N-am mai scris demult pe-aici...
Incet-incet, ne apropiem de 10k km petrecuti impreuna! Partea buna este ca majoritatea kilometrilor s-au adunat in cateva drumuri lungi (Serbia, AlfaFest, Cluj, un alt Sibiu/Transfagarasan si cateva weekenduri la Constanta), rareori frec masina prin oras, in traficul de tip bara la bara. Si asta se simte in felul in care functioneaza, call it placebo, dar parca merge mai rotund, e usor mai elastica si mai vanoasa fata de momentul in care am luat-o. La asta probabil au contribuit si majoritatea regenerarilor care s-au petrecut in conditii optime (acum, ca am invatat si eu cand regenereaza

).
Si ca tot veni vorba si pentru ca exista multe controverse legate de motorul de 2.4, pe mine personal ma fascineaza la fiecare astfel de drum! Cu mana pe inima va spun ca este pentru prima data cand nu simt nevoia de soft

Condus barbateste (adica cu retrogradari si ture multe, ma rog, atatea cate permite un diesel), se misca ireprosabil pe reprize si in depasiri. Singurul regret este ca am nimerit din nou versiunea de 200cp, cea de 210 e ceva mai elastica jos si deci mai placuta in frecusul urban.
Anyway, long story short, masina imi place la nebunie, este exact asa cum mi-am dorit!
Kilometrii adunati au venit si cu o noua revizie, care, dincolo de schimbul de ulei si filtrele aferente, s-a lasat si cu placute frana fata/spate + lichid de frana. Am mers pe Textar, desi parca imi pare putin rau ca n-am facut un efort sa pun ceva "sport" pe fata. Ca o paranteza, greutatea platformei nu mi se pare un impediment asa mare atunci cand vine vorba de schimbarea directiei de mers, ci mai mult pe reprizele de franare, chiar si cu Big Brembos si discurile de 330! Aici, cred ca niste placute bune (nu ca Textarurile ar fi proaste, intelegeti voi ce vreau sa spun) pot aduce un improvement considerabil.
Needless to say, ca de obicei, un mare multumesc lui Tzivi, pentru sfaturi, piese, pick-up/delivery, manopera si chestiile in plus care le-a facut fara macar sa i le cer
Am ramas dator si cu ceva feedback privind anvelopele Michelin Pilot Super Sport. Din pacate, odata cu transferul de pe Brera pe Spider, numarul exact de kilometri parcursi a devenit usor incert, din calculele mele estimez in jur de 11-12k pana in prezent. Ochiometric, sunt cam la jumatate din viata, o sa fac si masuratorile exacte si revin. In tot acest timp, am refacut presiunea de numai 2 ori si variatiile de presiune erau destul de mici, ~0.1, max. 0.2. Ceea ce vreau insa sa va impartasesc sunt impresiile mele (evident, subiective) in calitate de utilizator. De-a lungul timpului am folosit preponderent anvelope UHP, de cele mai multe ori noi, uneori SH. Am testat pe diferite platforme branduri precum GoodYear, Toyo, Dunlop, Continental. Sincer, inteleg acum de ce Michelin sunt lider mondial

In conditiile unui condus corect (a nu se citi "incet"), anvelopele nu scrasnesc nici o clipa! Si cred ca cel mai bun exemplu a fost la AlfaFest, cand pe Transfagarasan am fost indeaproape urmat de alegros si al sau Spider 3.2. Pe scurtele portiuni pe care am putut merge mai tare, Razvan scartaia anvelopele pe fiecare viraj iar ale mele nu scoteau un sunet, in conditiile in care era evident ca nu putea merge mai tare ca mine. Desigur, se vor gasi contestatari care vor putea despica firul in 4 in 2 pagini de offtopic pe tema asta, personal, ma intereseaza mai putin, eu sunt convins de calitatile anvelopelor.
In incheiere, o poza nu tocmai recenta...
Attachment:
IMG_9033.jpg [ 272.36 KiB | Viewed 6369 times ]