ca sa adancesc misterul schimbului distributiei la 2,4 jtdm uite si cazul meu!
- total intamplator, in urma cu vreo luna, am descoperit ca n-am caiet de service la masina. ca sa fiu mai precis n-am caietul de service romanesc! il am doar pe cel venit cu masina, in mai multe limbi (fara romana), si pe care scrie "valid in EU". evident baietii de la AI n-au pus nici o stampila in acest caiet de service; mai mult m-au facut pe mine vinovat ca n-am caietul romanesc;
- de nervi am scris un comentariu pe formularul de contact de pe site-ul companiei (
http://www.alfaromeo.com" onclick="window.open(this.href);return false; sectiunea "contact") cu urmatoarele intrebari:
1.) caietul service in engleza e valabil in EU? raspuns primit "da"
2.) Romania e in EU? spre surprinderea mea "da"
3.) caietul de service in engleza e valabil in Romania? raspuns "da"
4.) exista vreu caiet de service romanesc valabil? raspuns "nu"! eventualul caiet de service, altul decat cel emis de AR este valabil doar in reteaua dealerului si nu este obligatoriu recunoscut de alti dealeri. daca vreau garantie internationala este obligatorie completarea caietului venit cu masina.
- am sa caut mailul si am sa-l postez ca sa va minunati; pana atunci de distractie puteti sa va treceti seriile de sasiu in formularul de pe site si sa intrebati de intervalele de service pentru Romania si de garantia din EU.
- eu oricum mi-am bagat picioarele in AI si'n garantia lor, am schimbat distributia la ~ 60.000 km ptr ca mi-a cedat fulia de vibrochen. oricum cei de la AI n'o sa mai pupe vreun ban de la mine. eventualele probleme am sa le rezolv fie pe la cei cativa excelenti mecanici de pe forum fie pe afara.
- si pentru ca paharul sa fie plin: la inceputul lui decembrie am mers cu masina la AR ca sa-mi schimbe celebra fulie pe garantie. evident n-au facut-o ptr ca nu aveam caietul de service (n-au contat facturile si hartiile emise de ei!). in schimb mi-au schimbat uleiul si toate filtrele. ca sa nu ma cert cu ei si ca sa-mi "elibereze" masina le-am platit, desi nu am cerut aceste servicii. l-am intrebat pe baiatul cu nume predestinat de la receptie daca macar au resetat contorul de schimb de ulei. mi-a garantat ca da. ei bine am facut de atunci ~ 1.300 km si mi-a aparut minunatul mesaj "change engine oil"