Sunt in dubii zilele astea si trebuie sa iau aceasta decizie, asa ca apelez la sfaturile voastre. Voi ce ati face in locul meu? Haideti sa va prezint putin situatia. Dupa cum unii stiti, am o Alfa 147 1.9 JTDM 2007, care are garantie 3 ani fara limita de km, incepand din mai 2007 pana in mai 2010. Garantia trenului de rulare, elemente de directie etc a "durat" pana la 45.000 de km. Masina are in acest moment 60.300, si, conform carnetului de garantie, trebuie sa fie prezenta la revizia de 60k fara sa depasesc cu mai mult de 1000 de km cei 60k. De aceea trebuie sa ma hotarasc cat mai repede. Garantia "de romania" Alfa Romeo m-a scos din rahat de cateva ori, dar m-a si pus la cheltuieli serioase privind mentinerea ei , mergand la toate reviziile si platind cat vor ei. Deci..
Am reusit sa schimb in garantie urmatoarele:
- 3 brate fata, nu am la indemana carnetul de service sa va spun si care;
- caseta de directie, foarte scumpa de altfel in cazul in care as fii platit-o, care se pare ca avea defect de cand am luat-o, insa dupa indelungi "cercetari" ale celor de la Autobrescia, mi-au schimbat-o;
- toate 4 amortizoarele,pe la 40.000, fiindca nu s-au prins ca de fapt erau si barele care scartaiau...pana la urma fara test de amortizoare nu ar fii reusit sa le schimbe, deci evident si ele se incadrau, insa am ramas eu cu schimbateul barelor pe cap;oricum, fericit de amortizoare.
Ce nu am reusit sa schimb/repar in garantie si ce m-a nemultumit:
- dupa o interventie la un brat fata, am descoperit ca siguranta de la planetara nu era "batuta" la loc;
- rulmentul dreapta fata facea un zgomot gen fulare de roata, m-am dus cu ea de vreo 3 ori sa verifice, pana la urma mi-au schimbat placutele de frana

iar eu pe cheltuiala mea rulmentul;
- recenta mea problema cu ambreajul, cand m-a lasat in centrul Bucurestiului si am fost la Autoperugia si mi s-a spus ca ambreajul nu face obiectul garantiei, decat daca este pompa sau vreo garnitura cu defect din fabricatie, asta in conditiile in care eu o gasisem in paranoia mea pe ceva site-uri intr-un set de recall pt probleme de ambreaj; in toti acesti 60k km am avut un ambreaj neobisnuit de tare pentru masina mea comparativ cu altele, acum dupa ce l-am schimbat am un ambreaj normal, ceea ce ma face sa cred ca a avut o problema de fabricatie, de care nu sunt insa 100% sigur;
- barele fata/spate, pentru care m-am dus de 8 ori la service si pana la urma mi-au schimbat amortizoarele

;
- reviziile sunt o mizerie, nu mi-au primit filtrele mele, cu toate ca la telefon un individ de-acolo mi-a spus ca da, le primesc...si acum am un set de filtre in portbagaj, noi noute;
- reviziile costa o gramada de bani, piesele la ei asijderea;
Concluzie: deocamdata, pretul interventiilor lor depaseste suma pe care am platit-o eu pe revizii, insa, ma gandesc serios pe viitor daca se va mai intampla asta, avand in vedere ca aceasta revizie pe care ma gandesc sa o fac sau nu este cea cu schimb de distributie etc si ma va costa cam cat m-ar fii costat amortizoarele. Pe langa asta, atunci cand mi-am comandat amortizoarele, undeva la 42k km, a ramas carnetul de garantie la ei fiind comanda deschisa in warranty, ele au fost montate la 55k insa intre timp facusem revizia mica de 50k care nu apare in carnet..chestiune care trebuie lamurita in conditiile in care vreau sa merg mai departe cu ei.
Cam astea ar fii argumentele pro si contra, mai mult contra recunosc...ma gandesc deci serios sa nu merg mai departe cu garantia lor si, cum am scris pe un alt topic, cu banii economisiti de la reviziile lor fortate, sa-mi urmez eu carnetul de garantie, pentru linistea mea, la un service mic dar serios pe care il stiu si in care am incredere. Bineinteles ca ma gandesc si la situatii nefericite, in care mi se poate intampla, bat in lemn, sa cada ceva serios care ar face obiectul garantiei si sa ma oftic ca am renuntat..tocmai aici am nevoie de sfaturile voastre, celor care ati trecut de 60k cu o masina "noua"...
Pe langa toata astea, ma streseaza teribil scarba cu care sunt tratat cel putin la Brasov, siktirul omului de la ghiseu, care compenseaza prea putin cu amabilitatea unui inginer din service care mi-a parut cel mai pro-costumer in intermedierea relatiei mele cu Alfa Romeo...si raportul asta in conditiile in care omul din service ar putea fii infinit de amabil si ok, tot nu ar ajunge sa-l compenseze pe al de-afara...al de-afara fiind ala de mi-a zis sa-mi iau Alfa cand om avea autostrazi...