It is currently 12 Apr 2025, 21:54

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4
Author Message
 Post subject: Re: sonda lambda
PostPosted: 17 Jan 2010, 15:52 

dani147 Quote:
in primul rind butoiasele , dar cu modificari , sa ramana si filetele pentru sonde , sa ma corecteze cineva daca gresesc , eventual asteptam explicatii ce si cum :D
eu cred ca butoiasele sint doar niste spatii cu volum marit pentru a reduce viteza gazelor arse in vederea obtinerii reactiei sondelor, iar catalizatorul este sub masina.asta este ceea ce cred,poate gresesc.

PostPosted: 17 Jan 2010, 16:19 

In ele este catalizatorul de fapt unul din ele ca mai este si toba catalitica de dedesubt, cum ai zis tu. practic sunt 3.
Citeste sa te lamuresti si singur. Eu ti-am spus ca am avut si eu aceleasi coduri si problema erea in evacuare. Si mie mi-a spus cineva sa schimb catalizatorul dar citind mi-am dat seama ca trebuie sa merg pe alta pista.
Codul P0141 nu se refera la o deficienta a catalizatorului ci P0420 dar uite niste linkuri poate iti vor fi de ajutor:
P0150 http://www.obd-codes.com/p0150" onclick="window.open(this.href);return false;
P0141 http://www.obd-codes.com/p0141" onclick="window.open(this.href);return false;
Multa bafta ca o sa-i dai de cap. Nu te descuraja. Dar in cazul tau trebuie facuta o citire a parametrilor nu numai a codurilor.

PostPosted: 17 Jan 2010, 17:26 

mattydr67 Quote:
In ele este catalizatorul de fapt unul din ele ca mai este si toba catalitica de dedesubt, cum ai zis tu. practic sunt 3.
Citeste sa te lamuresti si singur. Eu ti-am spus ca am avut si eu aceleasi coduri si problema erea in evacuare. Si mie mi-a spus cineva sa schimb catalizatorul dar citind mi-am dat seama ca trebuie sa merg pe alta pista.
Codul P0141 nu se refera la o deficienta a catalizatorului ci P0420 dar uite niste linkuri poate iti vor fi de ajutor:
P0150 http://www.obd-codes.com/p0150" onclick="window.open(this.href);return false;
P0141 http://www.obd-codes.com/p0141" onclick="window.open(this.href);return false;
Multa bafta ca o sa-i dai de cap. Nu te descuraja. Dar in cazul tau trebuie facuta o citire a parametrilor nu numai a codurilor.
am inteles ca exista doua catalizatoare (doi cilindriix2) si o toba catalitica. rezolvarea problemei mele este sa gasesc o persoana care detine cunostiintele necesare pt. a o da de cap. rog (si pe pm) contact,zona galati,braila,focsani,buzau,ploiesti,tulcea,bacau. bucurestiul nu-l cunosc.

PostPosted: 23 Jan 2010, 09:48 

am luat legatura telefonica cu fostul proprietar care a spus ceva vag: "trebuie scos un furtun din spatele motorului si curatat". aveti vreo idee sau e "goanga". oricum cum se incalzeste un pic ma duc la un service de evacuari si vreau sa-i pun sa verifice f. bine evacuarea.

PostPosted: 01 Feb 2010, 21:18 

imi este frica sa vorbesc. am 5zile si cca. 40km de cind s-a stins martorul de motor singur. si va garantez ca ledul nu este ars. doamne ajuta!

PostPosted: 01 Feb 2010, 21:55 

Car: 156 GTA
Vezi poate proprietaru a scos catalizatoarele, la asta se refera prin "modificare" ca la noi asa se face.
Spunde-mi te rog, ce coduri de eroare ai?Imediat dupa ce se aprinde MCSF. :roll:

The 5 stages of buying petrol.

PostPosted: 01 Feb 2010, 21:58 

seth Quote:
Vezi poate proprietaru a scos catalizatoarele, la asta se refera prin "modificare" ca la noi asa se face.
Spunde-mi te rog, ce coduri de eroare ai?Imediat dupa ce se aprinde MCSF. :roll:
PO141 si P0150.

PostPosted: 01 Feb 2010, 22:05 

Car: Alfa 147 1,6 16v
Ia legatura cu userul babacu si cred ca iti recomada el un mecanic priceput in galati. Citeste topicul destinat intalnirilor in Galati si iti vei da seama despre ce vorbesc (pagina 4) . Nu ma pricep la calculatoare ca sa iti dau direct link-ul cu discutia exacta de aceea iti explic in detaliu. :D

Ex. Alfa 147, 1.6, 16v

PostPosted: 01 Feb 2010, 22:09 

Nu e nevoie de mecanic.
Problema este electrica.
Spune-mi, ce sonde ai schimbat mai exact?Pe cele de langa precatalizatoare-butoiase cum spui tu?Si pe cea de dupa catalizatorul principal(cel de sub masina)?

PostPosted: 01 Feb 2010, 22:25 

seth Quote:
Nu e nevoie de mecanic.
Problema este electrica.
Spune-mi, ce sonde ai schimbat mai exact?Pe cele de langa precatalizatoare-butoiase cum spui tu?Si pe cea de dupa catalizatorul principal(cel de sub masina)?
inca de la inceput cei de la reprezenta dupa ce initial au schimbat sonda de sub masina cu una aftermarket au lucrat numai pe partea electrica. dupa ce au schimat din nou sonda in garantie au lucrat pe mase,curatat contacti si verificat circuite. dupa 5-6 interventii de felul asta am schimbat in alta parte sonda de sub masina cu bosch original iar cele doua din fata cu bosch universal toate trei noi. imi este frica sa nu fie un contact intermitent undeva. dupa fiecare plecare din service nu aveam erori.ele apareau dupa 200-250km (pe bord). acuma s-a stins singur.nu stiu pt. cit timp. asta e in mare. cu sau fara bec aprins motorul merge f.bine.

PostPosted: 01 Feb 2010, 22:43 

Ti se pare ca merge bine, de fapt nu este asa.
Nu trebuie bosch universale.
Trebuie modelul specificat pentru masina ta.
Verifica foarte atent mufele de la sondele superioare, daca problema persista, elimina conectorul si cositoreste-le direct.

PostPosted: 02 Feb 2010, 02:37 

ti-am tot amintit de catalizatoarele alea " butoiasele" , demonteaza sistemul ala intoarce-l in sus si daca pica praf de ceramica din el ii varza , sau daca is goale :lol: nu te mai mira ca iti da eroare check engine..,cele doua butoiase trebuie sa contina un fel de ceramica , ca un fagure de albine , verifica in ce stare ii , daca nu ai o piesa de schimb ... bafta :peace:

PostPosted: 02 Feb 2010, 10:38 

Salut
verifica si ce ti-a spus dani147, nu poti sti niciodata, cu toate ca ti-am spus codurile nu au treaba cu catalizatorul.
eu am pus soda universala bosch si nu am nici o problema, terminati cu idei preconcepute( am avut okazia sa testez Pierburg si s-au comportat bine fara nici o problema - si Pierburgul sunt sonde universale care se comanda dupa numarul de fire nu dupa cod ca cea bosh).
trebuie stiut ca sondele universale au un conector la care legaturile trebuie sa le faci tu. verifica sa fie bine facute.
si cand te duci la tester cu ea noteaza-ti si freeze frames-ul sa vedem ce s-a intamplat in momentul cand s-au produs erorile. e important.
bafta

PostPosted: 03 Feb 2010, 13:20 

Ce idei preconcepute, la mine te referi?

PostPosted: 03 Feb 2010, 13:25 

Ma refeream in general.
Nici nu m-am uitat cine a postat, nu urmaresc decat ce se posteaza nu si cine.
Si daca nu se pun piese originale e vreo problema?
Atata timp cat sunt testate si sunt de calitate, totul va functiona perfect.

PostPosted: 03 Feb 2010, 13:30 

Dap, sunt probleme.
Ma rog, acu fiecare face ce vrea.

PostPosted: 03 Feb 2010, 20:07 

eu am o sonda lambda meat&doria montata, produsa in italia , http://www.meat-doria.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

PostPosted: 03 Feb 2010, 20:19 

In cutiile meat-doria dai de bosch.

PostPosted: 03 Feb 2010, 20:20 

Nu mai tin minte exact, posibil Seth :) dar stiu ca isi face treaba cam de un an jumate :D

PostPosted: 16 Feb 2010, 16:28 

la trei saptamini dupa ce s-a stins singur check-ul de motor si apox. 350 km am trecut pe la un tester. becul nu s-a aprins dar am pe creier si oricum l-am facut gratis pentru ca le este si lor rusine sa mai imi ceara bani. 0 erori. cred ca daca minunea dureaza, ori are legatura cu temperaturile scazute (similar cu anul trecut, cind pina in vara nu am avut probleme cu martorul) sau cu faptul ca am schimbat si termostatul ( de cind am mers peste 1000km.) si poate ca lucrind motorul bine in timp a curatat evacuarea si lucreaza sondele si catalizatoarele. oricum masina merge beton si sper din tot sufletul sa nu mai vad "galben" in fata ochilor. cu bine.

PostPosted: 01 Sep 2010, 16:13 

Salut,ma numesc Adrian...detin auto Alfa Romeo 156 1.8 T.S din 2001 si am probleme cu sonda lambda.Probabil te intrebi de ce am scris acest topic chiar tie...am urmarit discutiile tale cu ceilalti de pe forum legate de sonde lambda si am constatat(dupa multe cautari :D )ca ai cunostinte mari despre sondele acestea pacatoase si primul care explica corect(adica pe intelesul tuturor :D )si de aceea te-as ruga sa-mi dai si mie unele dintre cele mai bune sfaturi pt a-mi rezolva problema.Deci..problema mea este urmatoarea:Acum o luna am cuparat aceasta Alfa 156,in bord avea aprins martorul rosu pt sonda lambda..nu am stiut exact despre ce este vb...am banuit ca este ceva legat de aceasta problema..bineinteles vanzatorul a spus ca nu stie la ce se refera acel matror...in nici un caz nu l-am crezut dar am fost deacord sa cumpar masina chiar si cu aceasta problema,vreau sa precizez ca masina functiona in parametrii normali,zic eu..avand cateva cunostinte despre cum trebuie sa funtioneze o Alfa Romeo tinand cont ca inainte am mai avut o Alfa 156 1.6 T.S si chiar de aceea acum am preferat sa-mi cumpar tot o Alfa intrucat am fost multumit de cea pe care am avuto :clapping: .Deci am cumparat masina am plecat...precizez ca rezervorul era pe rosu(adica pe galben :D ) si cred ca era pe rosu de tot :lol: ..bineinteles ca am alimentat la primul peco care era un PETROM,am plecat mai departe.."toate bune si frumoase",a doua zi in timp ce conduceam masina am observat ca martorul nu mai era aprins..bineinteles ca m-am bucurat in speranta ca si-a revenit..ok,dupa2-3 zile iar a aparut acel martor...am mai mers asa cam 4-5 zile dupa care am mers la un tester..deci vreau sa repet si sa completez..masina trage bine,nu scoate nici un pic de fum,nu trepideaza,relantiul sta ok,nu se infunda in mers si consumul de aprox.11% pt acest motor eu zic ca e ok(tinand cont ca Alfele consuma un pic mai mult).La tester mi-au esit urmatoarele erori:sonda lambda Banc 1 si Banc 2..deci se refera cele doua sonde dinaintea catalizatorului,asa este??.Mi s-a resetat eroarea,dupa o zi sau doua iar a aparut..pfff :scratch: Acum faza cea mai tare..eu cred ca sondele nu sunt duse atata timp cat masina merge ok..de ce cred asta..pt ca imediat dupa ce am cumparat masina,mai exat a doua zi s-a umblat un pic la evacuare,sa desfacut acolo unde se afla acei serpisori si cred ca cei de la service ori nu au mai pus la loc garnitura ori au stricato si au puso asa si e posibil sa prinda aer..si am mai observat sa lipseste o piulitza acolo la imbinare ori serpisorii aia sunt fisurati..deci e posibil problema sa fie asta si sondele sa fie bune si sa-mi apara martorul asta in bord??!!(sper ca m-am facut inteles prin explicatia data).As aprecia foarte mult sfaturile tale,i-ti mutumesc pt.atenie,toate cele bune!!

Post new topic  Reply to topic  [ 96 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4

All times are UTC+03:00