It is currently 07 Apr 2025, 20:43

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: ALFA GT- HELP
PostPosted: 13 Sep 2007, 16:08 

Salutare din nou.Am facut si eu cu GT-ul de cand l-am cumparat vreo 8000 de km si as vrea sa stiu daca este normal sau v-i s-a intamplat si voua ca masina pe la 180-190 km/ora sa scuture putin si sa ai senzatia ca nu e prea sigura pe ea????
Vreau sa spun ca la cealalta masina pe care am avut-o --- 166 3.0 V6,nu era nici o problema si am rulat si cu 240km/ora.

Post subject:
PostPosted: 13 Sep 2007, 17:05 

Car: o cisterna
Nu am mers niciodata cu GT la asa viteza,am mers in schimb si cu berline si cu SW-uri (156)si nici pomeneala de cea mai mica vibratie sau urma de indoiala in privinta soliditatii masinii.
Initial m-am gandit ca GT-ul fiind in 2 usi si hayon poate nu este atat de rigid,dar este exclus,dimpotriva,ca si masina sportiva ar trebui sa fie mai rigida si increzatoare la viteze mari.
Singurul lucru la care ma gandesc ar fi ceva pe la jante/cauciucuri,vre-o galma ceva care se simte doar la viteze mari.

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Last edited by marius on 13 Sep 2007, 17:25, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 13 Sep 2007, 17:09 

oricum daca nu mai esti multumit de GT....primim donatii. :naughty:

Post subject:
PostPosted: 13 Sep 2007, 20:18 

si eu zic ca din cauza cauciucurilor sau jantelor ar putea sa fie asa ceva... fiind coupe trebuie sa fie mai rigida.

Post subject:
PostPosted: 13 Sep 2007, 20:49 

Nici eu nu am intilnit problema asta si, slava domnului, prietenul meu posesor de GT are piciorul foarte greu si nu o menajeaza. Probabil e cecea ce a spus antevorbitorul meu.

Post subject:
PostPosted: 14 Sep 2007, 10:45 

marius Quote:
Nu am mers niciodata cu GT la asa viteza,am mers in schimb si cu berline si cu SW-uri (156)si nici pomeneala de cea mai mica vibratie sau urma de indoiala in privinta soliditatii masinii.
Initial m-am gandit ca GT-ul fiind in 2 usi si hayon poate nu este atat de rigid,dar este exclus,dimpotriva,ca si masina sportiva ar trebui sa fie mai rigida si increzatoare la viteze mari.
Singurul lucru la care ma gandesc ar fi ceva pe la jante/cauciucuri,vre-o galma ceva care se simte doar la viteze mari.
Si eu am zis la fel ca voi. Fiind masina sport cu o suspensie mai rigida ar trebui sa nu am astfel de probleme.Este exclus ca,,, cauciucurile sa aiba ceva deoarece sunt noi. Singurul lucru care imi da de gandit este faptul ca cel care mi-a vandut masina,pe gentile originale a pus cauciucuri de iarna iar ele sunt pe 16'',iar cele de pe masina sunt jenti MAK pe 17'' cu anvelope de vara.
Poate sa fie asta problema....Chiar nu stiu ce sa zic.
Eventual astept pana pun jentile celelalte pe masina si vad cum se comporta.
Ms pt sfaturi....

Attachments:
lateral gt.jpg
lateral gt.jpg [ 29.4 KiB | Viewed 1698 times ]

Post subject:
PostPosted: 14 Sep 2007, 10:58 

O informatie. Prietenul meu cu GT a schimbat nenumarate seturi de anvelope pe masina lui, in doi ani de cind o are. Are anvelope cu talie joasa si la orice lovitura ceva mai serioasa faceau gilme. Acum nu stiu sa explic exact ce inseamna lovitura serioasa fiindca la masina aia orice denivelare si orice groapa luata se simte foarte puternic, mult mai tare decit la a mea.

Post subject:
PostPosted: 14 Sep 2007, 11:11 

Quote:
Si eu am zis la fel ca voi. Fiind masina sport cu o suspensie mai rigida ar trebui sa nu am astfel de probleme.Este exclus ca,,, cauciucurile sa aiba ceva deoarece sunt noi. Singurul lucru care imi da de gandit este faptul ca cel care mi-a vandut masina,pe gentile originale a pus cauciucuri de iarna iar ele sunt pe 16'',iar cele de pe masina sunt jenti MAK pe 17'' cu anvelope de vara.
Poate sa fie asta problema....Chiar nu stiu ce sa zic.
Eventual astept pana pun jentile celelalte pe masina si vad cum se comporta.
Ms pt sfaturi....
nu cred sa fie problema ca ai jante pe 17" si fiind mai late/mari artrebui sa ai mai buna stabilitate ... eventual incearca sa le duci la un service/vulcanizare, pune pe tester si vezi daca nu sunt indoite/descentrate... deobicei la fazele astea se intampla sa simti vibratii. (eu am patit'o cu OZ pe 16" la astra mea. de la lovituri)

bafta

Post subject:
PostPosted: 14 Sep 2007, 16:48 

deci 2 probleme pot fi amandoua cu rezolvare, :D
1-gentile sau ovalizat putin si peste 120 incepe sa tremure putin volanu,
2-vezi de trapez fata daca ai joc,sau brat spate de la directie.daca se misca fata spate da nu poti vedea numa daca iti este ridicata sus,

Post subject:
PostPosted: 14 Sep 2007, 17:11 

Pai gentile nu se ovalizeaza, ca sunt facute sa transporte bagaje si din aceasta cauza nu prea sunt rotunde ci mai mult patrate sau dreptunghiulare.

Si ca sa revin la subiect, ori nu sunt echilibrate bine rotile, cel mai probabil, ori nu e geometria perfecta. Dar ca fapt divers, nu esti singurul posesor de GT care se plinge de asa ceva, sunt mai multi. Am inteles ca are mai mult de a face cu aerodinamica masinii, de la 150km/h zgomotul aerodinamic devine chiar deranjant(cel putin cu GT-ul in care am mers eu, ca se plingea proprietarul si am vrut sa vad cit de rau este).

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00