Citez din manual:
Quote:
– an urban cycle: this includes cold starting followed by simulation of a mixed urban route;
– an extraurban cycle: this includes frequent accelerating in all gears, simulat- ing normal extraurban use of the vehicle; the speed varies between 0 and 120 kph;
– combined consumption: this is cal- culated by considering a route consisting of about 37% urban cycle and 63% extraur- ban cycle.
Attachment:
File comment: consum alfa 156 din manual (l/100km)
consumuri alfa 156.jpg [ 101.49 KiB | Viewed 4371 times ]
Consumuri calculate pe un 1.8 TS din 2001, 103kw, 140CP (tip, benzina vs gpl, praguri min si max):
Attachment:
consumuri alfa 156 1.8 ts.jpg [ 24.13 KiB | Viewed 4371 times ]
Ce pareri aveti?
Detalii:
Stiluri de condus adoptate:
-
in 3 cilindrii - doar aici am scos min-urile(eram si la inceput, nu stiam ce poate o alfa); dupa un "test-drive" cu tomi_alfa's 2.0 TS(pentru care ii multumesc din nou) si schimbat bobine inductie am ajuns la
- normal (schimbari de la 2k pana in 3,5k RPM) - aici se incadreaza mediile intre min si max, dar tind mai mult spre max decat spre min. ca sa folosesc o formula pt stilul asta de condus: min_consum_stil_normal = min + max / 2 ; max_consum_stil_normal = min + max / 2 + 0.05 * max
- semiagresiv (schimbari la 2k - 6k RPM)
*Testele au fost repetate pe conditii meteo diferite(cat si toamna, iarna, primavara), au fost diferente relativ mari de consum(max +2l), iarna >.
**Testele au fost efectuate in Iasi pt urban si Iasi - Roman - Iasi, Iasi - Braila - Iasi pt combined.
***Pe GPL garantez acuratete maxima, deoarece goleam rezervorul(mergeam pana se oprea motorul inainte de a face un calcul consum si notam pe un caietel cat punea la pompa).
***Pe benzina, parcurgeam 35km dupa prima data cand s-a aprins rosu pe drum drept si alimentam; notam km parcursi, resetam, si notam iar km parcursi dupa 35km de la primul fuel low.
****Incarcarea a fost tot timpul aprox la fel pt drumurile exterior IS: 2 persoane in masina, o pisica, o roata de rezerva + 30kg in portbagaj, respectiv interior: 1 persoana in masina, o roata de rezerva(totusi, un factor ar fi greutatea hainelor mai groase pe care nu l-am luat in calcul =)) )
Concluzii:
Consumul pe GPL, este mai mare decat cel pe benzina (stiam de cu 12% mai mare, vroiam dovada) - stiu ca apare 9 benzina si 8.5 gpl, au fost facuti in stiluri de condus diferite: pe benzina am mers cu acc/frana/acc/frana vroiam sa stabilesc un record personal de viteza maxima si pe GPL semiagresiv(depasit de <5 ori in 100km)
Nu m-am plans de consum pentru ca merita. Totusi, am speriat colegii de la munca care au 1.4cmc.
Nu vreau sa ajung sa alimentez din IS cu x.y litri si cand ajung la destinatie in Braila, opresc casetofonul si in acelasi timp sa mi se opreasca singur motorul ca a ramas fara juice, dar imi place sa calculez income/outcome in fiecare luna si cand trag linia sa fie max +/- 5%