De ceva timp mă frămînta dorința să-mi schimb volanul cu unul cu comenzi. În iarnă mi-a surîs norocul și am găsit unul de 147. Am încercat să-l montez dar nu se potrivește pe coloana de 156 datorită canelurilor, are 3 mai late dispuse în formă de Y și nici piesa numită clock-spring (în română nu știu cum se traduce exact dar am văzut că unii îi zic spiră volan, așa că o să folosesc și eu termenul ăsta), deși aparent e identică. Am cumpărat o spiră pentru 156 cu comenzi pe volan și am primit de la un bun prieten un volan de 156 cadou. În prima zi cu soare m-am apucat să le montez. După montaj, decepție, comenzile nu funcționează! Butoanele se aprind dar nu fac nici o comandă. M-am uitat atent la mufa care vine de la instalația mașinii și intră în spiră, a mea are 7 fire, iar una de la o instalație de 147 are 8. În urma unor experiențe amare din trecut nu m-aș baza prea mult pe asta fiindcă instalațiile electrice diferă între 147 și 156. Rugămintea mea e următoarea: ajutați-mă cu o schemă a instalației electrice de 156 cu și fără comenzi pe volan și orice alte informații pe care le aveți ca să le fac să funcționeze.
_________________ Giulia 2,2 Diesel, AT8, Nero Vulcano
Ex:
156 mk 2, 2.0 JTS, gri metalizat, DB 18 LEK
159 JTDm, vișiniu, DB 19 LEK
|