yux_mm Quote:
Jull man, ti-ai luat playstation sau masina sa conduci?
Eu personal inca nu am inteles de ce se bucura oamenii la gadgeturi electronice pe masini. Ne luam sufragerii pe roti sau masini sa conducem? Daca n3 gandim la sufragerii pe roti, mai bine iau trenul...
Dupa cate imi pari conduci masini de ceva timp. Ai nevoie de un gadget sa iti spuna cum sa parchezi? Ai parkinson si iti tremura piciorul pe acceleratie de iti trebuie adaptive cruise control? Vrei sa citesti stirile in timp ce conduci? Atunci urca-te in tren. O sa poti trage si un pui de somn. Ajungi odihnit la destinatie.
Eu personal prefer obosit dar ranjind tamp decat odihnit dar inert.
Ti-ai luat masina sa conduci. Condu-o. Nu te uita la filme piratate pe ecranul infotaimentului.
Volanul e sa invarti de el, pedalele sa apesi pe ele. Nu sa iti citesti mesajele pe whatup...
Chiar nu vreau să încep accidental vreun flame sau o discuție lungă în contradictoriu, mai ales că înțeleg că intențiile tale sunt bune, chiar dacă tonul e prezumțios
Așa cum văd eu lucrurile, dotările de bun simț și capabilitățile dinamice (
i.e. plăcerea condusului) nu se exclud reciproc. Mașinile nu se împart în ”mașini care se conduc” și ”playstation-uri”. Există mașini care se conduc și sunt și ”playstation-uri”, în special de la un anumit nivel de preț în sus. După ce am studiat suficient piața anul ăsta, sunt de părere că la
acest nivel de preț nu e nerezonabil să ceri Android auto (sau să te plângi că el nu există).
Pe de-altă parte, faptul că nu am Parkinson nu înseamnă că nu ar trebui să îmi ușurez viața, atunci când este posibil. E ca și cum ai sugera limitarea aerului condiționat la cardiaci, sau a fotoliilor la cei cu artrită. Nu știu ce stil de condus ai tu, dar eu nu sunt pe modul ”forjă, frate” 24/7. Pe autostradă am frecvent momente când vreau să trec pe auto și să mă relaxez ascultând muzică. În acele momente aș folosi cu plăcere adaptive cruise control, blind spot monitor sau lane assist.
Nu în ultimul rând și cu riscul de a spune un truism, fiecare dintre noi (oamenii) are alte așteptări de la mașină și de la viață în general. Putem să o numim generic ”interpretarea subiectivă a realității”. Cu alte cuvinte ceea ce tu consideri ca fiind
suficient de confortabil nu are neapărat un caracter axiomatic, noi ceilalți având propriile așteptări sau dezamăgiri
Atașamentul pe care îl simt deja pentru Giulia și admirația pe care o am pentru brand nu mi-au luat mințile suficient încât să mă prefac că e mașina perfectă (și sper că nici nu o vor face vreodată). E
aproape perfectă, dar nu perfectă. Îmi place să cred că forumul ăsta e o comunitate de oameni raționali care, în afara gratulărilor reciproce despre cât de mișto sunt Alfele pe care le conduc, sunt interesați și de opinii divergente sau critici. Mai ales când sunt prezentate onest, balansat și fără spume la gură. Dar prefer să mă opresc aici, pentru că discuția a luat amploare și pare că aș fi mai nemulțumit de mașină decât sunt de fapt.
@ALXege, am înțeles. Nu mi-am pus această problemă, dar cred că aș putea să trăiesc fără muzică în momentele în care caut o adresă sau vreo scurtătură.