It is currently 22 Jan 2025, 22:13

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 337 posts ]  Go to page Previous 110 11 12 13 14
Author Message
PostPosted: 19 Dec 2024, 05:06 

Car: Stelvio
Eu iti dau un sfat strict financiar si pentru linistea ta. Cand ajungi la cheltuieli mari cu o masina veche e vremea sa plece. Are si ani si km multi. Am un ford fiesta vechi de mai face 1000 euro..il mai repar asa cu 100-200 maxim din cand in cand fiind foarte ieftina orice piesa..dar la ceva mai grav o sa plece direct la remat. Un 159 2.4 cu cardane schimbate nu doar ca iti goleste buzunarul, dar din ce zici pe aici iti toaca si nervii ca nu le dai de cap.
Fratimiu la 159 bagase vreo 3-400 in mentenanta, 200 detailing interior si la 3 saptamani a cedat cutia :lol: mai trebuia si ambreiaj ca era dus si ala :lol: s-a oprit ca nu mai avea rabdare.
Dupa cardan o sa mai pice si altele si o sa te enervezi iar. Succes.

PostPosted: 19 Dec 2024, 10:56 

Car: 115/960
Mie-mi suna a carpeli pe la diversi habarnisti care in final te costa mai scump decat daca faceai de la inceput ce trebuia: sa mergi la Bogdan, care a facut dealtfel conversia si stie cu ce se mananca, si care iti dadea solutia corecta, care poate parea mai costisitoare la inceput, dar te scutea de alte cheltuieli ulterioare si nervi. Si o pastrai si Q4..

Dar si Bele are dreptatea lui.

PostPosted: 19 Dec 2024, 12:40 

Car: 159 2.4 TI Q4
@bele_mihai, îți înțeleg punctul de vedere, cam asta este asumarea când îți iei o mașină mai veche. Eu am fost foarte mulțumit de ea, deși a mâncat ceva. Sincer, nu exagerez, dar doar în ultimii 2 ani am băgat peste 5000 EUR, iar la total nici nu vreau să mă gândesc. Și n-am făcut upgrade-uri, am încercat doar să mențin ce fusese făcut la ea.
Oricum, o să iau în considerare sfatul tău, mulțumesc pentru el!

@ALXege, soluția asta ușoară și corectă, cred ca de fapt nu este chiar așa ușoară și corectă. Lumea mecanicilor nu prea se mai bagă la operațiuni așa energofage, la mașini așa de vechi. Și până la urmă, pentru ca Bogdan nu avea timp de ea, am servisat-o constant la KDK, care cam știe ce face în materie de Alfa. Chiar nu consider ca m-am cârpit cu ceva pana acum. Dar nici 3000 EUR sau peste, pe un un cardan nou (dacă se mai găsește) nu dădeam sigur. În fine, nu este cazul să aduc în discuție justificări, fiecare își gestionează finanțele cum consideră de cuviință.
Long story short… ce tu din exterior evaluezi ca este o situație “simplă”, ce putea fi ușor tranșată de la început, pe calea corectă, nu este deloc așa, din păcate.

Din ce înțeleg, și scoaterea cardanului pt a o face FWD nu este o soluție long term, ci ceva provizoriu, în final ajungând ori la rezolvarea problemelor de cardan sau diferențial, ori conversia fizică de la AWD la FWD.

Concluzionez prin două puncte:
- ori renunț la Q4 și îmi asum toate implicațiile în materie de piese si mâna de lucru;
- ori renunț la mașina și asta este.
Pentru partea de reparație a diferențialului sau cardanului, sincer, nu văd nici o soluție.

Alfa Romeo 159 TI 2.4 JTDm Q4 aka Monica

PostPosted: 19 Dec 2024, 12:47 

Tziv, o recomandare unde sa mearga cu masina sa rezolve problema? Bine, dupa ce se linisteste ca e nervos acum :lol: Sa se aseze tuica, sarmaua si vinul de sarbatori mai intai :tongue:

@carpe diem, nu prea inteleg de ce ai exclus din start OEM, pentru ca pretul de nou iti da o referinta faca sa te uiti la piese sh. Bine, asta nu scuteste instalarea corecta precum zice Tzzivii...
Pe de alta parte sunt sunt curios ce explicatie a dat service-ul pentru faptul ca ti-au dat masina in stare mai.proasta decat au preluat...

PostPosted: 19 Dec 2024, 12:57 

@yux_mm, e oarecum simplu. Pentru ca probabil costul total și final al intervenției depășea costul mașinii. Sunt nebun, dar nu vreau să mă dea soția afară din casă :lol:

Referitor la service, simplu. Relatez: “l-am făcut, echilibrat, pus pe mașina, dar nu îmi place cum merge. Chiar nu știu ce să îi fac mai departe. Mergi cu ea și vezi și tu.” După ce am mers cu ea și i-am zis ca bate ca naiba a spus: “imi pare rău, nu am ce să îi fac. Nu trebuie să îmi dai nici un ban.”

După al doilea cardan, tunat nou fiind, omul mi-a zis ca pot să îl trimit înapoi și ca îmi înapoiază banii pe el, când i-am zis ca de asemena vibrează.

PS: înțeleg ca pot fi și alte cauze, dar evaluarea mea este ca totuși cardanul e de vina. Problemele au apărut după recondiționarea lui.

PostPosted: 19 Dec 2024, 13:04 

Carpe Diem Quote:
...Pentru ca probabil ...
Fa-ti temele :smart:

Am inteles cu service-ul. Nu te-au facturat ca nu au reusit sa rezolve problema.
Poate te ajuta vreun coleg cu o recomandare de service.

PostPosted: 19 Dec 2024, 13:23 

Ma ajuta cineva cu o serie de Q4? :)

PostPosted: 19 Dec 2024, 15:17 

yux_mm Quote:
Carpe Diem Quote:
...Pentru ca probabil ...
Fa-ti temele :smart:
21.000 RON cardan nou.

PostPosted: 19 Dec 2024, 15:45 

Car: Vespa
Masina e foarte misto, sau cel putin a fost.
Eu as renunta la Q4 si i-as da "reset" :lol:
Pe bune, inca poate fi o masina calumea si cred ca mai gasesti piese sa o faci iar cum a fost din nastere ...
Cam ce costuri ar atrage chestia asta ? Ai vorbit cu Catalin si de varianta asta ?

PostPosted: 19 Dec 2024, 16:01 

Mugurel, ca să urc modestia în pod, eu zic ca încă mai este misto masina. Nu spui ca este mașina de 14 ani, asta e clar.

Din ultimele discuții cu Cătălin, el a spus ca după sărbători își face curaj să se apuce de operațiunea asta. Ce costuri implică, încă nu știu. Sper să îmi dea o evaluare preliminară curând.
Partea cu menținerea Q4 cam începe să devină improbabilă pentru mine.

PostPosted: 19 Dec 2024, 16:12 

Car: 115/960
Ca sa nu-mi aud vorbe ca l-am facut pe Catalin habarnist, eu am inteles asa:
- ai fost la o firma de reconditionari cardane si ti-au dat chix; inteleg ca nu ti-au luat bani pe manopera, dar piesele ma gandesc ca tot le-ai platit
- ai cumparat apoi cardan SH, dar "tunat" (whatever that means), care nu inteleg cine ti l-a montat, dar tot nu merge masina
Ce zic eu e ca Tziv a explicat ca dupa ce shimbi cardanul, ai nevoie de o scula speciala de "calibrare" (pe care nu o are decat AI, sau, ma rog, o poate aduce). Pas pe care nu l-ai luat in calcul.
Presupunand ca intr-adevar cardanul e de vina: de ce excluzi sa o pastrezi Q4? Chiar nu gasesti nicaieri un cardan bun?

PostPosted: 19 Dec 2024, 16:28 

That means ca respectivul cardan are un profil mai subțire și e adaptat astfel încât rulmenții să poată fi dați jos prin desfacerea efectivă a unui șurub, fără să fie nevoie de tăiat și sudat. Am considerat ca nu merită menționate aceste detalii, ca să nu o lungesc (și mai) mult.

A doua oară cardanul a fost montat la Cătălin. Într-adevăr, nu a fost folosită și nici măcar luată în calcul acea “sculă”. Referitor la “chiar nu găsești un cardan bun?”, din păcate nu prea se găsește cardan deloc, bun sau rău. Iar riscul la cele recondiționate este să nu fi fost făcute bine, să le cumperi, să folosești scula și tot să nu fie bine. Un alt argument care mă înclină să exclud păstrarea este penuria de piese Q4. Nu ai idee cat m-am chinuit să găsesc un suport de motor.
Un alt argument: omologarea în carte. Si nu mai intru in detalii…

Post new topic  Reply to topic  [ 337 posts ]  Go to page Previous 110 11 12 13 14

All times are UTC+03:00