Hello alfisiti,
Desi nu am fost niciodata un pasionat inrait de masini, de mai bine de 4 ani am descoperit frumusetile astea produse de Alfa Romeo. Nu spun ca alte marci nu produc masini frumoase, insa in traficul de zi cu zi niciodata nu mi-a atras atentia o alta masina cum a facut-o un 159 sau o Brera. Nu stiu care e parerea voastra, dar din punctul meu de vedere botul ala bate orice tipar - nu numai atunci, ci si la momentul actual. E un fel de dragoste la prima vedere cand le vezi in trafic. Pe mine m-a fascinat si inca ma fascineaza si voi face tot posibilul sa pun mana pe una cat mai curand posibil.
Long story short, ca sa nu va plictisesc, de vreo luna visul a devenit realitate si desi optam spre un 159, m-am ales cu o Giulietta QV 1.8 TBi din 2012, 85.000 km, care e pur si simplu seznationala.
E prima mea masina, trecand de la Logan 1.4 mpi din 2005 (al tatalui meu) care inca rezista si are abia 100.000 km
. Ca urmare nu sunt din familie instarita, mi-am luat-o pe munca mea si tin de ea ca la ochii din cap.
Pretul de achizie a fost undeva la 15.000 euro, import din Germania de la privat, istoric service verficiat la reprezentanta.
Desigur ca a avut (si inca are) cateva hibe:
- insonorizare capota gaurita - probabil ceva rozatoare - m-a ajutat speedy91 cu una in stare buna
- revizie facuta ca la "carte" - am facut-o la 16.000 km de la ultiama din cartea service - a fost un pic tricky sa o fac ca nu gaseam ulei, dar m-a salvat tzzivii
- radiator ac spart - trebuie schimbat
- vopsea sarita de pe capota usor sesizabila (majortatea de la pietricele) - trebuie revopsita
- jante destul de zgaraiate - trebuie reconditionate
- mucegai sub bacheta din spate care ulterior s-a extins in portbagaj (revin cu poze before and after) - aveti grija cand varsati bauturi pe bancheta... aparent fostul proprietar nu s-a sinchisit sa curete
In rest masina se comporta cat se poate de ok.
Consum urban in jur de 13%.
Puteti sa ma claxonati in trafic in Bucuresti. B 911 TDR.
Va salut!