It is currently 04 Apr 2025, 18:06

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 07 Apr 2008, 00:00 

Salutare alfishti!

Deschid acest topic la cererea unor colegi in ideea de a va impartasii, impreuna cu alti experimentati, metoda de modificare a farurilor stock in faruri GTA fara nici un risc.

Metoda este simpla, o poate face oricine fara ajutorul unei a doua persoane, nu necesita scule si materiale deosebite si nici nu se aburesc farurile pe interior in conditii de umiditate.

Aveti nevoie de:
-o lama metalica subtire si flexibila pt a desprinde sticla de corpul farului;
-banda abraziva de granulatie 200-300;
-un spray de vopsea negru-mat;
-un pistol de aer cald (feon), cred ca merge si unul pt par :) ;
-indemanare si rabdare :D .

Pt demontarea farurilor nu va pot da informatii pt ca aveam masina in service pt reparatia unei aripi si i-am rugat pe cei de acolo sa le scoata. Adevarul e ca mi-au cam reprosat ca operatiunea a fost dificila.

Desfacerea: am inceput prin a elimina surplusul de lipici dintre sticla si corp pt a permite intoducerea lamelei intre cele doua corpuri. Se incepe din partea de jos a farului, intre cele doua cleme de plastic, care trebuie sa le mentineti deschise. Cu lamela patrunsa intre cele doua corpuri fortati prin parghie desfacerea de jur in prejur, eventual incalziti inainte cu feonul zona lipita. La primul far mi-a luat cam 30min, iar la al doilea max 10min. Experienta si-a spus cuvantul. Eu nu am folosit incalzirea si nu am riscat spargerea sticlei prin fortare.

Pregatirea si vopsirea: rama cromata ce trebuie vopsita iese usor dupa desfacere. Se smirgheluieste complet inclusiv intre riduri, dupa care se aplica primul strat de vopsea. 3 straturi sunt suficiente. Eu am optat pt negru-mat care se gaseste in orice magazin de cartier de piese auto.

Remotarea: Dupa cateva ore de la aplicarea ultimului strat se incalzeste bine cu feonul lipiciul ramas in canalul corpului de far pana devine lipicios. Se remonteaza sticla impreuna cu rama neagra si se preseaza pana se inchid cele 3 cleme. Nu este necesara suplimentarea cu un alt adeziv inainte de inchidere.
Eu am mai aplicat un silicon ce se foloseste la geamurile termopan peste incheietura celor doua corpuri.
Nu cred ca era necesar dar ca masura de siguranta.

Cam atat.
Succes temerarilor!

Iata si rezultatul:

Attachments:
Imag005.jpg
Imag005.jpg [ 28.14 KiB | Viewed 2124 times ]
Imag004.jpg
Imag004.jpg [ 23.2 KiB | Viewed 2125 times ]
Imag002.jpg
Imag002.jpg [ 27.37 KiB | Viewed 2124 times ]
Imag001.jpg
Imag001.jpg [ 28.12 KiB | Viewed 2125 times ]

Post subject:
PostPosted: 07 Apr 2008, 00:26 

Intrebarile care se pun acum: rezista vopseaua la temperatura din far? este influentata iluminarea farului?
daca mai are cineva "home made" GTA rog sa posteze

Post subject:
PostPosted: 07 Apr 2008, 09:16 

Iluminarea nu este influentata deloc, cel putin mie nu mi se pare ca ar fi vreo diferenta.
Legat de temperatura, sper sa reziste vopseaua. De obicei eu merg cu farurile aprinse si pana acum nu s-a intamplat nimic.

Post subject:
PostPosted: 11 Apr 2008, 17:08 

S-a mai discutat despre capitolul iluminare si pentru 156 si s0a concluzionat ca este chiar mai buna.Cand farul e original adica cromat peste tot nu face decat sa iti imprastie lumina peste tot(cromul ala mult din far)insa vopsit se focalizeaza mai bine lumina.

Trecut: Dacia 1310 Nissan Sylvia(1987)1,8 turbo Ford Scorpio 2,9 i(1988) Ford Mondeo(2001) Alfa Romeo 156(2003) VW Golf 2(1985) Opel Vectra 1.9(2007) Ford Siera 2.0(1987)RWD, Nissan Pathfinder 2.5, Citroen C4 Cactus 2017,Mazda 5, Peugeot 807, Mercedes-Benz A classe, Toyota Celica
Alfa Romeo 159,2.4 mjtd

Post subject:
PostPosted: 11 Apr 2008, 17:13 

Asa e! Am crezut ca mi se pare dar iata confirmarea. Suprafata luminata este bine conturata.

Post subject:
PostPosted: 11 Apr 2008, 20:33 

madkat Quote:
detalii despre vopsea - ce tip/producator - este vopsea speciala pt plastic sau universala?
Eu am folosit vopsea universala, mai aveam acasa un spray aproape plin.

Post subject: Re:
PostPosted: 30 Jun 2009, 08:56 

treger_felix Quote:
Intrebarile care se pun acum: rezista vopseaua la temperatura din far? este influentata iluminarea farului?
daca mai are cineva "home made" GTA rog sa posteze
eu am de ceva timp si rezista dar am folosit vopsea neagra lucioasa nu mat voi adauga poze :)

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00