It is currently 11 Apr 2025, 21:58

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 28 Apr 2008, 12:38 

Car: Skoda Superb
dupa fest o sa incep sa imi construiesc o incinta mare cat tot portbagajul dar care poate sa fie scoasa (pentru a putea folosii portbagajul)
am deschis un topic separat pentru a nu ii incarca topicul lui thementor :) si pentru ca poate ami exista oameni care vor dar nu stiu cum (momentan nici eu nu prea siu cum :lol: )

din cate am inteles am nevoie de urmatoarele:

- pal laminat
- holsuruburi
- vatelina
- mocheta
- lipici

acum am niste intrebari:

1) daca in interiorul cutiei pun un neon (mic) ce se va intampla?
2) am inteles ca am nevoie de o a doua baterie la masina? sau oricum ceva care sa ajute sa nu sece prima baterie....?
3) deoarece nu le am cu tehnica auto/sunet intrebare cand imi cumpar difuzoarele/condensatorul/amplificatorul ce ar trebuii sa stiu sa nu se strice intre ele?
4) cum se prinde vatelina de pal? dupa ce am inchis peretii si mai e doar unu liber? sau inainte de a ii prinde in holsuruburi?
5) daca pe o portiune mica nu o sa mai fie pal si o sa fie plastic/sticla ce se va intampla?
6) trebuie ca interiorul cutiei sa fie cu peretii perfect drepti? sau se poate ca pe ici pe colo sa fie cate o denivelare(adica o alta mica cutiuta) facuta din pal?

va multumesc mult de tot :D

sa vedeti voi ce portbagaj o sa am eu :D muhahahahha

Post subject:
PostPosted: 28 Apr 2008, 21:25 

MDF este recomandat, dar merge si PAL (il pui de 10-12mm atunci). Vezi citi litri recomanda producatorul pentru cutie, variaza functie de tip: inchis, bass-reflex sau band-pass. Faci un calcul mici si vezi ce cutie trebuie sa faci. Ca idee, cutie inchisa o sa fie cea mai mica iar sunetul va fi mai cald, fara excese ca la band-reflex. Ideal ar fi band-pass, dar constructia implica diverse complicatii.

Ideal ar fi sa cumperi o cutie deja facuta, scapi de stres mai ales daca nu ai mai facut asa ceva. Eventual dai planurile cuiva care lucreaza la o fabrica de mobila.

1. Nimic, dar trebuie prins bine, iar daca facu cutia inchisa nu se va vedea.
2. N-ai nevoie. Ideal, inlocuiesti bateria ta cu una deep-cycle. Practic, daca iesi la iarba verde, ai grija sa nu lasi muzica 2-3 ore sa bubuie fara sa dai drumu la motor.
3.Difuzorul cind il cumperi vezi ce volum are nevoie la cutie. Amp (pentru sub), sa aibe aceeasi ohmi la iesire cit are difuzorul (simplist) si de preferinta unul dedicat pentru subwoofer (digital, o singura iesire, cu filtre trece jos). Condensatorul, nu prea ai nevoie daca pui un singur amp, mai ales daca e digital (eficienta mare).
4. Nu e nevoie de vatelina, nu faci "farmacie". Unii puneau cartoane de oua....
5. Trebuie sa fie cel putin la fel de rigida ca restul, sticla nu prea ai cum.
6. Depinde cum este volumul cutiutei raportat la cel al cutiei principale. Daca e nesemnificativ, nu conteaza.

Consideratii personale:

Ce vrei sa faci tu e chin, mai bine cind iei difuzorul le ceri alora si o cutie special pentru ce difuzor iei. Ai scapat de un stres mare. La amplificator se poate discuta mult, insa compromis bun am vazut la amp cu un singur canal, special de sub, digital.

Post subject:
PostPosted: 29 Apr 2008, 12:30 

Sau iti iei un difuzor free air si ai terminat cu toata povestea.
Sau iei un sub gata facut, de o firma specializata, si o sa se auda si el corect.

Ascultati si voi de unu' mai batran, care a mai avut si a mai ascultat scule d-astea....

Post subject:
PostPosted: 29 Apr 2008, 15:12 

eu nu inteleg ce va complicati...ma rog...cand se poate lua un sub de pe piata..si tot cam in aceeasi bani...dar ma rog..asa for fun...e o chestie

"It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt...so I Am so Clever That Sometimes I Don't Understand a Single Word of What I Am Saying"

Post subject:
PostPosted: 30 Apr 2008, 01:20 

Car: 115/960
daca vrei ceva custom fa macar ceva pe forma portbagajului (vezi poza lui babau de pe topicul lui The_Mentor). Altfel, ia ceva gata facut, gasesti si cutii bling-bling cu neoane plexiglas si ce altceva mai vrei tu in ele. Daca-mi permiti inca o sugestie , incearca sa mai lasi si ceva loc in portbagaj..

Post new topic  Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC+03:00