Cred ca voi castiga titlul de "Cel mai lung post din istorie"
FEEDBACK FEST:
In calitate de participant/alfist:
A fost primul Alfa Fest la care am participat asadar nu am cum sa fac comparatie cu cele din trecut. Eu personal am ramas impresionat de calitatea oamenilor si de grandoarea evenimentului. Probabil privind din exterior ma gandeam la ceva mai mic, insa sa vezi o asemenea desfasurare de forte, atatea tricouri rosii si atatea masini frumoase, este un sentiment greu de descris. M-am distrat pe cinste, m-am simtit bine, si m-am detasat de toate problemele de acasa. Singurul regret pe care il am acum este ca timpul a fost unul scurt, si poate nu am apucat sa vorbesc mai mult, sau aproape deloc cu membrii vechi, cu care am mai schimbat o vorba pe forum (aici ma refer in special la Valak, Alfetta si altii…) Pasiune exista, oameni cu inima cuore sportive exista, insa parca mi-ar fi placut mai mult (asa cum spunea si Mugur) sa fim mai apropiati, si sa nu ne mai impartim pe grupuri si grupulete. Cred ca ar fi prins bine o prezentare a participantilor. ceva de 30 min. ne strangeam intr-un cerc si ziceam "eu sunt X" :) Programul pentru fest mi s-a parut unul bun, locatia (jud. Tulcea) excelenta, cazarea ok insa fara sa imi depaseasca asteptarile. Ce pot sa va spun asa pe final, este ca nu vreau sa mai ratez niciun Fest, Trans, sau orice alta intalnire. Imi pare rau pentru ca nu am fost in Piata Civica, in Tulcea, insa asa cum probabil stiti masina a avut ceva probleme la TCT, si am ales sa plec direct spre Bucuresti, astfel incat daca raman pe drum sa fie macar lumina afara si sa ma poata “ridica” cineva in drum spre Bucuresti. Acum este la service, se reface, dupa ce (chiar si cu martorii aprinsi) m-a adus in conditii de siguranta si confort inapoi acasa. M-a intrebat cineva daca mai iubesc Alfa, si i-am raspuns ca acum o iubesc si mai mult
Concluzionand, un eveniment plin de pasiune, entuziasm si voie buna, in cadrul caruia m-am simtit excelent. Oameni deosebiti, nu as vrea sa nominalizez (insa nu ma pot abtine) sa scriu ca domnul comanr a fost de departe o surpriza de proportii. La fel si Alex tanza, a insufletit atmosfera cu succes. Nu poti sa nu te simti bine cu baietii veseli, guli, mugur, ege, samsaru dealer :)) se stie el (DanS), tanza, coman, the oilers, sau cu una bucata andreip, ness, tzivii :)) nu ai cum, v-as lua pe toti acasa :)
De departe mie atmosfera mi-a depasit astepterile. Daca organizarea si programul, peisajele si drumurile s-au ridicat la nivelul asteptarilor, atmosfera a fost una unica.
Multumesc din suflet pentru suport Catalin si Tzivii, la problemele tehnice si tuturor baietilor care m-au sunat de 20 de ori pe drumul TL-B sa ma intrebe daca sunt ok cu masina.
In calitate de organizator:
Lucrurile au parut relativ simple la inceput, insa pe parcurs am inceput sa vad in ce .. :ziped: .. m-am bagat. Este foarte greu sa planifici si sa organizezi un astfel de eveniment, insa este de 100 ori mai greu sa organizezi apoi zeci de masini si aproape 100 de oameni. Am ajuns acasa rupt, iar eu care ma trezesc la 6-7 dimineata, azi am “inviat” pe la 12:00.
Am primit nenumarate felicitari (eu, ege, guli, mugur, ness) atat la Fest cat si dupa. Va multumesc sincer, si va asigur ca placerea a fost de partea mea, si ca am invatat multe din aceasta experienta. Nu pot spune ca ne-a iesit asa cum am dorit (cel putin din punctul meu de vedere) insa daca voua v-a placut este tot ce conteaza.
Ce cred ca ar trebui schimbat in viitor:
1. Seriozitatea participantilor si respectul pentru program/organizatori
(stiu ca suna dur insa multi participanti au facut ce, cum si cand au vrut. Este inadmisibil sa anunti cu aproape 1 luna inainte programul, sa isi rupa George timp si relatii pentru organizarea evenimentului pe aeroport, si 70% dintre voi sa ajunga acolo dupa orele 15:00). Eu consider ca ar fi trebuit ca toata lumea sa fie acolo la 14:30 cel tarziu. Acelasi lucru l-as putea spune si in ceea ce priveste workshop-ul Michelin care era programat pentru 19:30 si s-a desfasurat la 23:00) precum si celelalte actvitati
2. Interesul participantilor pentru program si materiale
S-au depus eforturi destul de mari (timp si bani) pentru toate materialele insa cel mai mult pentru acea revista de Fest. Am constatat cu tristete ca aproape nimeni nu i-a dat importanta – atat in ceea ce priveste programul cat si formularul de feedback. La fel as putea spune ca nu am vazut in (cred) nicio masina prezenta un odorizant cu AlfaClub.
3. Lipsa de comunicare cu organizatorii
Aici ma voi referi strict la cazare. Eu unul, cand am ajuns la Pensiune (pe care nu o vazusem pe viu anterior) am avut un oarecare soc. Dincolo ca, camera mea cel putin, arata departe de cum era in poze, spatiul exterior propriuzis la fel, m-am gandit ca totusi am venit la un eveniment in care am vrut sa intalnesc oameni cu pasiuni comune, si sa ma simt bine, nu sa ma uit la Tv si sa am frigider langa pat. Am venit de vineri. Vineri seara si sambata dimineata nu am avut apa calda mai deloc - era calaie :)). Am anuntat imediat acest lucru telefonic la Mugurel care a transmis mai departe la managerul pensiunii. De aici si pana a posta pe forum chestii de genul “stati acasa sau veniti cu mancare” mi se pare o cale lunga. Daca lucrurile s-ar fi oprit aici ar fi fost ok, insa discutiile au degenerat in “treaba romaneasca”, organizatorii “si-au tras partea lor”, cazare mult prea scumpa etc. Intradevar, cazarea nu a fost cea mai ieftina, insa pentru cei care nu stiu, in delta sunt preturi mari pe conditii relativ bunicele, pentru ca majoritatea turistilor sunt pescari sau pasionati de natura. De aici trag o singura concluzie. Pe viitor, organizatorii vor trebui sa dea dovada de o mai mare transparenta (cerere+oferta, scan, OP-uri etc) – nu ca as avea eu dubii, insa poate asa, nu o sa mai apara nimeni cu idei dinastea care tulbura apele.
4. Lipsa de interes/atentie pentru sponsori
Dintr-o eroare a organizatorilor, am omis sa oprim niste camere pentru sponsori, si am alocat pe ultim moment camere pe care unii participanti nu le-au mai dorit/sau nu au mai putut ajunge. Trebuie sa stiti ca sponsorii (aproape toti. inclusiv eu) si-au platit singuri cazarea (lucru care mi se pare aiurea insa pe viitor nu va mai fi asa). Marea mea dezamagire vine din relatia cu Michelin. Nu eu m-am luptat sa ii aduc ca sponsori insa stiu ca cei care au facut-o au depus mari eforturi. Dincolo de cele 2 seturi de anvelope (valoare comerciala: ~10.000 lei) pe care le-au castigat George (conform votului vostru) si Ege (la eleganta) [paranteza: ei doi fiind dintre organizatori > sper ca nu vor aparea si aici comentarii aiurea, pentru ca nu stiu cine ar putea concura cu un vot public, sau la eleganta cu Egetica.) ] Revenind la Michelin, desfasurarea de forte a fost chiar si peste asteptarile mele. O gramada de goodies, un omulet gonflabil, materiale expuse, bannere etc lucruri pe care nu stiu daca le-ati apreciat la adrevarata valoare. Poate multi o priviti ca un marketing, insa ganditi-va ca oricum peste 60% dintre cei de acolo aveau deja MI pe masina, si mai mult, la cati bani au bagat in eveniment nu cred ca scopul lor era sa se promoveze si sa-si scoata banii in vreun fel. Cred ca au vrut sa dea "o pata albastra" de culoare peste "tricourile rosii", si sa ne cunoasca mai bine, sa inteleaga ce inseamna un Fest si cat de uniti sunt alfistii. Apoi, faptul ca Razvan de la MI nu putea sa tipe, faptul ca workshopul s-a desfasurat la 23:00 cand lumea era “vesela” :drunksinging: , a transformat aceasta discutie libera intr-un esec (din punctul meu de vedere). Noroc cu coman ca a mai destins atmosfera cu “Considerati ca logo-ul Michelin promoveaza obezitatea?”, pentru ca altfel intrebari/afirmatii de genul “stim ca te-au invatat bine aia de la firma sa vi aici si sa vinzi...” nu ne fac cinste... mai mult, am reusit sa ne strangem si noi in jurul unui eveniment aproape toti, si 50% dintre cei de acolo vorbeau intre ei despre altceva, chiar si zgmotos, altii tipau din spate “vorbeste MA mai tare”... chestii de genul. Nu stiu cum s-a simtit Razvan (un tip de o calmitate rara) insa cred ca daca l-a deranjat ceva, a pus chestia asta pe baza consumului de alcool. Si discutia poate continua. Mugur si Speedy au gandit rapid un concurs frumos, pe care nimeni nu l-a luat in serios. Lumea facea misto, glumea, nu zic sa nu glumim si sa nu facem caterinca, insa pnm... un organizator inmana niste vouchere de vreo 2-3000 lei (cred in total) RCA, piese Italo etc. Ideea concursului foarte buna. Punerea in practica, greoaie din cauza audientei...
5. Divizarea in grupuri
Desi am fost cam 40-50 de masini in total, niciodata, in nicio poza nu am fost toti. La aeroport unii nu au venit sau au intarziat, la Enisala am fost 14, in piata, la fel nu am fost toti. Cred ca pe viitor ar trebui sa gandim un program la care sa se conformeze toata lumea. Nu ii condamn pe cei care au fost la peste sau cu barca, insa ar fi fost frumos sa fim cu totii peste tot. ar fi fost mai spectaculos.
---
Referitor la cazare, dincolo de problemele aparute cred ca este de apreciat amabilitatea a cel putin doi chelneri, care au stat cu noi pana la 4 dimineata, au strans mizeria de nedescris pe care am lasat-o acolo, iar la 7 s-au trezit sa ne serveasca tot ei la micul dejun.
LE: Pentru cei care au zis “am ajuns sa fim condusi de un BMW-ist” – gresiti grav. Eu conduc o Kia Soul, zi de zi, o masina fara nicio calitate dar utila. Car saci, car caini, car frigidere sau mobila de la IKEA. Nu conteaza, isi face treaba. M-a impiedicat asta sa fiu alfist sau sa vin la Fest? Nu. Cred ca Fest-ul ar fi fost mult mai trist fara tanza :)) sau fara coman care a venit cu un Renault Modus :)
Pe viitor, cred ca noi organizatorii (spun noi) pentru ca eu unul, in ciuda celor scrise mai sus, abia astept sa ma implic in noul Fest,unde vreau sa nu mai repetam anumite greseli, cred ca trebuie sa fim mai atenti la: (si va rog sa completati si voi lista)
- Facilitatile de cazare si parcare - mai bune si mai atent selectionate (luand in considerare alfistii cu copii/familie)
- Un program mai bine definit cu mai multe activitati (echipe, jocuri, chiar si un mini campionat AlfaFest la fotbal 3-4 echipe,etc)
- Premii mai multe si abordate cu interes de participanti
- Prezentarea programului /activitatilor cu mai mult timp inainte
- Spalatorii si benzinarii in zona :)
- Pachete de membru mai consistente
- O echipa mai numeroasa care sa ajute mai bine la organizare
- Costurile de cazare sa acopere mai multe facilitati (ex: un mic dejun consistent, vast etc) Cum naiba sa mananci la Sorin, cand in fiecare dimineata am primit o omleta obosita :)) nici nu m-a interesat ce e la pranz sau seara
----
In idea realizarii unor evenimente cu adevarat exceptionale, trebuie ca Asociatia sa dispuna de un buget, de niste fonduri, nu mult, ci putin de la fiecare. Ideea cu reintroducerea taxei anuale a fost a noastra, si va fi dezbatuta pe forum. Cred ca pentru nimeni nu este o problema suma de 7-8lei/luna sau 90lei/an. Eu imi manifest inca de pe acum candidatura la postul de contabil :)) si voi asigura transparenta sumelor din asociatie. Spun eu, pentru ca poate in cei vechi nu aveti incredere sau sunteti impartiti in tabere. Mai mult, sunt usor de gasit, am o firma cu cifra de afaceri de jumatate de milion de euro in ultimii 3 ani, deci sper sa nu ma suspicioneze nimeni ca vreau sa “imi trag” vreun business pe carca voastra. Vreau ca aceasta asociatie sa va multumeasca cu fiecare eveniment, cu fiecare memberkit, cu fiecare Fest, ca sunteti membrii unui club select, insa pentru asta avem nevoie de suport continuu din partea fiecaruia dintre voi. Pentru mine, multumirea va veni dintr-o bataie pe umar si un simplu "Felicitari" precum si din timpul de calitate petrecut alaturi de voi.
**Ideea cu numele pe tricou este excelenta (daca veaneai cu ea inainte de fest era realizabila)
***Propun unui admin sa deschida un topic separat in care sa discutam despre viitorul asociatiei, membership, facilitati membrii, idei etc.
|