Salutare,
Am folosit si functia „Search†dar nu am gasit nimic asemanator asa ca doresc se va prezint problema mea poate ma ajutati si pe mine cu ceva lamuriri.
Problema la sistemul de franare a aparut in momentul cand am bagat masina in garaj la caldura pentru a-i schimba lichidul de frana. Masina a stat trei zile in garaj timp in care i-am schimbat lichidul de frana si am aerisit instalatia.
Simptome:
Primul simptom l-am observat pe cand masina era in garaj si am vrut sa o imping, masina era intepenita, nu mai retin exact dar 75% sigur inainte de schimbarea lichidului.
La fel, la plecare de pe loc masina, in unele cazuri, pleaca infranata ca atunci cand e partial trasa frana de mana.
In trafic dar mai ales la drum lung dupa cateva franari repetate masina merge din ce in ce mai infranata, se incalzeste roata stanga fata si mult mai putin dreapta fata, problema care pare sa se agraveze usor. Cand vreau sa opresc pentru a se raci franele si apas foarte usor pedala de frana se simte cum pedala ar vrea sa revina. Dupa ce opresc se aude cum se relaxeaza etrierul, o serie de pocanituri subtile (parca o data am auzit un sunet ca de aer care scapa din lichid, nu sunt sigur). Dupa ce etrierul revine si continui drumul fara sa franez nu mai sunt probleme.
Cand intre ASR-ul la fel se aud o serie de pocanituri.
Am avut sentimentul , la cateva franari mai bruste, la viteze peste 90km/h, ca in momentul in care apas pedala am putina cursa moarta iar masina parca isi ia avant, peste acea fractiune de secunda masina franeaza normal.
Cu masina parcata cand apas pedala ce simte cum ar fi aer pe instalatie iar dupa doua trei pedale se inareste.
Ce am verifcat:
Eu am verificat etrierul: miscarea stanga-dreapta, cursa pistonului, am aerisit instalatia. Totul este OK.
Am fost si la Bosch Car Service si doar au confirmat ce stiam deja etrierii, discurile si placutele sunt OK dar nu stiu ce poate cauza problema, ei cred ca e pompa sau repartitorul ABS-ului (nu au mai vrificat pentru ca erau pe punctul de a inchide iar eu mai avea de facut 200km pana la destinatie oricum pareau depasiti de situatie).
Urmeaza sa o duc la reprezentanta Alfa dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept.
Pot eu mai face ceva verificari cum ar fi: returul instalatiei de franare (aici cred ca ar putea fi problema) sau pompa de frana?
|