Salut!
A venit vremea sa deschid si eu un topic cu noua achizitie, asta dupa ca v-am urmarit atent de cateva luni incoace.
In iunie 2015 a trebuit sa imi iau ramas bun de la o Giulietta alba 1.6 care m-a purtat cu zambetul pe buze timp de cativa ani. Inca de atunci am stiut ca ma voi intoarce la Alfa intr-o zi.
M-am tot uitat in ultimul an dupa o Giulia, dorind sa inlocuiesc Mazda6 din dotare. Restrictiile de circulatie in EU m-au cam tinut pe loc.
Cumva, nu inteleg cum, am ajuns sa caut Stelvio, eu fiind impotriva SUV/CUV-urile, deoarece pentru mine un SUV util este ceva precum Land Cruiser.
Stelvio m-a atras, atat prin design, cat si prin tehnica. Il vad ca pe o Giulietta mai mare [emoji3] si am zis, why not?
La inceput de august, visul a devenit realitate si a sosit din Germania un Stelvio Lusso (cred ca e Lusso conform catalogului de pe piata lor), MY2019 cu motorizarea 2.0 280CP cat si cu dotarile pe care mi le doream (am tinut mult sa aiba ACC), ba chiar mai multe.
Dintre dotarile mai speciale ar fi: suspensia adaptiva, LSD, sistemul harman/kardon, trapa panoramica cat si jantele superbe Speciale pe 20”. Am incercat sa inteleg de pe owners.mopar exact care sunt dotarile in plus fata de standard dar ma bate [emoji3]
Masina este mult peste cum mi-o imaginam, tinuta de drum excelenta, pot sa zic ca nu regret trecerea de la un sedan. Franele sunt excelente, directia precisa, cutia…parca putin prea entuziasmata sa urce in trepte. Suspensia adaptiva cred ca e utila doar pe autostrada, poate si pe un drum virajat bine asfaltat.
Ce imi lipseste de la Mazda sunt farurile LED tip matrice, dar nici xenon-ul de pe Stelvio nu e rau. Imi mai lipseste si Lane Keep Assist-ul, ma gandeam ca intr-o zi o sa integrez si un auto pilot comma.ai, dar pe Stelvio e deja imposibil.
Asta a fost inceputul unui jurnal de bord, sper sa am timp sa si updatez pe parcurs. Va las mai jos cateva poze.
P.S. Vine iarna cat de curand, ce jante/anvelope recomandati? Si de unde? Ma uit la unele pe 18”. Site-ul AI nu e foarte clar, pretul pentru o singura janta + senzor e in jur de €500??
Sent from my iPad using Tapatalk