Salut baieti!
Eu sunt noul fericit (sper) posesor al Brerei lui Mihai. Voi continua sa postez in continuare aici, fiind vorba despre aceeasi masina. Daca nu este in regula acest aspect, rog un moderator sa ma anunte si voi creea un topic nou.
Ca prima impresie: mi se pare incredibil de frumoasa si consider ca rosul e culoarea care ii scoate cel mai bine in evidenta formele.
Cum se conduce: am avut ocazia sa o conduc din Constanta si pana in Brasov imediat dupa ce am luat-o, deci am putut sa imi fac o idee de baza. Fiind primul meu contact cu o Alfa, nu am stiut la ce anume sa ma astept nici din partea directiei, nici din partea suspensiei, nici din partea motorului.
Ca prima impresie mi se pare o masina destul de bine inchegata, suspensia mi se pare destul de rigida, pe viraje mi se pare ca isi pastreaza traiectoria decent, iar directia pare o idee greoaie, nu cea mai precisa, dar nici pe departe cea mai inexacta pe care am condus-o. M-am confruntat de cateva ori si cu torque steer, dar banuiesc ca e ceva normal, avand in vedere cuplul motorului.
Ce planuri am: intr-o ordine mai mult sau mai putin prioritara:
- in primul rand revizia plus mici amanunte care sunt in neregula si pe care le-am descoperit dupa vizitele in service.
Poate sa imi dea cineva un motiv pentru care sa folosesc in continuare ulei Selenia si nu Liqui Moly asa cum intentionez?
- resoftare. Mihai mi-a zis ca masina are o resoftare in urma modificarilor care i s-au adus, dar nu a stiut sa imi spuna daca este si unul care a marit puterea motorului. Mie imi e greu sa imi dau seama despre lucrul acesta, deci va trebui sa o sui pe un dyno si apoi, daca este posibil, voi face o resoftare pentru cresterea puterii. Nu stiu la ce anume sa ma astept in sensul asta, dar sper sa fie mai cu vana masina.
- set nou de roti. Mai exact vreau setul de jante de la ProDrive (
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :9291.html). Am vazut ca nu este TUV approved, dar sper ca este totusi ok. Are cineva un feedback in acest sens?
- revopsire integrala. Desi masina pare ca a mai fost vopsita, faptul ca a fost tinuta afara isi spune cuvantul si exista tot felul de imperfectiuni de care as vrea sa scap. In principiu as vrea sa merg pe varianta rosso competizione, dar daca din varii motive nu o sa se poata, atunci voi pastra culoarea originala.
- alt sistem multimedia. Stiu ca e aiurea, dar am nevoie de un sistem multimedia care sa il inlocuiasca pe actualul pentru ca nu imi pot conecta telefonul la cel existent. Am crezut ca acesta are bluetooth, dar se pare ca are doar pregatire pentru SIM, ceea ce nu ma ajuta. Asa ca as vrea sa iau un sistem cu Android care sa aduca a OEM ca aspect, dar care sa imi ofere functionalitatea de care am nevoie (telefon, waze, spotify) si care sa pastreze comenzile de pe volan. Daca are cineva o recomandare, chiar as aprecia un input.
- chestii ce tin de interior. Asta e un gand mai indepartat si nu stiu cat de usor ar fi de realizat, dar as fi dorit sa schimb scaunele si bancheta cu cele de pe modelul mai nou, asta in ideea in care as gasi asa ceva si in ideea in care se pastreaza sistemele de prindere. Si aici as aprecia daca poate cineva sa ma ajute cu ceva informatii in sensul asta. In rest mai sunt ornamentele de aluminiu care nu arata foarte bine din cauza loviturilor, care nu inteleg cum s-au intamplat, dar s-au intamplat si as vrea sa le pot inlocui in timp.
In rest sper ca masina sa fie ok, sper sa nu am probleme cu ea, sper sa nu se transforme intr-o gaura neagra pentru banii mei, pentru ca intentionez sa o tin pe termen lung.
Intrucat am o alta masina ca daily, voi incerca sa gasesc un garaj in care Brera sa fie cat mai ferita de intemperii si voi incerca, pe cat posibil, sa mai postez uptadeuri, cand se va putea si cand va fi cazul.
Numai bine!