ibiza Quote:
valerica Quote:
@valak, maica-mea a candidat ca primar, de mai sus i-au cerut 100.000e sa fie sustinuta dar nu era 100℅ ca va iesi, pentru banii astia sa fii sigur ca mutam primaria la mine pe batatura. Acum ai inteles de ce sunt primarii anchetati? Gaura aia si-o scot cat pot de repede si apoi trebuie sa cotizeze mai departe.
O spui de parca de saraci ce sunt, se bage unii sa cotizeze 100.000 de coco sa devina primari sa fure like there's no tomorrow... sau poate le-au rapit copiii: vrei copchilu inapoi? pai dai matalutza 100.000 da coco si candidezi la primar. nu ai de ales. om cinstit si te trezesti ca dai suta de mii sa devii primar.
Cei care candideaza nu o fac pentru binele meu, al tau, al alfaclub, al comunei, orasului si tarii, o fac pentru binele lor si al urmasilor lor. Asa cum tu muncesti si tragi sa oferi o viata mai usoara urmasilor tai asa fac si cei care ajung intr-o astfel de functie. Esti ignorant daca tu crezi ca noul presedinte, primar, consilier...naiba sa-i pieptene, va face ceva spre binele tau.
Nu stiu daca ai observat dar cei care ajung primari/presedinti nu sunt din pulime, vechiul presedinte avea ceva afaceri sau sotia lui, el facea politica si tragea sfori, nevasta-sa bani. La mine la tara primarul e unul care are o moara si un birt, crezi ca ala e cel mai rasarit om din sat? Pai nu e, dar la vremea respectiva probabil cel mai stabil financiar. Varamiu este avocat, are colaborare cu primaria, banii sunt 50/50 cu primarul, adica jumatate din bani el, jumatate ii da primarului. Banii din campanie se recupereaza nu se arunca pentru visul de a conduce o comunitate pentru ca si asta tine un mandat, nu toata viata. Poate sunt unii cinstiti, dar nu sunt ignorant ca tine sa cred asta.
Degeaba oamenii care au afaceri tari sustin diversi oameni sa candideze? Crezi ca bogatanilor cu firme de constructii le e drag sa cotizeze sau crezi ca licitatiile se castiga cu dragoste si bunatate si la final o ciocolata ca ai fost dragut?
Patronii firmelor de salubritate castiga licitatii, cum crezi, cu cinste si onoare? Nu, tot cu bani, Romprest se muta unde prinde un contract baban, la fel si patronul care imediat investe in echipa de fotbal locala, crezi ca votul de onoare conteaza, trage si cu dintii sa mentina actuala conducere cat timp ii merge bine indiferent care e dorinta locuitorilor.