M-a interesat si pe mine subiectul si mi s-a spus(cam cu juma' de gura

) ca in cazul in care cumpar o masina Alfa noua,de oriunde as lua-o,Auto Italia va respecta si acoperi garantia oferita de producator,care este de 2 ani.
Ok,sa zicem ca aici e clar.Ce se intampla insa in cazul in care cumperi o masina second,cu venerabila varsta de 1 an ??Masina inca este acoperita de garantia producatorului,dar nu stiu daca AI va dori sa colaboreze pe aceste masini.Chiar si pentru cele noi,in cazul in care ceva ar trebui inlocuit/schimbat/reparat in garantie,am inteles ca ar fi trebuit sa platesc in prima faza,urmand a se efectua un decont cu Alfa Romeo Italia.
O alta problema,daca tot suntem la capitolul asta dar care nu priveste AI direct,este garantia masinilor second mai vechi de 2-3 ani,la care dealerul german ofera garantie ulterior de inca un an,dar nu si in Romania.Asa a fost in cazul meu,oamenii de la care am cumparat foarte constienti ca eu plec de la ei cu masina in garantie,dar in timp ce perfectam actele au exclamat ceva de genul: " Aaa,tu pleci cu masina din Germania,deci nu mai ai garantie la ea!"