Eu am personal o interfata Texa Navigator cu soft aferent Texa IDC si are in meniu o optiune "reinitializare parametri autoadaptabili"; normal ca am folosit-o
Am mai citit si pe net anumite instructiuni ce se fac dupa ce resetezi procesorul si am trecut la treaba.Vreau sa va spun (sper sa nu fie autosugestie), chiar functioneaza dupa ce alegi un alt mod de a conduce.Dupa ce se face resetul (ori cu soft, ori chestia cu bateria), se alege o 'harta' din programul ECU-lui prin felul tau de a conduce.
In cazul meu, neavand nevoie de multi cai putere acum iarna, am facut resetul si am condus in turatii mici (cca2500ture) imediat dupa aceea si automat a intrat in functiune harta de consum redus si putere mai mica (sper sa nu gresesc).Eu am simtit diferenta si la consum, dar mai mult la puterea masinii.O distanta de 360km care o fac mai des, de obicei inaintea resetului puneam cca.35 litri de benzina, iar acum pun cca.30 litri, in aceleasi conditii de mers (turatie, viteza); insa nici nu mai trage cand incerc sa bag talpa.
Daca cineva crede ca gresesc, rog sa ma corecteze.
Clar este ca dupa reset se intampla ceva; nu degeaba se cheama PARAMETRI AUTOADAPTABILI!