Vă salut doamnelor și domnilor. De mult nu am mai intrat pe forum, nici nu am avut cea mai mare activitate pe aici, dar un lucru e cert, pentru mine Alfa, și mai ales 166, rămâne mașina de suflet.
Eu voiam un Mercedes CL sau SL de america, unde doar la polonezi găsești și la un buget ok, ceva m-a făcut să mă uit totuși pe OLX-ul lor și după o Alfa 166, deși ultima am avut-o în 2021, aia fiind a 4-a pentru mine.
Atât mi-am spus când am avut-o pe ultima, fiind diesel, că următoarea ori va fi un 2.0TB cu Zender, ținută la garaj pentru practic, mereu, ori neapărat un Busso peste 3.0, tot Zender.
Am mai avut unul prin 2019 dar era 2.5 prefl și înafara de amintirile despre cum suna mașina aia și cum arăta, îmi aduceam aminte și cum am făcut cu un plin 300km.
Pe atunci luasem exemplu chiar această mașină, pentru cum as fi vrut să fie următoarea. Nu am știut de motor, de cum e, știam doar că arată a naibii de bine.
https://www.drive2.ru/l/6490820/?m=6997 ... 8077606089 - asta fiind gagica
Si ce găsesc eu printre celelalte care nu-mi atrăgeau deloc atenția. Fix ea, aia la care îmi holbam ochii și mințile prin 2016 și când tot o mai vedeam și cautam kit-uri de Zender.
Sa aflu că e 3.0, automata, cum preferam, mințit de autodata că e în 5 rapoarte, crezând că e Aisin-ul care s-a pus pe JTD-uri, dar de fapt e 4HP-ul, am aflat abia pe autostrada când eram la 120 cu peste 3000 și de ture și data pe manual nu știam de ce nu vrea și a 5-a.
Dar, am făcut actele, am dat banii, și, m-am pus la volan. După 4 ani, și multe nemțoaice pe mână, se simțea diferit, clar, ca tehnologie și materiale. Unga bunga practic.
Ce nu mi-a plăcut niciodată a fost pozitia la volan, unde la 1.90 ai mei stau peste bord. Per total, atât am ca reproș dar deja m-am obișnuit.
In rest, surprins, de cat de bine întreținută a fost pentru banii dați, cat de închegată este, cat de, minunat e sentimentul că stau din nou în spatele unui Busso și aud nebunia aia de inducție.
A 5-a oară, cu noroc. Ea e gagica, care va mânca drumurile românești mult și bine de acum
Consumul din Varșovia până în Cluj a fost de 9.
Acum prin oraș de 20