Salut,ma numesc Adrian...detin auto Alfa Romeo 156 1.8 T.S din 2001 si am probleme cu sonda lambda.Probabil te intrebi de ce am scris acest topic chiar tie...am urmarit discutiile tale cu ceilalti de pe forum legate de sonde lambda si am constatat(dupa multe cautari

)ca ai cunostinte mari despre sondele acestea pacatoase si primul care explica corect(adica pe intelesul tuturor

)si de aceea te-as ruga sa-mi dai si mie unele dintre cele mai bune sfaturi pt a-mi rezolva problema.Deci..problema mea este urmatoarea:Acum o luna am cuparat aceasta Alfa 156,in bord avea aprins martorul rosu pt sonda lambda..nu am stiut exact despre ce este vb...am banuit ca este ceva legat de aceasta problema..bineinteles vanzatorul a spus ca nu stie la ce se refera acel matror...in nici un caz nu l-am crezut dar am fost deacord sa cumpar masina chiar si cu aceasta problema,vreau sa precizez ca masina functiona in parametrii normali,zic eu..avand cateva cunostinte despre cum trebuie sa funtioneze o Alfa Romeo tinand cont ca inainte am mai avut o Alfa 156 1.6 T.S si chiar de aceea acum am preferat sa-mi cumpar tot o Alfa intrucat am fost multumit de cea pe care am avuto

.Deci am cumparat masina am plecat...precizez ca rezervorul era pe rosu(adica pe galben

) si cred ca era pe rosu de tot

..bineinteles ca am alimentat la primul peco care era un PETROM,am plecat mai departe.."toate bune si frumoase",a doua zi in timp ce conduceam masina am observat ca martorul nu mai era aprins..bineinteles ca m-am bucurat in speranta ca si-a revenit..ok,dupa2-3 zile iar a aparut acel martor...am mai mers asa cam 4-5 zile dupa care am mers la un tester..deci vreau sa repet si sa completez..masina trage bine,nu scoate nici un pic de fum,nu trepideaza,relantiul sta ok,nu se infunda in mers si consumul de aprox.11% pt acest motor eu zic ca e ok(tinand cont ca Alfele consuma un pic mai mult).La tester mi-au esit urmatoarele erori:sonda lambda Banc 1 si Banc 2..deci se refera cele doua sonde dinaintea catalizatorului,asa este??.Mi s-a resetat eroarea,dupa o zi sau doua iar a aparut..pfff

Acum faza cea mai tare..eu cred ca sondele nu sunt duse atata timp cat masina merge ok..de ce cred asta..pt ca imediat dupa ce am cumparat masina,mai exat a doua zi s-a umblat un pic la evacuare,sa desfacut acolo unde se afla acei serpisori si cred ca cei de la service ori nu au mai pus la loc garnitura ori au stricato si au puso asa si e posibil sa prinda aer..si am mai observat sa lipseste o piulitza acolo la imbinare ori serpisorii aia sunt fisurati..deci e posibil problema sa fie asta si sondele sa fie bune si sa-mi apara martorul asta in bord??!!(sper ca m-am facut inteles prin explicatia data).As aprecia foarte mult sfaturile tale,i-ti mutumesc pt.atenie,toate cele bune!!