertizor, tot in 8 trepte, de provenienta GM).
Tot recent am facut o deplasare "inapoi la Fest", adica in Covasna, la Raliul zapezii pentru masini istorice. Exact acelasi feedback de mai sus, doar ca acum la viteze cu mult mai mari, pretabile in extraurban. Totodata, e prima oara cand am scos-o de pe asfalt: raliul se desfasoara in zona Comandau, pe un drum forestier, ce in teorie ar fi trebuit sa fie plin de zapada, in practica a fost plin de noroi. Desigur ca n-a fost offroad veritabil, dar 0 emotii!
Singurul aspect usor negativ e consumul, unde computerul de bord imi afiseaza o medie de 14.2 pe cei 43k km. 0 regrets!