ChitZu Quote:
Dap ....buna ideee...si daca ne poate spune cineva exact piesele care trebuiesc schimbatea astfel incat in momentul in care ma duc la shop sa stiu exact ce trebuie sa cer...ce fel de bucshe?
La bascule (atat inferioare cat si superioare) nu prea merita sa schimbati bucsele decat in cazul in care cumparati bascule noi si puneti bucsi Powerflex! Daca puneti bucse noi pe bascula veche poate se duce repede pivotul si ati facut rahatu' prastie!
La bratele longitudinale spate se schimba destul de dificil bucsele (Mirica a reusit) dar avand in vedere pretul relativ ridicat al unui brat nou, se poate incerca schimbarea bucsei. La tendoane nu stiu cum sta treaba!
Bucsele de la bara stabilizatoare fata nu sunt scumpe dar schimbatul lor e destul de dificil. De asemenea se spune ca daca se schimba doar bucsele o sa bata iar in cateva luni, multi recomanda schimbarea barei stabilizatoare cu totul! Avand in vedere pretul unei bari noi, cred ca prefer sa schimb bucsele de cate ori bat! Merg bucse de Solenza!
Bieletele nu sunt scumpe si nu sunt chiar asa de greu de schimbat, pe spate sunt disponibile in versiuni atat de plastic cat si de metal, cele de plastic sunt cam de unica folosinta, adica daca le desfaceti din nou dupa montare, cam trebuie sa luati altele! Avantaj pret mic, 70 lei vs. 100 lei!
Tot din gama asta ar mai face parte flansele amortizor! Pe spate nu e greu de verificat starea lor, inspectia se poate face din portbagaj!
Cat despre schimbat toate astea, orice mecanic care a mai lucrat la masini straine va sti sa le schimbe si la Alfa, nu tre' sa fi inginer...
Mirica a facut o gramada de tutoriale...daca aveti vreun prieten cu "garaj" puteti incerca...