Salut tuturor,
As vrea sa va impartasesc din trista mea experienta cu xenonul montat pe 156-le meu; Am aproximativ 15.000km de cand mi-am montat porcaria de xenon pe masina....se vede mult mai bine decat halogenul, asta e clar, dar mi-am distrus farurile si trebuie sa le schimb acum.
Oglinzile de pe faza scurta de la ambele faruri incepusera sa capete o tenta maro fumurie foarte deschisa la inceput ca nici nu-ti dadeai seama, ca apoi sa devina din ce in ce mai negricioase, in momentul de fata fiind sesizabila diferenta dintre oglinda de la faza lunga care e oglinda normala argintie si cea de la faza scurta care e fumurie; si se inegresc din ce in ce mai mult iar eficienta farului scade. In plus, una din oglinzi a inceput sa se exfolieze in jurul becului.
Mentionez ca farurile sunt cele originale ale masinii (Carello)
Ce parere aveti? Becurile xenon incalzesc cu mult mai tare decat halogenul de apare acest fenomen? Presupun, daca voi pune faruri noi, la fel voi pati.
Singura 'prostie' care am facut-o voit a fost sa imi iau xenonul de 55w si nu de 35w cum sunt majoritatea, pentru a avea o mai buna vizibilitate.Credeti ca cel de 35w nu face astfel de ravagii la oglinzi?