It is currently 11 Apr 2025, 23:06

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
PostPosted: 11 Jul 2007, 11:28 

buna!

sunt nou membru (adica membra) a clubului vostru si am o alfa 147 1.9 JTD, care mi-e tare draga, doar ca am o problema destul de complicata ...
am dus-o la un service unde i s-a schimbat cureaua de la alternator si o fulie, dupa care, cand am adus-o de acolo, computerul de bord a inceput s-o ia razna: imi da erori peste erori: de sistem ABS, EBD, ASR, computerul aferent airbag-urilor e blocat, nu mai functioneaza, geamurile din fata actionate electric nu mai merg, imi apare pe display 'rear hatch open' si ma avertizeaza sonor permanent pe timpul mersului dar si cand stationez.
In plus, afisajul electronic de la bord clipeste aproape tot timpul, de parca ar fi un ceas caruia i s-ar termina bateria...
Ciudat e ca am fost la tester cu ea, au resetat computerul, dar mi s-a spus ca nu-i indica nici o eroare; motorul e ok, bateria e ok, deci nu stiu unde e buba...

Ati mai auzit cumva de asa ceva? Oare ce-ar trebui sa fac? unde s-o duc? adevarul e ca profesionisti nu prea gasesc, eu sunt din Cluj si nici macar la reprezentanta Fiat-Alfa Romeo de la noi nu sunt oameni competenti care sa-i dea de capat...(

Va rog mult, daca ati mai auzit de un astfel de caz spuneti-mi ce sa fac...

Multumesc!

Post subject:
PostPosted: 11 Jul 2007, 15:34 

Acum 3-4 saptamani stateam de vorba cu Cabral si imi spunea de fosta lui iubire, un 147 2.0 TS. Imi relata ca aavut acelasi tip de probleme, cazand tot ce inseamna senzori si electronica aproape. Chiar nu mai stiu daca a spus ca a rezolvat cumva, dar eu as spune ca e ceva legat de computer sau ceva pe partea electrica (poate meseriasii la care ai dus-o au facut mai mult decat trebuia... :roll: ). Din pacate aceste probleme de electronica (pentru ca este clar ca nu ti-au cazut toate deodata) sunt cele mai nenorocite si mai tricky :( - de multe ori cauza fiind un fir, un scurt, o chestie de rahat dar dupa care sapi ore sau zile/saptamani intregi :(
Cred ca nea Mirica/madkat/dcmilitaru/sSilviu ar putea sa isi dea cu parerea aici.. :?

Post subject:
PostPosted: 11 Jul 2007, 15:58 

mersi tare mult pentru promptitudinea voastra....:)
problema e ca cel la care am dus-o e in concediu, nu stiu pentru cat timp si nu stiu nici cine a 'mesterit' la ea, deoarece am lasat-o acolo la ei (cateva zile pana au venit piesele pe care le-au inlocuit) si am venit dupa ea cand au anuntat ca e gata.
si trist e ca nu prea sunt 'profi' in Cluj care sa se ocupe de astfel de probleme delicate care dau multa bataie de cap si care iau muuuuult timp pana le rezolvi... :(
astazi o duc la a 4-a persoana care ar putea (sper mult de tot) sa imi dea un raspuns si eventual, daca am noroc, s-o si rezolve...:)
va tin la curent...

Post subject:
PostPosted: 11 Jul 2007, 16:18 

mersi mult....:) o sa-l contactez...;)

Post subject:
PostPosted: 11 Jul 2007, 16:49 

Bine ai venit in comunitatea noastra !
Pacat ca primul post este la rubrica cu probleme. Revenind ontopic, in situatia ta faceam galagie la service-ul care a efectuat operatiunea, avand in vedere ca a fost doar o inlocuire de fulie si o curea de accesorii, o operatiune simpla.
Cauza care a determinat anomaliile poate fi una simpla, banala, sau chiar mai complicata ( :popa: ), insa cred ca si colegul dili mau, adica madkat, ca undeva o legatura electrica face figuri. "Meseriasii" lu` peste sa verifice instalatia electrica inainte sa ridice din umeri. Sper sa gasesti un electrician bun care sa-ti rezolve problema si sa te bucuri de masina ta draga.

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

Post subject:
PostPosted: 11 Jul 2007, 21:59 

Car: 156 - The Red Hawk
Verifica siguranta aia mare de 50A de langa baterie :ph34r: Asta ar fi prima varianta. Daca nu esti sigur care din ele, verifica-le pe toate. Nu sunt multe.

Daca e okie, vezi la panoul de sigurante de sub volan, ai acolo sus 3 siruri a cate 7 (parca) sigurante (alea care au niste "grilaje" din plastic puse peste sigurante, chiar in spatele mufei de diagnoza (aia pe care scrie CINCH)). Ia-le la verificat pe alea, am avut doo cazuri asemanatoare si de la aia o fost.

Alex.

Post subject:
PostPosted: 12 Jul 2007, 09:31 

multumesc tuturor pentru sfaturi....:) ieri am dus masina la un electrician, sper sa se descurce cu ea...:) la o prima vedere, a zis ca s-ar putea sa fie de la alternator, dar trebuie sa verifice el mai intai ce si cum...:) daca nu ii da de capat, vom verifica asa cum a zis alex...:)
sper ca pana la urma sa o rezolvam..:)
mersi mult!

Post subject:
PostPosted: 12 Jul 2007, 14:00 

Car: 2.0 TS
uite inca un clujean (o clujeanca) !!!
bine ai venit !!! :wave: :wave:
din pacate ai dreptate vis-a-vis de profesionalismul celor din cluj. daca pot sa te ajut ..cu drag!!

DIESEL - THE ULTIMATE THRILL KILLER

Post subject:
PostPosted: 12 Jul 2007, 14:11 

deh, din pacate sufera de sindromul lipsei acute de profesionalism...:(
si tot din pacate nu reusesc sa gasesc acea persoana care sa dea de capat problemei pe care o are masinutza...:(
daca nu rezolva nici azi, o duc la service sa se uite la alternator, ca cica acolo ar putea fi o problema...
daca nici asta nu e, atunci nu stiu ce sa zic...:(
o sa am nevoie de toate informatiile pe care le pot primi de la cei de pe forum, si poate cu muuuuuult noroc gasesc si 'doctorul' care s-o faca bine...:)
o sa apelez si la tine si la toate cunostintele in domeniu pe care le ai vizavi de service-uri, mecanici, electricieni...:)
mersi mult!

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 14:08 

revin cu o veste buna... :D am rezolvat acea problema cu computerul de bord care o luase razna, se pare ca de vina a fost un releu, care dupa ce a fost schimbat, totul a revenit la normal... mai putin computerul de airbag-uri, dar sper s-o rezolvam si pe asta curand... :)
acum am o noua problema, care nu suporta amanare, avand in vedere ca trebuie sa plec in concediu cu masina si nu pot pelca asa... :(
se pare ca cineva a 'atentat' la masinuta mea si mi-a fortat clanta de la usa soferului, si s-a si rupt dintr-o parte, asa ca acum e inutilizabila... :(
trebuie neaparat sa gasesc o clanta undeva la dezmembrari, nu as lua una noua ca nu stiu cat ma costa...

Help!!!!! stie careva unde as putea gasi o clanta de Alfa 147 (an fabricatie 2002), usa soferului ?????

Daca stiti cumva, dati-mi o veste, pleaseeeeeeee !!!!
Mersi mult!

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 14:40 

Clanta, adica doar manerul metalic cum ar veni costa cam 3.5-4 milioane parca... :roll:
Eu am schimbat un maner, dar cel de pe partea pasagerului avand o zgarietura pe el, dar din pacare nici acum nu l-am recuperat de la service :(. Oricum....nu era cel de care ai avea tu nevoie vad...

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 14:46 

asa de mult???? e vorba de maner nou sau second-hand? si pe mine ma intereseaza manerul, nu clanta cu tot cu butucul de la cheie. Ideea e ca fiind fortat manerul, s-a rupt ceva in spatele lui, acea piesa care facea legatura intre maner si usa (nu stiu cum sa explic mai bine, scuza-ma...:)) s-a desprins acea parte a manerului din partea opusa butucului de la cheie...:(
ce ma sfatuiesti? sa incerc la dezmembrari? sa iau legatura cu cineva din Italia? ar fi sanse sa gasesc acolo mai repede si mai ieftin?

Mersi mult!

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 15:06 

Problema ta cu manerul....si eu si altii am patit-o.Materialul ala e de 2 lei...la dezmembrari ai sanse sa gasesti.E alfaul gri ..pe site(madkat ti-a scris)..sau poti folosi asigurarea ;).

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 15:14 

bine ai venit! imi pare rau sa vad ca primele tale mesaje sunt dezamagitoare, dar asta e, traim intr-o tzara plina de prosti. la fel a patit un amic din arad, dar a gasit repede manerul la schrott. si mie mi se pare mult, ca si alte piese defapt, dar deocamdata nu cred ca e alta solutie

Post subject:
PostPosted: 03 Aug 2007, 15:24 

poti sa-mi dai detalii, un pret? rpefer sa iau de la dezmembrari decat unul nou....:(( poti sa-mi spui daca manerele au culoarea argintie/nichelata , ca la toate alfele (ca nu-mi dau seama din poza) sau e gri metalizat ca si masina?
mersi!

Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC+03:00