nu stiu ce experienta (perioada de timp, kilometri) ai avut cu JTS-ul de 2.2. Si aici ma refer la motor-ul asta in combinatie cu aceasta cutie. combinatia motor -cutie de pe GT/156 JTS e cu totul alta treaba. Cat despre discutii pe PM, din bun simt nu voi face niciun fel de afirmatii.
In alta ordine de idei, din punctul meu de vedere, ca deh, eu scrisei, cutia e foarte slabuta din urmatoarele motive:
- treptele mari sunt degeaba: A sasea e sub orice critica, RPM mare pentru o cutie cu 6 trepte si reprize slabe. A 5-a are reprize slabe. Diferenta mare intre treapta 4 si 5. Cine e interesat, poate cauta rapoartele de demultiplicare.
- treptele inferioare, cele mai folosite in oras, sunt prost gandite. Ori mergi cu a doua prea turat, ori cu a treia subturat. Daca vrei sa distrugi repede un JTS, mergi subturat. O cutie prost gandita in combinatie cu un JTS ...
PS. In scurta mea experienta cu TS-ul Eco si cutia lui, 80K pe o masina cumparata de noua, cutia de pe TS-ul Eco e mult mai bine gandita. Nu exista comparatie. Singurul ei "defect" este ca are doar 5 trepte.
ALXege Quote:
Anyway, din scurta mea experienta cu JTSul, rapoartele cutiei sunt ultima problema.
Alex, aceasta parte a postului iti este dedicata exclusiv tie. As fi putut sa iti transmit PM, dar din motive lesne de inteles nu o fac, iti transmit public.
- Eu nu am identificat nicio alta problema majora. De fapt, majora sau minora, alta problema nu a a avut si nu are masina. Asadar, pentru mine, aceasta problema a cutiei prost etajate este prima si ultima, in consecinta si cea mai suparatoare. Se poate trai cu ea, nu e panica! Nu in ultimul rand, se pot face lucruri in acest sens. Pana la urma e o cutie de viteza, se pot schimba chestii in ea.
- Nu in ultimul rand, Alex, incerc sa tin un jurnal aici si in acelasi timp sa expun lucruri in speranta ca sunt si altii interesati. Masina are parti bune si parti rele. Cele bune s-au tot spus, avantajele platformei etc, in consecinta eu voi incerca sa le expun pe cele mai putin bune/cunoscute. Mai putin cunoscute prin prisma faptului ca nu sunt foarte multi care sa fi avut experiente cu 2.2 JTS. Iar cei care au avut, ori au incercat sa ascunda defecte in mod intentionat, ori au pasat masinile altora fara sa spuna absolut nimic (minciuna prin omisiune).
- povestind aici despre tiruri pe Valea Oltului care rad de ... habar nu am de cine, ca nu inteleg exact, nu te supara, dar eu prefer sa nu comentez. Nasol! Fiecare cu experientele lui. Am fost (si) cu masina de 75 de cai pe Valea Oltului, nu a ras niciun TIR de mine. OMFG!