Rzx19 Quote:
Salutare! Am avut plăcuta experiență de a conduce acum câteva luni o Alfa Romeo 159 și a fost dragoste la prima vedere. De atunci îmi tot doresc să îmi achiziționez și eu una și aș avea în jur de 3500-4000 de euro pentru acest lucru. Am mai cerut în stânga și în dreapta păreri despre mașină, dar cred că de aici aș primi cele mai bune răspunsuri. Aș prefera motorul de 1.9 diesel, pentru că nu îmi pot permite tbi-ul.
Ce păreri aveți? Se poate găsi ceva în mințile lui la banii ăștia? Să mai aștept să mai strâng? La ce probleme m-aș putea aștepta? Mulțumesc anticipat!!!
Va trebui sa stai sa citesti acest topic cap-coada. Sunt deja sfaturi bune date pe paginile anterioare.
In esenta, ai de ales intre doua motorizari de 1.9: 120 CP (8v), sau 150 CP (16v). Daca vrei ceva mai multa putere, evident ca vei merge pe cel de 150CP, sau daca vrei mai putine batai de cap cu fiabilitatea, vei opta pentru cel de 120CP.
Iti recomand sa cauti un model facelift, dupa 2008, avand cutia de viteze mai rezistenta. Le recunosti dupa panoul de clima, are doua butoane in plus fata de pre-facelift.
Daca ai nevoie de spatiu in portbagaj, alege o caroserie combi. Arata si mai bine, cel putin pentru mine
Si neaparat sa aibe Xenon (de fabrica, nu prostii aftermarket) daca vrei sa vezi la mai mult de 2m inaintea ochilor noaptea.
Sa nu te astepti sa fie ieftin de intretinut. Din pacate, nu multi stiu sa le ingrijeasca corect si pot aparea tot felul de probleme specifice motorizarilor diesel: injectoare blocate, turbine pe duca, admisii pline de funingine, clapete swirl gata a fi inghitite.