Salutare alfishti!
Deschid acest topic la cererea unor colegi in ideea de a va impartasii, impreuna cu alti experimentati, metoda de modificare a farurilor stock in faruri GTA fara nici un risc.
Metoda este simpla, o poate face oricine fara ajutorul unei a doua persoane, nu necesita scule si materiale deosebite si nici nu se aburesc farurile pe interior in conditii de umiditate.
Aveti nevoie de:
-o lama metalica subtire si flexibila pt a desprinde sticla de corpul farului;
-banda abraziva de granulatie 200-300;
-un spray de vopsea negru-mat;
-un pistol de aer cald (feon), cred ca merge si unul pt par

;
-indemanare si rabdare

.
Pt demontarea farurilor nu va pot da informatii pt ca aveam masina in service pt reparatia unei aripi si i-am rugat pe cei de acolo sa le scoata. Adevarul e ca mi-au cam reprosat ca operatiunea a fost dificila.
Desfacerea: am inceput prin a elimina surplusul de lipici dintre sticla si corp pt a permite intoducerea lamelei intre cele doua corpuri. Se incepe din partea de jos a farului, intre cele doua cleme de plastic, care trebuie sa le mentineti deschise. Cu lamela patrunsa intre cele doua corpuri fortati prin parghie desfacerea de jur in prejur, eventual incalziti inainte cu feonul zona lipita. La primul far mi-a luat cam 30min, iar la al doilea max 10min. Experienta si-a spus cuvantul. Eu nu am folosit incalzirea si nu am riscat spargerea sticlei prin fortare.
Pregatirea si vopsirea: rama cromata ce trebuie vopsita iese usor dupa desfacere. Se smirgheluieste complet inclusiv intre riduri, dupa care se aplica primul strat de vopsea. 3 straturi sunt suficiente. Eu am optat pt negru-mat care se gaseste in orice magazin de cartier de piese auto.
Remotarea: Dupa cateva ore de la aplicarea ultimului strat se incalzeste bine cu feonul lipiciul ramas in canalul corpului de far pana devine lipicios. Se remonteaza sticla impreuna cu rama neagra si se preseaza pana se inchid cele 3 cleme. Nu este necesara suplimentarea cu un alt adeziv inainte de inchidere.
Eu am mai aplicat un silicon ce se foloseste la geamurile termopan peste incheietura celor doua corpuri.
Nu cred ca era necesar dar ca masura de siguranta.
Cam atat.
Succes temerarilor!
Iata si rezultatul: