Am facut si eu vineri distributia la Alfa 159 1.9 JTD ( avea aproape 4 ani si 40k kilometrii). Costul pieselor a fost 710 ron pentru distributie cu tot cu pompa de apa, de pe alfisti, 380 ron pentru kitul de accesorii (curea, rulment, rola) cumparat de la un magazin vis a vis de plaza ( la autoitalia imi cereau 660 ron ), am schimbat si filtru de polen ( 50 ron ) si se mai adauga o curea sau rola nu stiu exact, o sa ma uit pe factura, tot de la accesorii care a costat 60 ron luata direct de la autoitalia deoarece cand am ajuns cu kitul mi-au spus ca imi mai trebuie si aia.
Mana de lucru + consumabile, antigel si alte maruntisuri, 360 ron la autoitalia de pe bld timisoara, timp de lucru aprox 3 ore.
Cost total 1580 RON. Daca schimbam doar distributia ieseam pe undeva la 1100 ron.
Reclamasem de asemenea si o problema la baterie/alternator, se deconecta bateria in mers, chiar si parcata o gaseam cu ceasul 00:00...verifica baietii contactele, imi spun ca erau oxidate si le-au curatat, alternatorul incarca la 13,9 ceea ce e foarte bine din ce am inteles, termina tot, scot masina, platesc dau sa plec...cand pauza
) nu puteam sa deschid masina, bateria parca nu exista, bag cheia descui, nici urma de curent, vin se uita la ea, o mai baga 10 minute inauntru o scot la loc si imi arata marea problema a bateriei/alternatorului, o amarata de siguranta care era sparta si facea contact din cand in cand)...cost 15 ron
).