It is currently 01 Nov 2024, 10:25

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Produse detailing
PostPosted: 31 May 2018, 01:40 

Car: Alfa Romeo Giulietta
Salutare ! Voi ce produse pentru detailing folositi ?

Post subject: Re: Produse detailing
PostPosted: 31 May 2018, 09:49 

Car: Alfa Romeo 159SW
Esti peste tot, kind3re :)) Dar sunt si eu. :twisted:

Quote de la zveroboy78 cu ce-a facut pe Julita lui (si vezi si aici ca e o poza cu produse https://www.alfaclub.ro/forum/viewtopic ... ng#p357870 )

- spalare obisnuita, un puff de spray curatat insecte pe bot si oglinzi (de la Michelin)
- decontaminare cu Nanoskin Autoscrub Sponge Fine grade (+ Nanoskin Glide pe post de "clay" lubricant, dilutie 7:1)
- protectie ceramica Gtechniq Liquid Crystal C2 (foarte usor de aplicat spre deosebire de ceara clasica)

Eu nu fac detailing profesionist pe a mea, dar am mai auzit de bine de TurtleWax.

Poti sa inveti de la baiatul asta, desi nu stiu daca o sa gasesti la noi toate produsele pe care le foloseste el. Dar tehnica si instructiuni ...

https://www.youtube.com/user/AMMONYCdotcom

PostPosted: 31 May 2018, 22:00 

Zilele ce urmeaza voi fi ceva mai activ ! Iti multumesc pentru raspuns !

PostPosted: 07 Jun 2018, 23:03 

Car: Giulietta QV
Meguiar's. Ceara lichida cu carnauba, clay-bar tot de la ei, mirror shine spray pentru retușuri, aplicator tot de la ei. Ceara e foarte foarte buna fata de turtle Wax. Găsești și la noi, preturile sunt mai măricele, însă recomand comanda pe Amazon- găsești seturi la oferta..30-50eur și e cam de doua ori sub prețul de aici.

PostPosted: 08 Jun 2018, 10:45 

Car: Giulietta QV
Si produsele de la autoglym sunt profi

Giulietta QV

PostPosted: 08 Jun 2018, 11:42 

Pentru curatarea suprafetelor vitrate: Sonax Xtreme Glass Clear
in combinatie cu laveta Sonax Interior Microfiber Cloth.

Tratament suprafete vitrate: Aquapel.
Instructiuni de aplicare: http://aquapel.ro/despre-aquapel/

Prosop uscare: Gyeon Q2M Silk Dryer (cu prosopul de 70x90 se poate sterge
intrega masina fara a trebui sa fie stors).

Stergere praguri dupa spalare: Gyeon Q2M PolishWipe.

Detergent prosoape: Chemical Guys Microfibre WASH.

Curatare bord si plastice interior: Sonus Cockpit Detailer.

Protectie plastice: 303 Aerospace Protectant.

Intretinere si protectie folie VentureShield: 3M Quick Wax.

Curatare jante aliaj: SONAX Wheel Cleaner Plus.

PostPosted: 08 Jun 2018, 14:14 

Car: Alfa Romeo 159SW
Ioan Quote:
Pentru curatarea suprafetelor vitrate: Sonax Xtreme Glass Clear
in combinatie cu laveta Sonax Interior Microfiber Cloth.

Tratament suprafete vitrate: Aquapel.
Instructiuni de aplicare: http://aquapel.ro/despre-aquapel/

Prosop uscare: Gyeon Q2M Silk Dryer (cu prosopul de 70x90 se poate sterge
intrega masina fara a trebui sa fie stors).

Stergere praguri dupa spalare: Gyeon Q2M PolishWipe.

Detergent prosoape: Chemical Guys Microfibre WASH.

Curatare bord si plastice interior: Sonus Cockpit Detailer.

Protectie plastice: 303 Aerospace Protectant.

Intretinere si protectie folie VentureShield: 3M Quick Wax.

Curatare jante aliaj: SONAX Wheel Cleaner Plus.
Ioan asta (salut, Ioane! :lol: ) pare ca stie ce zice. Bate asa a ... reprezentant magazin. Anyhow, kindere, ca sa-ti faci si o idee despre cost:

Sonax Xtreme Glass Clear 42 lei
Sonax Interior Microfiber Cloth 17 lei
Aquapel 41 lei
Gyeon Q2M Silk Dryer 99 lei
Gyeon Q2M PolishWipe 39 lei
Chemical Guys Microfibre WASH 60 lei
Sonus Cockpit Detailer ??
303 Aerospace Protectant 70 lei
VentureShield: 3M Quick Wax ??
SONAX Wheel Cleaner Plus 40 lei

Deci esti la un MINIM de 408 lei. Cu celalalte 2, la care n-am gasit pret, sigur treci de 500 lei. Nu pare asa mult pentru un detailing facut bine, fara graba, o data pe an. :))

Totusi, setul ala de zicea pepshi pare mai decent (30-50 euro). Zic si eu, nu dau cu paru. :scratch:

PostPosted: 08 Jun 2018, 14:46 

conteaza mult si regularitatea cu care sunt aplicate. Praful in exces + solutiile proaste ale multor spalatorii scurteaza considerabil efectul produselor de detailing.

PostPosted: 08 Jun 2018, 15:43 

[/quote]

Ioan asta (salut, Ioane! :lol: ) pare ca stie ce zice. Bate asa a ... reprezentant magazin.

[/quote]

Salut!

Doar bate a reprezentant magazin...

Completez eu preturile pe care nu le-ai gasit:
Sonus Cockpit Detailer - £9.95 (nu l-am gasit in Romania)
3M Quick Wax - 60 lei

Toate cele pe care le-am mentionat sunt produse ce cea mai buna calitate, chiar daca nu sunt cele mai ieftine.
Pot fi cumparate pe rand, in limita bugetului disponibil pentru intretinere.

As recomanda prima data achizitia a minim un prosop Gyeon Q2M Silk Dryer 70x90 si a unui flacon de Chemical Guys Microfibre WASH.

PostPosted: 08 Jun 2018, 20:17 

Va multumesc pentru sfaturi! Aveti vreu produs si pentru piele ?

PostPosted: 08 Jun 2018, 20:24 

kind3rsan Quote:
Va multumesc pentru sfaturi! Aveti vreu produs si pentru piele ?
Pentru piele rezultate excelente se obtin cu produsele de la Leatherique.
Rejuvinator Oil si Prestine Clean.

PostPosted: 09 Jun 2018, 07:51 

Car: Alfa Romeo 147
Salut,

Foarte interesant topicul.

Toată iarna am spălat mașină la spălătorie automata cu perii (LUKOIL) și bineînțeles că acum când te uiți în soare se vad multe zgârieturi super fine.

Ehh, ce as putea folosii? Mă gândeam să folosesc polish de la 3m (parca cel verde daca nu mă insel și apoi un strat cu lucios, cel galben)

Am mașină rotativa de polish, cât și bureți noi, care nu sunt 3m. Din ce am citit bureții 3m ar fi foarte calitativi si fac diferența, deci probabil să mă risc la un set, chiar daca sunt puțini cam scumpi.

La final as vrea sa aplic și un strat de ceara.

Ce ceara îmi recomandați? Se aplica la mana sau pot sa o dau cu mașina rotativa folosind o perie pufoasa?

In trecut m-am împăcat bine cu turtle Wax (ceara lichida), însă efectul nu era de lunga durata. Maxim 2luni.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Alfa Romeo Giulia MY19 Rosso Alfa | B 952 DKR
Alfa Romeo Giulietta Quattro Formaggi Nero Etna | B 940 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 Distinctive Elegante Blu Aurora | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Distinctive High Blu Oltremare | B 939 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 Rosso Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Nero Pastello | B 937 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 Facelift 1.6 TS Nero Metalico | B 08 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Nero | B 147 DKR
Ex: Alfa Romeo 147 1.6 TS Azzurro Gabbiano | B 08 DKR

PostPosted: 09 Jun 2018, 11:43 

Salut,

Intretinerea corecta a masinii este o treaba mai complicata decat ar parea la prima vedere,
care necesita foarte mult timp si cheltuiala.

Eu incerc in limita posibilului sa ma feresc de spalatoriile cu perii.
Merg de regula la spalatorii self service si in functie de timp si aglomeratie
fie folosesc produsele mele si doar apa lor, fie le folosesc integral facilitatile.

Majoritatea zgarieturile apar in urma unei spalari necorespunzatoare, cat si in urma stergerii incorecte.
Stergerea masinii este o etapa foarte importanta in opinia mea, motiv pentru care
am incercat o sumedenie de prosoape dedicate.
Cele mai bune rezultate le-am obtinut astfel:
Pentru stergerea prin tamponare a suprafetelor orizontale folosesc primul prosop Gyeon Q2M Silk Dryer.
Pentru stergerea suprafetelor verticale (tot prin tamponare) folosesc un al doilea prosop Gyeon Q2M Silk Dryer.
Pentru stergerea interioara a portierelor (suprafete vopsite) folosesc prima laveta Gyeon Q2M PolishWipe.
Pentru stergerea pragurilor folosesc a doua laveta Gyeon Q2M PolishWipe.
Pentru stergerea exterioara a suprafetelor vitrate Sonax Xtreme Glass Clear in combinatie cu prima
laveta Sonax Interior Microfiber Cloth.
Pentru stergerea interioara a suprafetelor vitrate Sonax Xtreme Glass Clear in combinatie cu a doua
laveta Sonax Interior Microfiber Cloth.

Polish-ul este in opinia mea o operatiune extrema, de care am incercat sa ma feresc si care consider ca ar trebui facuta
doar de catre un profesionist si cat mai rar posibil.

Cea mai avansata metoda de protectie exterioara, consider a fi acoperirea integrala cu folie de protectie VentureShield,
(tabla, faruri, spoilere) dupa care intretinerea cu ceara lichida sau solida a foliei VentureShield.
Chiar daca este cea mai costisitoare metoda de protectie, cred ca doar astfel suprafetele vopsite pot beneficia de cea mai buna protectie disponibila.

PostPosted: 22 Jun 2018, 12:53 

Car: giulietta 1.4 ma
nesquick Quote:
Salut,

Foarte interesant topicul.

Toată iarna am spălat mașină la spălătorie automata cu perii (LUKOIL) și bineînțeles că acum când te uiți în soare se vad multe zgârieturi super fine.

Ehh, ce as putea folosii? Mă gândeam să folosesc polish de la 3m (parca cel verde daca nu mă insel și apoi un strat cu lucios, cel galben)

Am mașină rotativa de polish, cât și bureți noi, care nu sunt 3m. Din ce am citit bureții 3m ar fi foarte calitativi si fac diferența, deci probabil să mă risc la un set, chiar daca sunt puțini cam scumpi.

La final as vrea sa aplic și un strat de ceara.

Ce ceara îmi recomandați? Se aplica la mana sau pot sa o dau cu mașina rotativa folosind o perie pufoasa?

In trecut m-am împăcat bine cu turtle Wax (ceara lichida), însă efectul nu era de lunga durata. Maxim 2luni.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
salut, eu unul nu sunt fan 3m pentru ca sunt pe baza de silicon si nu vezi ce ai facut decat dupa cateva spalari sau daca il stergi cu ipa (alcool izopropilic)
Daca vrei ceva mai bun mergi pe menzerna /koch chemie / carpro, lacul de pe giulietta e moale si cu un polish de finish o sa fi multumit, daca nu ai timp o decontaminare cu un claybar sau nanoskin, urmat de un produs care umple zgarieturile gen autoglym super resin polish sau poor boys black hole urmat de o ceara/sealant care sa protejeze lacul si o sa fi mai mult decat multumit

asa arata dupa decontaminare
https://ibb.co/hNGHqT

dupa ce am polisat capota 1pas doar
https://ibb.co/gLh7qT

asa arata dupa ceara colinite 476
https://ibb.co/k0v5c8

PostPosted: 29 Jun 2018, 16:04 

Salut!

La cati nervi iti faci de la pietrele aruncate de roti, vegetatia neingrijita care patrunde pe drumuri, oameni lipsiti de respect pentru bunurile altuia care isi taraie plasele si trupurile pe langa masina ta, usi deschise fara grija etc. ma conving din ce in ce mai tare ca tot infolierea e solutia.

Pentru interior :
- http://www.chemicalguysromania.ro/ingri ... &results=4 , mi se pare foarte bun, nu lasa urme si ofera un luciu discret , fara sa fie exagerat ca la alte produsele cu silicon. Merita incercat. L-am folosit putin si la exterior, insa desi arata foarte bine, nu tine in timp, fiind dedicat pentru interior.
Am incercat si servetele umede ArmorAll din supermarketuri diverse variante dar lasa urme si acum le folosesc doar pentru a curata interiorul inainte de Natural Shine de la CG din linkul de mai sus.

La exterior :
-http://www.chemicalguysromania.ro/ceara ... &results=7 - cu rezultate spectaculoase; am dat-o cand am luat masina peste un sealant: http://www.chemicalguysromania.ro/seala ... -guys.html in care nu stiu cat de buna a fost investitia pentru ca tin masina in garaj si oricum se pastreaza destul de bine.
-http://www.chemicalguysromania.ro/polis ... &results=4 - mi-a scos la aplicare manuala zgarieturi fine , matuiri si urme de la apa, insa nu ajuta la zgarieturile adanci, cel mult le estompeaza.

De asemenea foarte ok si prosopul asta: http://www.chemicalguysromania.ro/proso ... towel.html

PostPosted: 31 Jul 2018, 17:59 

Am incercat asta si mi-a placut.
Attachment:
dr-leather-servetele-curatare-piele-1000x1000.jpg
dr-leather-servetele-curatare-piele-1000x1000.jpg [ 89.94 KiB | Viewed 3689 times ]
ideale pentru curatare rapida (nu lasa urme de niciun fel). :sig:

PostPosted: 02 May 2019, 13:39 

Salut baieti,

Ieri am spalat masina la o spalatorie oarecare... Din pacate oamenii foloseau apa dura ( de fantana )... dupa ce sa uscat au ramas mici pete albe... ma rog... arata ca naiba... asta dupa ce m-am chinuit personal inainte de paste sa curat masina temeinic in curte... Vreau sa aplic o ceara / sealant... Dar nu stiu exact ce sa aleg.

Din cate am citit ceara cu carnauba ar fi o solutie buna, doar ca trebuie repetata procedura la 2-3 luni. Nu ar fi un deranj foarte mare. Ce nu stiu... Un strat de ceara ma ajuta sa evit neplacerile de la spalatoriile cu apa dura... unde dupa spalare vopseaua are o tenta de alb si la atingere este foarte aspra ?

Nu stiu ce produs ar fi mai bun dintre Collinite Super Doublecoat Paste Wax 476s si 3M Perfect-It Show Car Paste Wax.

Ceara se aplica cu masina curata, intr-un loc ferit de razele soarelui? Se aplica doar manual cu buretele sau se poate folosii masina de polish sau lustruit?

Multumesc anticipat!

PostPosted: 02 May 2019, 16:15 

Car: giulietta 1.4 ma
nesquick Quote:
Salut baieti,

Ieri am spalat masina la o spalatorie oarecare... Din pacate oamenii foloseau apa dura ( de fantana )... dupa ce sa uscat au ramas mici pete albe... ma rog... arata ca naiba... asta dupa ce m-am chinuit personal inainte de paste sa curat masina temeinic in curte... Vreau sa aplic o ceara / sealant... Dar nu stiu exact ce sa aleg.

Din cate am citit ceara cu carnauba ar fi o solutie buna, doar ca trebuie repetata procedura la 2-3 luni. Nu ar fi un deranj foarte mare. Ce nu stiu... Un strat de ceara ma ajuta sa evit neplacerile de la spalatoriile cu apa dura... unde dupa spalare vopseaua are o tenta de alb si la atingere este foarte aspra ?

Nu stiu ce produs ar fi mai bun dintre Collinite Super Doublecoat Paste Wax 476s si 3M Perfect-It Show Car Paste Wax.

Ceara se aplica cu masina curata, intr-un loc ferit de razele soarelui? Se aplica doar manual cu buretele sau se poate folosii masina de polish sau lustruit?

Multumesc anticipat!
Daca nu ai cumparat nimic pana acum iti recomand autoglym polish resin si o ceara peste sau finish kare 1000p (sealant).
Ceara o aplici dupa ce speli masina si o dai cu clay barul, cu mana la umbra, straturi fine.
Colinite 476s -> umezesti putin buretele inainte de aplicare si nu o sa ai probleme.
Daca ai masina de polisat si ai un burete moale poti sa dai un pas cu ceva gen menzerna 2500-3500 + ceara

PostPosted: 02 May 2019, 19:34 

Car: Giulia 2.2 Super
Salut, nesquick!

Pentru a evita petele de calcar se recomanda Sonax Brilliant Shine Detailer BSD.

Pentru a preveni petele de apa eu aplic dupa spalare, pe masina uda, ceara lichida Meguiars Xpress Wax. Masina o spal la spalatorie, dar la stergere le dau baietilor prosoapele mele din mcrofibra (cele de la Procar, cca 30 Ron la hipermarket).

Recomand cu caldura ceara lichida Meguiars Xpress Wax (flaconul de 500ml cca 120 Ron, eu cumpar bidonul de 3,80 l cu 260 Ron de pe net): se poate folosi ca agent de uscare (drying agent), se poate aplica in soare atat pe vopsea cat si plastice. Se aplica usor, se sterge foarte usor, nu lasa urme.

Ca si sealant iti recomand Optimum Optiseal (flacon de 370ml aproc 180 Ron anul trecut) are un aspect uleios, se usuca foarte usor, aplicare si stergere f usoara. Se poate aplica si pe plastice.

Folosesc cand am timp Collinite 476s dupa spalare, decontaminare, stergere IPA, sealant Optiseal. Asa cum a mentionat si bodixxx buretele aplicator trebui umectat, iar stratul aplicat sa fie cat mai subtire...

Multa bafta!

PostPosted: 02 May 2019, 21:51 

Car: ARGiulietta
nesquick Quote:
Salut baieti,

Hai ca ma bag si eu.
Folosesc un sealant, se aplica f simplu la umbra cu o laveta, tre' sa pui cat mai putin produs (ca sa iasa strat subtire)

https://www.cleanyourcar.co.uk/gtechniq ... crystal-v3

Pe Ford (sta afara) a tinut 6 luni.
Pe Giulietta (garaj) inca rezista, > 12 luni.
Producatorul zice 8 luni.

Da un luciu mai rece, glacial, fata de ceara , care e mai gloss, luciu mai cald.

Ca sa scapi de petele albe (apa dura) sau de petele de praf (perle de apa pe care se prinde praful), foloseste apa mai putin dura (logic) si mai ales USCARE MANUALA: dupa spalare sterge masina cu lavete curate pana ramane uscata. Altfel picaturile ramase capteaza praf/polen, sau lasa urme de calcar cand se usuca.

Vezi ca mai curge apa din retrovizoare , dupa ce o misti din loc :)

PostPosted: 20 May 2019, 20:44 

Ness:
- decontaminare argila
- IPA
- meguiar's compound
- ceara solida
- sealant

Timp executie: aprox 8 ore. 😞

Attachment:
20190520_203935.jpg
20190520_203935.jpg [ 4.87 MiB | Viewed 3134 times ]
Attachment:
20190520_204008.jpg
20190520_204008.jpg [ 3.51 MiB | Viewed 3134 times ]
Attachment:
20190520_204031.jpg
20190520_204031.jpg [ 2.31 MiB | Viewed 3134 times ]

PostPosted: 20 May 2019, 21:51 

Suna feisbucist, dar cred c-ar trebui un buton "like"
Buna treaba.

PostPosted: 22 Sep 2019, 10:24 

zveroboy78 Quote:

Folosesc un sealant, se aplica f simplu la umbra cu o laveta, tre' sa pui cat mai putin produs (ca sa iasa strat subtire)

https://www.cleanyourcar.co.uk/gtechniq ... crystal-v3

Pe Giulietta (garaj) inca rezista, > 12 luni.
Producatorul zice 8 luni.
18 luni, mult peste sperantele producatorului.

Attachment:
IMG_20190921_194009670.jpg
IMG_20190921_194009670.jpg [ 3.35 MiB | Viewed 2771 times ]

PostPosted: 22 Sep 2019, 16:27 

Weekendul trecut am curățat interiorul la GT. Am folosit ductil le laborcosmetica, un APC foarte foarte mișto. Poate printre cele mai bune solutii care le-am folosit. Soluția se diluează 1:10 pt textile și 1:20 pentru plastic. După ce am pulverizat pe banchete am folosit un burete, o perie pt textile și un aspirator cu insertie/extracție, iar final o carpa cu microfibre.
După vreo 2 ore de lucru arăta aproape ca nou.
Si cum o fotografie face cat 1000 cuvinte....
Attachment:
IMG_4049.jpg
IMG_4049.jpg [ 77.04 KiB | Viewed 2729 times ]
Attachment:
IMG_4048.jpg
IMG_4048.jpg [ 90.25 KiB | Viewed 2729 times ]
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

PostPosted: 26 Sep 2019, 09:46 

Car: Alfa Giulia 2.0T
M-ati terminat cu toate produsele si know-how-ul!! :o :o :) Eu nu stiu care e diferenta intre "sealant" si ceara, de exemplu.

Post new topic  Reply to topic  [ 29 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+03:00