It is currently 14 Apr 2025, 11:16

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: 20 Apr 2006, 11:32 

va salut...sunt nou p-aici si as avea nevoie de putin ajutor...
am o ALFA 156 2,0 TS 155cp motor 323.01 si nu trage deloc...
mai mult de 130-140 nu merge...temp apei nu urca peste 50-60 grade si
indiferent de cat de mult am mers cu masina imi da in nas pe la 3500-4000rpm.
Am dus-o la service ALFA si mi-au spus k astea-s simptome de pompa de benzina.
Au desfacut ei p-acolo si mi-au spus ca nu o pot inlocui decat cu una originala,
care vine cu tot cu filtru (sau o chestie rotunda de ebonita care vine peste pompa)
pentru ca au fortat-o si nu iese pompa din carcasa aia...le e frica sa nu o crape.
Eu am gasit pompa noua la 100E(www.servmobile.com) dar fara partea aia din plastic
Se poate scoate pompa de acolo???
Mai am o probl si cu debitmetrul (cod BOSCH 0280218019)...ramane in urma...unde
pot gasi unul ieftin (pe original e 12mil, iar prod 9 mil)?

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:21 

Filtrul de aer e nou...cel de benzina...aici e o probl...mi-a spus mecanicul ca l-a suflat pe cel vechi cu
aer si a iesit mizerie multa...a facut el ce-a facut si a adaptat alt filtru extern...nu stiu ce-a facut cu cel vechi...masina are cam 170.000 km, injectoarele le-am curatat de 2 ori la ultrasunete, sunt ok...
Probl e la pompa si debitmetru...bujiile cred k sunt ok din moment ce nu apare eroare pe tester
(dar cat costa un set d bujii????)
O pompa noua la repr e ff scumpa si ma intrebam daca nu se poate inlocui fara carcasa de ebonita
care vine peste ea ca un capac...si un debitmetru...ca a luat mecanicul un alt debitmetru acelasi cod si
l-a pus pe masina mea si merge mult mai bine...dar totusi crede ca si pompa nu da presiunea coresp.
Plus ca apare si o eroare pe tester...daca mai tin eu minte "lambda integration error" am uitat codul

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:29 

Car: 156 - The Red Hawk
Pentru bujii vezi aici.
O pompa de benzina costa 1200RON.
Daca da eroare de lambda inseamna ca e amestecul aiurea sau sonda defecta. Trebuie vazut ce are, ti-l bag la tester.
Nu ai completat datele din profil, de unde esti?

Adminul.

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:33 

Sunt din Botosani...sonda lambda e noua...dar e Bosal, nu e Bosch...mi-a spus mecanicul
ca e universala (cu 4 fire)...M-ar interesa mai tare faza cu pompa si debitmetrul...masina e in service deocamdata...la AutoBitti Suceava

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:40 

Completeaza si tu profilul si scrie BOTOSANI la Location!

E nasol daca stai in Botosani ca nu esti din Bucuresti ca ne intalneam noi cumva sa vedem cum rezolvam problema. Drept urmare cel mult poti sa cumperi piese de la magazinul AlfaClub daca preturile sunt OK...
La debitmetru ma interesez cat costa si iti spun.

Adminul.

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:41 

presupun ca nu prea are treaba lambda cu probl mea, mai ales ca a verificat tensiunea
mecanicul si e ok...pe tester la eroarea respectiva spunea ca poate fi cauzata de
presiunea scazuta a combstibilului, din cate imi aduc aminte...

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 12:49 

Pai sa masoare presiunea la pompa, tre sa dea 5-6 bari. Nu are manometru?

Post subject:
PostPosted: 20 Apr 2006, 13:12 

Va multumesc mult pt sugestii...Sincer nu ma asteptam sa gasesc oameni ca voi p-aici :D
Referitor la presiune, am inteles ca e mai greu sa o masoare, ca are returul scurt la alimentare...
dar am sa-i pun in vedere si aspectul asta...
debitmetru am gasit aici...e 7,8mil dar am sa ma interesez in Italia cam cat costa unul ca am
acolo prieteni care m-ar putea ajuta.
Raman totusi cu o intrebare...se poate schimba filtrul de benzina la modelul asta de masina...?
pe programul original nu da nici un filtru de benzina...da tot ansamblul cu pompa de benzina!

Post subject:
PostPosted: 28 Apr 2006, 08:48 

problemele mele incep sa ia sfarsit...am schimbat debitmetrul de aer si acum am alta masina,
una pe care nu am avut-o niciodata...masina merge de rupe!
Totusi mai ramane o eroare care apare pe tester, daca am notat corect...
P1172 - lambda 2 in afara zonei min.
S-a masurat rezistenta intre 2 pini ai sondei si pe tester dadea valoare optima 8-9 Ohmi, eu
aveam numai 3 Ohmi...cred ca din aceasta cauza motorul nu merge rotund, oscileaza turatia
la relanti si nu e din clapeta de acceleratie. Am sa o schimb dar mi-e frica sa nu persiste
problema...voi ati mai intalnit probleme asemanatoare?

PostPosted: 04 Apr 2009, 01:54 

salutare!
ma se pare si tu ai aceasi problema ca mine..asa mi-a scris si mie la tester sonda landa integratoare..chestia e ca nu e sonda de dinainte de catalizator( asta am schimbato si am pus din acea universala si e ok) ,ar fi dupa...(unde nu stiu,inca nu m-am uitat)...iar cat priveste filtrul de benzina,masina ta nu prevede ca toate masinile pana in 2002 mi se pare,are o chestie,o sita,la pompa de benzina,se schimba cu totul...bafta..si..tinene la curent

PostPosted: 04 Apr 2009, 04:17 

Car: 156 1.8 TS
je_theking Quote:
salutare!
ma se pare si tu ai aceasi problema ca mine..asa mi-a scris si mie la tester sonda landa integratoare..chestia e ca nu e sonda de dinainte de catalizator( asta am schimbato si am pus din acea universala si e ok) ,ar fi dupa...(unde nu stiu,inca nu m-am uitat)...iar cat priveste filtrul de benzina,masina ta nu prevede ca toate masinile pana in 2002 mi se pare,are o chestie,o sita,la pompa de benzina,se schimba cu totul...bafta..si..tinene la curent
Postul ii din 2006 poate nici nu mai are omu` masina...in legatura cu sonda verifica cu tester-ul care nu ii buna si dupa aceea le schimbi.(daca se poate cu una originala).Am un prieten care si-a luat o sonda universala Bosh care nu prea a dat randament fiind nevoit sa isi cumpere una originala.(eu tot la fel am procedat si nu mai am probleme cu relantiul) :wave:

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC+03:00