Si eu am avut aceeasi problema cu uleiul din lacasul bujiilor; Aveam cam 1,5-2cm inaltime ulei in acele lacasuri.Am fost la un mecanic in Italia si mi-a zis sa schimb garnitura de la capacul motorului; zis si facut; M-a costat 40Euro acolo garnitura (e din cauciuc) si mi-am schimbat-o singur cu o trusa de chei inbus.Daca nu te pricepi chiar deloc, te duci la un mecanic sa ti-o schimbe.
Acum nu mai am nici macar o picatura de ulei in lacasul bujiilor.
Referitor la consumul de ulei e ciudat ca si la mine se intampla la fel de cand am masina, asa ca nu e vorba de nici un defect zic eu; mie imi lua cam 1litru la 1000km mers tare (cam 180km/h), dar in mers normal 120-130 nu mananca aproape deloc.
Am mai auzit unele zvonuri ca Selenia e foarte bun pt Alfe dar se duce mai repede decat alte uleiuri.Eu numai Selenia am avut si am in continuare, 10W-40.
Acum vreau sa bag 0W-30 dar mi-e cam frica sa nu stric ceva; in carte nu apare 0w-30, ci doar 10w-40 si 5w-40.
Numai bine si nu-ti fa griji ca se rezolva toate cu rabdare si optimism.
gabri83 Quote:
AM FOST LA MECANIC si am masurat compresia:un cilindru avea 15 bar(a zis ca e f bine) si ceilalti 3 aveau cate 10 bar(a zis ca nu e bine) si ca se poate sa fie segmenti.de asemenea am gasit ulei in lacasu bujiilor si a zis ca e de la garnitura de la capac.voi ce ziceti?