It is currently 26 Nov 2024, 16:18

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 07 Aug 2017, 12:14 

Car: Alfa Romeo 159
Salutare. Sunt de o luna fericitul posesor al unei alfa 159 sportwagon din 2006 motor 1,9 150 CP. Probabil ca problema uleiului s-a mai discutat dar la mine e mai mult de atat. Este o dilema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul vostru.
Inca dinainte de a merge sa iau masina am descarcat un manual de utilizare pentru alfa 159 in ideea de a ma documenta cat mai mult despre masina. Bineinteles ca dupa achizitie m-am apucat de schimbat ulei si filtre, cum de altfel este si recomandat. In manualul downloadat de mine, manual luat tot de pe forum de aici de undeva, zicea ca la motorul de 1,9 16v se pune 5w30. Zis si facut. Eu am mers mereu pe Motul ca si marca de ulei si nu m-a dezamagit niciodata - asa ca si o paranteza. Acum vine surpriza. Masina a venit insotita de toate manualele inclusiv de codurile de securitate. Cand m-am uitat in manual, uleiul recomandat era un 5w40. Acum vine intrebarea mea. Totusi, care ulei este recomandat pentru acest motor?
Si inca un mic aspect care poate face diferenta... Manualul masinii este editie 2005 iar cel de pe internet 2010. Si totusi, care este uleiul recomandat de producator ca fiind optim pentru acest motor?
Va multumesc si astept niste pareri.

PostPosted: 07 Aug 2017, 12:17 

Car: Alfa 159 2.0 jtdm sw
Din câte știu dacă mașina are încă Dpf ul uleiul recomandat e 5w 30, ulei special pt filtrul de particule, dacă acesta este anulat poți pune fără probleme 5w 40.

Trimis de pe al meu LG-H818 folosind Tapatalk

PostPosted: 07 Aug 2017, 12:56 

Nu stiu daca are dpf-ul. Dar banuiesc ca italianul, un tip la 60 de ani care nu mai putea sa conduca datorita starii de sanatate precare, nu a anulat dpf-ul. Si cu toate astea nu am auzit nicio regenerare. Din ce am citit pana acum pe forum, simptomele specifice regenerarii nu sunt atat de subtile. Daca ma poate indruma cineva din Brasov catre un mecanic alfa frendly :peace: ca sa zic asa, as fi recunoscator.

PostPosted: 07 Aug 2017, 13:03 

Acum am vazut ca am gresit titlul. Este 5W40 in loc de 10W30.

Post new topic  Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC+03:00