It is currently 09 Feb 2025, 01:10

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Probleme frana
PostPosted: 28 Dec 2010, 11:04 

Car: Alfa Romeo 156
Salutare,

Am folosit si functia „Search” dar nu am gasit nimic asemanator asa ca doresc se va prezint problema mea poate ma ajutati si pe mine cu ceva lamuriri.

Problema la sistemul de franare a aparut in momentul cand am bagat masina in garaj la caldura pentru a-i schimba lichidul de frana. Masina a stat trei zile in garaj timp in care i-am schimbat lichidul de frana si am aerisit instalatia.

Simptome:
Primul simptom l-am observat pe cand masina era in garaj si am vrut sa o imping, masina era intepenita, nu mai retin exact dar 75% sigur inainte de schimbarea lichidului.
La fel, la plecare de pe loc masina, in unele cazuri, pleaca infranata ca atunci cand e partial trasa frana de mana.
In trafic dar mai ales la drum lung dupa cateva franari repetate masina merge din ce in ce mai infranata, se incalzeste roata stanga fata si mult mai putin dreapta fata, problema care pare sa se agraveze usor. Cand vreau sa opresc pentru a se raci franele si apas foarte usor pedala de frana se simte cum pedala ar vrea sa revina. Dupa ce opresc se aude cum se relaxeaza etrierul, o serie de pocanituri subtile (parca o data am auzit un sunet ca de aer care scapa din lichid, nu sunt sigur). Dupa ce etrierul revine si continui drumul fara sa franez nu mai sunt probleme.
Cand intre ASR-ul la fel se aud o serie de pocanituri.
Am avut sentimentul , la cateva franari mai bruste, la viteze peste 90km/h, ca in momentul in care apas pedala am putina cursa moarta iar masina parca isi ia avant, peste acea fractiune de secunda masina franeaza normal.
Cu masina parcata cand apas pedala ce simte cum ar fi aer pe instalatie iar dupa doua trei pedale se inareste.

Ce am verifcat:
Eu am verificat etrierul: miscarea stanga-dreapta, cursa pistonului, am aerisit instalatia. Totul este OK.
Am fost si la Bosch Car Service si doar au confirmat ce stiam deja etrierii, discurile si placutele sunt OK dar nu stiu ce poate cauza problema, ei cred ca e pompa sau repartitorul ABS-ului (nu au mai vrificat pentru ca erau pe punctul de a inchide iar eu mai avea de facut 200km pana la destinatie oricum pareau depasiti de situatie).

Urmeaza sa o duc la reprezentanta Alfa dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Pot eu mai face ceva verificari cum ar fi: returul instalatiei de franare (aici cred ca ar putea fi problema) sau pompa de frana?

Post subject: Re: Probleme frana
PostPosted: 28 Dec 2010, 17:42 

Am scos siguranta de la ABS, cea de 60A.
Nu s-a modificat nimic.
Am programat-o la reprezentanta, sper sa nu ma coste o caruta de bani.

PostPosted: 28 Dec 2010, 18:45 

Mult succes cu reprezentanta, insa daca sunt oamenii la fel de competenti si interesati cum ii stiu eu, o sa iti spuna sa arunci masina dupa ce le dai lor 10000 RON.
Cel mai simplu ar fi sa faci schimbul de lichid si aerisire corecta, cu un tester, cu dezamorsare pompa ABS, iar daca persista problema...well, atunci se investigheaza mai departe.

PostPosted: 30 Dec 2010, 14:56 

M-au anuntat ca trebuie schimbata pompa de frana.
Dupa ce au testat-o la drum, cum le-am spus, au constatat pe tester ca roata cea mai apropiata de pompa, stanga fata, ramane cea mai infranata/blocata iar roata cea mai departata cel mai putin infranata.

PostPosted: 04 Jan 2011, 13:01 

Update la starea masinii:

Bosch Car Service :
-verificat etrieri OK
-problema este undeva la pompa, vacum etc.

RegioEmilia-Autoitalia:
-verificat etrieri OK
-nu cred ca au reaerisit sistemul.
-problema: pompa trebuie inlocuita.

Service de cartier (ca fapt divers, mecanicul e orb):
-ridicat masina pe cric, stanga fata,
-pus frana,
-roata ramane blocata 75%,
-miscat stanga-dreapta/ridicat pedala frana,
-roata ramane blocata 3-5%
-pus frana,
-roata ramane blocata 75%,
-strans cu mana furtun etrier,
-roata ramane blocata 5%
Sfatul mecanicului sef (ca fapt divers, mecanicul e orb de un ochi si surd de o ureche): e mult prea complicat sa umblam, mergi cu ea asa ca poate isi revine, mai loveste sau ridica pedala din cand in cand.

Inainte de a inlocui pompa centrala de frana ce ma sfatuiti ca ar trebui sa incerc?

Aerisire corecta, cu un tester, cu dezamorsare pompa ABS?
Verificare anumite parghi, legaturi mecanice?
Verificare sistem vacum?

PostPosted: 06 Jan 2011, 13:17 

Masina este programata la BoschCarSevice din Sibiu pentru: dezamorsare pompa ABS, aerisire pompa centrala de frana, aerisire instalatie (cei de la Autoitalia nu au vrut sa faca asa ceva, ei au spus sa schimb pompa).
Daca aceste operatiuni nu au nici un efect am sa schimb pompa.

PostPosted: 28 Feb 2011, 00:32 

Inca mai am batai de cap cu sistemul de franare.
Am efectuat testul sistemului ABS la AutoItalia iar rezultatul a fost bun, toate supapele sunt functionale.
Am dus masina la un mecanic pentru verificari rezultatul:etrieri ok, pompa de frana ok, probleme la pompa vacum servo frana.

Cum a fost depistata problema:a verificat etririerul stanga fata (iarasi), a despacut pompa de frana (e ca noua), a montat totul iar simptomele nu au disparut.

In momentul in care calc frana si o eliberez rotile raman usor blocate, daca ridic usor pedala rotile sa elibereaza. A departat pompa de frana de tulumba de vacum si am actionat frana; totul mergea asa cum trebuie. Mecanicul mi-a spus ca undeva din actionare sunt probleme iar cursa de revenire nu e completa, daca a incercat sa regeze tija de care e prinsa pedala a coborat-o jumatate de centimetru fara sa o mai poata aduce inapoi.

Intrebare este ce se poate defecta la pompa vacum servo frana pentru a crea astfel de probleme.

Post new topic  Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC+03:00