pai hai sa vedem cum sta treaba!!! eu sant constient ca voi ati condus mult mai multe masini ca mine, si din aceasta cauza eu nu pot contesta argumentele voastre!!! vizavi de sunetul motoarelor ts 1.6, 1.8 ,2.0, sincer mi se par niste motoare ok, iar ca sunet exceptand motoarele de pe honda si bmw( 2.0) putine le egaleaza ! am mers cu un bmw 318 i din 2001 e46, si sincer abia dupa 5000rpm se auzea si el cat de cat (pana acolo nu maraia nimic) , si tot de la acea turatie incepea si el sa traga ( sincer prima generatie de e 46 cu motorizarea asta este si va fi nedemna de numele bmw) , asta comparativ cu motorul meu 1.8 ts ,care sincer este net superior, comparat cu generatia respectiva de motoare de la bmw ,si anume 318 din 2001!!! am mai mers cu un opel vectra b 2.0 de 136 cp ,care iarasi vizavi de sunet ,este praf in comparatie cu 1.8 ts (nu iti da aceasi senzatie in ture cum iti da ts -ul) dar mia placut ca avea cuplu de jos, si tragea destul de bine , deh avea cuplu mai mare si o plaja mai mica de ture, (puterea maxima 136 cp la 5500rpm fata de 1.8 ts care are 140 cp la 6500rpm). si acum un mic vs:am testat un mercedes c klass din 2001 200cdi de 120 cp , sincer ma fascinat cum mergea , consumul ,si mai ales tractiunea spate . dar cu toate ca avea mai putini cp, pe reprize ma facea ,eram pe la otopeni iar el era in spatele meu si mia dat flesuri (miam dat seama ca avea chef de o mica "intrecere) eu eram in a5a pe la 80km\h, si am schimbat a3a avand 4000rpm , dar cu toate astea a trecut glont pe langa mine ,si de abia pe la 6500 rpm lam ajuns , dupa care lam depasit . cine zice ca dieselul este mai bune pe reprize, eu ii dau dreptate, dar in linie dreapta ,se schimba treaba ex:156 1.9 jtd 140 cp 0-100 9,3 s top sped 209 km\h; 156 2.0 150 cp ts 0-100 8,8 sec top sped 215 km\h , (am ales motoarele astea fiindca sant de aceasi capacitate) deci in linie dreapta io trage ts-ul de la 0-100 pana la top sped , dar pe reprize ts-ul pierde !!!" iar 120 de cai dieselari se simte in scaun ca 140 de cai benzinari "!! mie unul, imi place dieselul datorita cuplului si consumului,si da acum daca as avea bani categoric mias lua un diesel , dar cu toate astea .stau si ma intreb oare cati dintre noi isi mai cumparau motoare diesel. daca motoarele pe benzina aveau acelasi consum ca cele diesel??? va salut!!!
_________________ Alfa Romeo 156 1.8 ts "01 (TS Power)
|