Cam greu cu update-urile, la sfarsitul lui Noiembrie Alfa face 6 ani de cand e in posesia mea. Cum zboara timpul...
Singurele figuri pe care mi le-a facut a fost intr-un mini-concediu la vecinii bulgarii cand m-a lasat fara vitezometru si ABS+VDC.
Am inlocuit senzorul ABS dreapta fata si am rezolvat problema vitezometrului, insa partea cu pierderea ABS/VDC a fost mai greu de identificat pentru ca in continuare aveam coduri de eroare pe senzorul proaspat inlocuit precum si cel stanga spate.
Dupa verificari amanuntite la reprezentanta, s-a constatat ca toate cablurile pareau in stare buna, asa ca am decis sa trimit unitatea ABS
AICI. Se pare ca inculpatul a fost calculatorul ABS, care a fost reparat si problema a disparut.
Am schimbat pentru prima oara si bratele superioare (Lemforder) si bieletele de directie (TRW).
A urmat revizia anuala (ulei + filtre), desi anul acesta masina nu a mers mai mult de 4000 Km. ITP-ul trecut cu brio, fara probleme.
Au mai fost cateva interventii:
- capota vopsita din nou datorita lacului sarit de la o spalatorie
- am inlocuit capacul cutiei filtrului de aer (se rupsese o ureche)
- s-a inlocuit mansonul de cauciuc al cablurilor de la portbagaj
- oglinda de pe partea soferului, cea initiala era aftermarket si ii tot zbura siguranta, am inlocuit-o cu una OEM din dezmembrari, dar acum cred ca pot s-o desfac si s-o pun la loc cu ochii inchisi. Voi recurge la solutia de
AICI pe viitor.
Masina a beneficiat de multa atentie datorita tatalui meu de data aceasta, in ultimele 4 saptamani s-a ocupat de multe din aspectele de mai sus si am ajuns la concluzia ca el de fapt este un alfist dar fara Alfa Romeo. Am un feeling ca o sa rectificam aceasta situatie cat mai curand...
In alta ordine de idei, a inceput sa se manifeste urmatoarea problema: in momentul in care cuplez fie in treapta 3 sau 5, se aude un "clonk" oarecum mecanic, si simt un mic feedback in pedala de ambreiaj in momentul in care cupleaza. In treapta 3 se manifest mai usor, in treapta 5 deja e mai pronuntat. Se simte ceva si cu motorul oprit dar in special in mers.
Ce ar putea fi?