It is currently 14 Apr 2025, 11:02

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: 27 Feb 2009, 00:42 

salut....am si eu o problema pe parte electrica la un alfa 147 16ts 120CP...imi apar o gramada de erori pe bord incepand cu lichidul de frana..si terminand cu avariile care nu pot sa le mai opresc decat dupa ce opresc motorul...inchiderea o ia razna si cam tot ce are masina o ia razna....am fost la autoperugia si daca e sa ma iau dupa ei trebe sa schimb tot computerul de bord..etc..daca cineva stie ce pot face il rog mult sa imi dea un sfat

multumesc anticipat

1. Atentie la scrisul tip mirc
2. Topic mutat la troubleshooting
Screech147

PostPosted: 27 Feb 2009, 00:57 

Car: AR 156
sirrepty Quote:
sal....am si eu o problema pe parte electrica la un alfa 147 16ts 120CP...imi apar o gramada de erori pe bord incepand cu lichidul de frana..si terminand cu avariile care nu pot sa le mai opresc decat dupa ce opresc motorul...inchiderea o ia razna si cam tot ce are masina o ia razna....am fost la autoperugia si daca e sa ma iau dupa ei trebe sa schimb tot computerul de bord..etc..daca cineva stie ce pot face il rog mult sa imi dea un sfat

multumesc anticipat

ai spalat motorul in ultimul timp? sau poate ai scapat vro cantitate mai maricica de apa de la partea electronica de sub capota?

PostPosted: 27 Feb 2009, 12:11 

asta m-am gandit si eu..dar deja am problemele astea de 1 saptamana...asa mult dureaza sa se usuce???

Te rog ai grija la scris!
Screech147

PostPosted: 27 Feb 2009, 21:14 

daca ti-a intrat apa si a oxidat contactul degeaba s-a uscat
problema apare din cauza contactului imperfect

PostPosted: 28 Feb 2009, 12:41 

NU e bine sa speli motorul la Alfa Romeo ...la nici un model. Are 1milion de chestii electronice acolo si cu siguranta nu le-ai acoperit pe toate si ti-a intrat apa la ele... Trebuie sa faci o constatare ...sa vezi ce e oxidat sau stricat... Cei de la service ti-au zis sa schimbi TOT calculatorul ...le e mai usor (si mai banos) decat sa iti schimbe niste fise sau io stiu ce mai e acolo... spune-le sa iti faca o constatare mai amanuntita... sa iti spuna exact ce e... eventual mergi la 2-3 service-uri

tine-ne la curent

PostPosted: 01 Mar 2009, 00:56 

iti dau eu un sfat. vinde masina si nu mai lua masini cu senzori si rahati. eu am vandut-o si acum nu mai imi da nici o eroare. rautate dar adevarat :tongue:

PostPosted: 01 Mar 2009, 01:07 

RobertoFulgos Quote:
iti dau eu un sfat. vinde masina si nu mai lua masini cu senzori si rahati. eu am vandut-o si acum nu mai imi da nici o eroare. rautate dar adevarat :tongue:

:twisted: :evil: :lol:

d-asta erau bune daciile 1300, 1310 - iti trebuia un ghem de sarma ...orice avea o legai cu sarma si mergea.

haz de necaz :(

da si tu un search ...sigur e un topic cu defectele aparute dupa spalarea motorului...eu de aici stiu ca nu se spala

PostPosted: 01 Mar 2009, 01:33 

de multe ori m-am tot gandit sa imi spal motorul. bine ca nu am pus ideea in practica.

Ex: 159 SW 2.4 JTD Q-tronic
Ex. Jeep GC 2005 3.0 crd
A6

PostPosted: 01 Mar 2009, 09:37 

sa-mi placa mie adrenalina mai mult decat altora sau ce? :lol: :lol: :lol:
eu am spalat motorul de cateva ori pana acum si nu are nimic masina. Cam tot ce tine de instalatia electrica o verific in schimb periodic (vizual- sa ma asigur ca nu am contacte oxidate sau imperfecte) si dupa spalare am grija sa suflu cu compresorul toata apa din zonele mai sensibile. Alternativa la spatalul motorului: servetele umede si apoi carpe uscate. Operatiunea ia cateva ore dar satisfactia e deplina. :)

PostPosted: 01 Mar 2009, 14:46 

marian Quote:
sa-mi placa mie adrenalina mai mult decat altora sau ce? :lol: :lol: :lol:
eu am spalat motorul de cateva ori pana acum si nu are nimic masina. Cam tot ce tine de instalatia electrica o verific in schimb periodic (vizual- sa ma asigur ca nu am contacte oxidate sau imperfecte) si dupa spalare am grija sa suflu cu compresorul toata apa din zonele mai sensibile. Alternativa la spatalul motorului: servetele umede si apoi carpe uscate. Operatiunea ia cateva ore dar satisfactia e deplina. :)

asa am facut si eu ... compresorul, servetele umede, si carpa uscata. dureaza o vesnicie(fata de spalatorie) dar stii o treaba.
PS : de ce sa o cauti aiurea cand poti evita(valabil si in viata reala)

PostPosted: 02 Mar 2009, 11:23 

e offtopic dar trebuie sa dau lamuriri!
nu am spalat motorul ca am vrut eu ci pentru ca a trebuit. Am patit de 2 ori sa-mi sara furtunul de retur de la motorina si sa-mi inund compartimentul motor cu combustibil diesel. Daca nu as fi spalat motorul probabil ca acum aveam pamant de flori pe el si nu as mai fi putut intra in masina de miros. Dupa cum spuneam daca ai grija ce faci motorul se poate curata. Sa nu uitam ca un anume forumist a readus pe strazi o masina care a fost inundata total. E putin alta treaba dar ce vreau sa spun e ca nu e ea Alfa chiar asa de hidrofoba!

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC+03:00