dan Quote:
Buna
Si eu am o problema asemanatoare la alfa mea scoate fum de nu se mai vede ala din spate si nu are nici putere, dupa 3000 de ture se accelereaza in gol, parca ar avea limitator de viteza. Am deconecatat debitmetrul, alta masina parca ii baby ferrari. Dar totusi si cu debitmetrul deconectat scoate foarte mult fum. Am cumparat un debitmetru nou si surpriza din nou nu are putere si nu trage peste 3000 de ture.
Sa fie vreun furtun spart sau fisurat? Sau debitmetrul cel nou nu ii bun.
Cu Stima
Asta cu acceleratul in gol pare a fi simptom de ambreiaj dus (fara legatura cu fumul). Dar din cate imi dau eu seama vrei sa zici ca nu TRECE de 3000 de ture si nu are putere. Asta pentru ca intra in "limp mode" si nu are putere pentru ca taie turbina.
Eu am patit asa (nu trecea de 3000 de ture si parca avea fix 40 de cai din cei 140) cand aveam supapa de vacuum stricata dar mie imi dadea MCSF (beculetul cu motorul). Daca ti se aprinde si tie, ar fi bine sa verifici circuitul de vacuum (furtune, supapa) de regula sunt 3 furtune subtiri intre radiator si motor care mai crapa. Dar mai cauta pe forum ca parca s-a mai discutat problema mai pe larg.