It is currently 13 Apr 2025, 01:50

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Alfa 145--merita ?
PostPosted: 22 Jul 2006, 08:53 

Salutare ! Sunt un mare fan al marcii si de curand am gasit in Germania o Alfa 145 1.6, 120CP. Este vorba despre un Limited Edition fabricatie 2000, un exemplar din cele parca 500 care s-au fabricat. Pretul este in jur de 4000 euro.
Mie imi place mult masina, dar as vrea sa stiu daca se merita sa-ti iei un 145, adica ca fiabilitate, preturi intretinere, disponibilitate de piese, cam tot ce tine de masinuta asta. Singura chestie care nu-mi place este consumul, un pic cam maricel pentru performantele motorului.
OK, astept numai raspunsuri pozitive... :D

Post subject: salut
PostPosted: 22 Jul 2006, 18:02 

eu am un 146 junior din 99 luata de noua problema este in felul urmator in primi 5 ani nu am schimbat decit ulei filtre si distributia o data in 2004 mi-a cazut sonda lamda si am schimbat distibutia pt ca ii venise timpul total 500 euro mentionez ca toate astea le-am facut afara mai exact in grecia in toamna lui 2004 am facut prostia sa vin in tara :cry: si totul a fost in regula pina anul asta in mai cind au inceput problemele la inceput a cazut suspensia 2 brate fata 150 e 2 bielete antiroliu 20 e vezi drumurile europene din ro :evil: :evil: dupa care mi-a cazut ambreiajul kit complet 100e a trebuit sa schimb si debitmetru de aer ca era timpul 11o mii km 250 e si toate consumabilele ulei cutie aral ful sntetik 75w90 20 e 2litri ulei motor castrolsoftek 5w40 full sintetik 50 e uro 4 litri filtru aer 25 ron filtru polen 50 ron buji ngk iridium 50 ron 4 buc un burduf de planetara si unsimering de cutie 70 ron cam astea am schimbat in 7 ani de vechime a masini asta ca sa iti faci o idee despre fiabilitatea alfa si preturi la piese tu zici ca ai gasit un 145 din 2000 cam acelasi motor twin spark si aceleas piese cu mici dif gasesti pe 145 marea dif fiind la caroserie ata fiind in 2 usi iar eu am 4 pe 146 la consum nu stiu ce sa zic eu am 1400 cm 76 kw 103 cp si consuma 6 afara si maxim 9 in oras depinde de sofer si de trafic la tine la 1600 sa fie un litru doi in plus cea ce nu mi se pare foarte mult in cea ce priveste masina care vrei sa o cumperi daca ii dai ceea ce trebuie la timp nu vei avea probleme bafta oricare ar fi alegerea ta :D

Post subject:
PostPosted: 25 Jul 2006, 08:27 

Da, merita! E o masina extraordinara. Asa cum spunea si madkat, eu am avut 145-ul 1.7 16V si era criminala masina, dupa 12 ani era intr-o stare extraordinara, impecabila la interior si exterior, motorul nu scotea pic de fum, nu manca pic de ulei, tragea foarte bine, era full options. Ca si madkat am o unda de regret in suflet dupa ea, imi pare rau ca nu mi-am permis sa o tin in continuare si sa o modific asa cum as fi dorit :( Consumul era mai mare, dar asta e...nu le poti avea pe toate
Bafta.

Post new topic  Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC+03:00