Salut. Sunt nou pe forum, asta e prima mea postare. Am mai urmărit thread-uri, dar de data asta am decis să creez unul nou deoarece nu găsesc probleme asemănătoare în nici un thread.
Am o Alfa 147 1.9JTD din 2003. Am cumpărat-o recent. La început, simțeam că parcă nu trage suficient de bine pentru cei 115 cai putere ai ei. Am fost la un test pentru turbo, deoarece mi se părea că nu intră deloc. Acolo mecanicii erau confuzi, pentru că nu le apărea temperatura aerului și nici presiunea corect. Am schimbat senzorul de presiune. Nici o schimbare. Apoi, am citit pe forumuri cazuri asemănătoare unde putea să fie debitmetrul. Am scos mufa să verific dacă merge mai bine fără el și mașina trage MULT MULT MULT mai bine. Am cumpărat alt debitmetru sperând că se va rezolva. L-am schimbat și față de cum era la început, este o îmbunătățire. Dar nu merge la fel de bine cum merge cu mufa scoasă. Are cineva idee de ce? Se simte că are putere, dar totuși e o diferență destul de mare atunci când scot mufa. Parcă și intră mai repede turbo cu ea scoasă (poate e placebo, dar așa mi se pare).
Aveți vreun sfat/recomandare cu ce ar trebui să fac mai departe? Sau așa ar trebui să se comporte? Mi se pare puțin ciudat să meargă mai încet după ce înlocuiesc o piesă defectă cu una nouă.
Mulțumesc anticipat.