It is currently 29 Apr 2025, 15:11

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Garantie alfa romeo
PostPosted: 13 Aug 2007, 23:01 

Va rog imi puteti spune si mie (cei care cunosc intradevar)daca in cazul in care achizitionez o alfa romeo noua sau de 1 an de zile din germania sau italia pot beneficia de garanzia alfa romeo pe teritoriul romaniei?La nemti varianta distinctive se vinde fara piele si noua ajunge undeva pe la 22.000 euro :wink: fata de 31.000 euro in romanik :cry:

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 14 Aug 2007, 09:17 

La 31.000 euro iti iei cu piele din RO, tot noua. :wink:
Distinctiv, fara piele, de pe stoc, gasesti si in RO noua, pe la banii din D + TVA.
Garantia in RO este de 3 ani fara limita de km, cu conditia ca masina sa fie achizitionata de la AI, iar in cazul cand importi masina, cumparata de noua, beneficiezi de garantia internationala . Nu crede ce spun unii ca au trimis OPC-ul, Garda Financiara, APIA .... la AI ca nu au vrut sa le acorde garantia de 3 ani. MINT !!!!Nu au obtinut nimic in plus fata de garantia internationala, pentru perioada ramasa.

PS : in RO, masinile noi, sunt mai ieftine decat afara. GARANTAT !!! Mai documenteaza-te

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 14 Aug 2007, 11:12 

Car: o cisterna
M-a interesat si pe mine subiectul si mi s-a spus(cam cu juma' de gura :roll: ) ca in cazul in care cumpar o masina Alfa noua,de oriunde as lua-o,Auto Italia va respecta si acoperi garantia oferita de producator,care este de 2 ani.
Ok,sa zicem ca aici e clar.Ce se intampla insa in cazul in care cumperi o masina second,cu venerabila varsta de 1 an ??Masina inca este acoperita de garantia producatorului,dar nu stiu daca AI va dori sa colaboreze pe aceste masini.Chiar si pentru cele noi,in cazul in care ceva ar trebui inlocuit/schimbat/reparat in garantie,am inteles ca ar fi trebuit sa platesc in prima faza,urmand a se efectua un decont cu Alfa Romeo Italia.

O alta problema,daca tot suntem la capitolul asta dar care nu priveste AI direct,este garantia masinilor second mai vechi de 2-3 ani,la care dealerul german ofera garantie ulterior de inca un an,dar nu si in Romania.Asa a fost in cazul meu,oamenii de la care am cumparat foarte constienti ca eu plec de la ei cu masina in garantie,dar in timp ce perfectam actele au exclamat ceva de genul: " Aaa,tu pleci cu masina din Germania,deci nu mai ai garantie la ea!"

916 Spider 3.0 Arese
159 SW 1.9 JTDm

Post subject: Re: Garantie alfa romeo
PostPosted: 14 Aug 2007, 13:28 

HOT Quote:
Va rog imi puteti spune si mie (cei care cunosc intradevar)daca in cazul in care achizitionez o alfa romeo noua sau de 1 an de zile din germania sau italia pot beneficia de garanzia alfa romeo pe teritoriul romaniei?La nemti varianta distinctive se vinde fara piele si noua ajunge undeva pe la 22.000 euro :wink: fata de 31.000 euro in romanik :cry:
Am facut o mie de calcule sa vad diferenta intre afara si tara. Mai exact in Belgia unde se vinde exact varianata asta de Distinctive, fara piele si fara multe altele, pt 2,4 JTDM dupa ce sa aplicat o reducere "de sezon" + reducere diplomatica tot am ajuns cu masina mai scumpa cu cateva zeci de euro fata de Emotzione de la noi (deci mult mai accesorizata); comparatie facuta la preturile fara TVA. Nu cred ca e mai avantajos din Germania decat daca optii un discount ff serios.

Legat de garantie, la 159-le pe care il astept, o sa am, dupa spusele dealerului, 3 ani din care 2 ani garantie internationala. Daca aceasta se aplica si in sens invers nu vad de ce AI nu ar respecta o garantie data de producator. Dar mai sti?

Post subject:
PostPosted: 14 Aug 2007, 14:33 

AI respecta garantia data de producator, 24 luni. In postul anterior, am vrut sa specific faptul ca nu se acorda garantia de 3 ani, pentru autoturismele cumparate de afara.

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 14 Aug 2007, 18:24 

silviu: in RO, masinile noi, sunt mai ieftine decat afara. GARANTAT !!!

De mult timp!!!!

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+03:00