Pentru ca te saturi de :
baie de ulei sparta sau fisurata cand intri pe anumite drumuri ale patriei
brate superioare prost gandite care incep sa scartaie dupa nici 3 luni de cand le montezi noi
brate inferioare la care se rup bucsele la exploatarea pe drumuri mai putin prietenoase si nu au pivot interschimbabil
bucsele de bara stabilizatoare care necesita demontarea a jumatate din puntea fata ca sa le schimbi <odata la 6 luni>
Dupa ce schimbi marca < chiar si numai provizoriu sau incerci in paralel si alte marci > incepi sa simti dorul problemelor simple ale Alfelor comparativ cu :
senzori care dau erori de toate felurile <Vag> , pompe de combustibil care crapa pe banda rulanta <Vag > , chiloase care fisureaza <BMW> , injectoare sensibile <Mercedes , Ford> si cu costuri astronomice, ciudatenii precum coloana directie sparta <din antimoniu > la Volvo , motoare de proasta calitate < Ford benzina > , perne de aer si sistem de EAS - electronic air suspension care te pot lasa cand iti este lumea mai draga , samd , daca as sta sa imi aduc aminte de toate problemele conservelor care imi trec zilnic prin garaj , asa zise marci fiabile as sta 3 ore sa scriu aici .....
Una peste alta e bine de stiut ca Alfa Romeo nu mai este o marca asa de greu de intretinut ca acum 10 ani , piese se gasesc oriunde , trebuie numai sa alegi cu atentie , preturile nu sunt mai mari decat la oricare din marcile amintite mai sus cu mici exceptii , dar in momentul in care se face rabat de la calitate in ideea de a se rezolva cat mai multe probleme dupa ce masina a fost lasata sa cada efectiv din toate incheieturile nu prea mai poti avea pretentia sa nu te coste .
Exista si categoria celor ce au fost alfisti pentru scurt timp dupa ce au cumparat o masina rupta in gura si prima impresie a fost extrem de proasta , unii au ales sa nu mai auda de Alfa , altii au ales sa rezolve problemele si sa aiba o masina ce ofera satisfactii aparte de orice alta marca .
Mai sunt si alfistii de conjunctura , au ajuns sa detina o Alfa in urma unui schimb cu alta masina , au primit masina sau pur si simplu nu au rezistat tentatiei de a avea atatea dotari < full option in popor> la un pret pe care nu il vor gasi niciodata la alta marca premium .
Ca nota personala , o sa mai incerc alte marci probabil, de curiozitate sau pur si simplu pentru ca jobul imi ofera din cand in cand astfel de oportunitati insa voi avea intotdeauna si macar o Alfa , momentan nu mai am decat 2
, una sta pe dreapta din motive juridice si una a prins viata saptamana asta
si odata cu ea mi-am amintit si eu fiorul pe care il ai cand bagi piciorul pana la 6000 intr un benzinar
fara sa il ridici cand vine o curba la 90
P.S. Range Roverul de care am fost si sunt incantat va merge din toamna la vanzare , mi-am facut damblaua , e misto , e tanc , e ce vrei de la o masina pe drumurile noastre , e extraordinar de confortabila pentru un SUV , dar .... nu are ceva ... nu stiu ce , nici nu conteaza , gata , decizia este luata , va merge la altcineva care poate il va aprecia asa cum voi aprecia eu mereu Alfa Romeo !