thezapper Quote:
Despre compatibilitatea unui device din America in Europa.
Din cate stiu eu in America posturile de radio (FM) se afla pe frecvente impare iar in EU pe
frecvente pare. (exemplu: America -> 99.1MHz, 84.9MHz iar Europa -> 104.4MHz, 99.0MHz).
Daca nu e asa si ma insel va rog sa ma corectati.
Daca e asa atunci se poate trece cumva peste?
Poti, in cazul acestui Pioneer AVIC-F900BT, sa rescrii firmware cu cel de EU si sa rezolvi
problema? (firmware se gaseste gratuit pe site-ul lor). Sau exista o diferenta de hardware
intre cele doua si este imposibil sa il adaptezi in Europa?
catastrat Quote:
Despre radio: este adevarat ca in State se folosesc mai mult frecvente impare (de gen .1, .3) - in Europa doar in unele tari se folosesc pare (.2, .4); in Romania, ca si in alte tari din UE, nu exista nici o astfel de regula (posturile din Bucuresti de ex. sunt si pe frecvente pare, si impare). In orice caz, asta nu e nici un impediment, pentru ca orice radio modern are incrementul din 50 in 50 de kHz (adica 0.05 MHz), deci nu are cum sa fie o problema. Ce are radioul din State in plus e intrare optionala de radio digital HD, XM si Sirius - dar asta nu conteaza in Europa.
Am mai studiat problema asta, in asteptarea device-ului comandat din State, si se pare ca, din pacate, zapper s-ar putea sa aiba dreptate.
Intr-un fel sau altul, se pare ca radioul de US e diferit (nu are RDS si nici TMC, in schimb are MSND si intrare de radio digital). Acum nu e clar daca limitarea legata de incrementul din .2 in .2 e hardware sau software - se pare ca pana acum nu s-a gasit o solutie.
Mai multe detalii
aici.
Va tin la curent dupa ce imi vine si imi instalez deviceul.