Cypy, tu tii cu RAR-ul?
Nu stiu cum se face ca ba pe la ITP sau chiar la RAR am dat de incuiati la cap. Ei stiu una si buna. Sa nu cumva sa modifici ceva ca vai vai vai, e o greseala enorma!! Cade universu, bre! Numai cum a facut fabrica sa fie. Huooo! Doamne fereste sa aduci imbunatatiri. Practic, nici suspensie n-ai voie sa-ti spui ca vezi dom-le, modificari la trenul de rulare, la unghiuri, nu cumva alte jante, decat daca le treci in carte, insa trecutul asta costa o gramada de timp si bani pentru un scris mic acolo.
Dupa mine atata timp cat indeplineste toate conditiile de siguranta si functionare, ar trebui sa aiba unda verde orice modificare, indiferent de natura ei. Ai pus faruri cu lupa? Bun. Orbesc? Nu. Sunt reglate? Da. Bun, aprobat! Ai frane mai mari? Da. Franeaza mai bine? Da. Aprobat! Dar nuuu, ei raman acolo, cu nasu'n niste foi idioate. Sunt setati pe principul: noi muncim, nu gandim.
Sa-mi explice mie cum de in UK de exemplu iti iei un kit car, il ansamblezi la tine acasa si apoi faci MOT (ITP la noi), indeplinesti conditiile si gata. Daca prostii de la RAR ar auzi asta, te-ar si executa daca s-ar putea, numai pentru simplul fapt ca ai construit-o acasa. Si culmea, au mai putine accidente ca noi, statistic vorbind. Sa mai spun si de dragster road legal?
Intamplare de la ITP:
Aveam pe fosta jante de 16 cu cauciucuri de iarna (cu dimensiunile originale 205/55 R16) si trebuia sa fac ITP. Ajung acolo, dau acte si compara scrierile de la ele si s-a luat de mine ca de ce nu am indicele de viteza H (210 km/h) si am V (240 km/h). Si ii zic, pai H e inclus in V. Care e problema? Si in afara de asta, ma vezi circuland la iarna cu 210 ???
Si el nu, ca nu poate sa-mi faca ITP si se duce sa-mi aduca el cartea lui cu regulile RAR sa-mi arate. "Pleaca cu cartea aia ca te indop cu ea, foaie cu foaie", mi-am zis in gand. Partea nasoala e ca era cam si de-o varsta cu mine si ma asteptam sa fie mai deschis la minte. Da' de unde?...
I-am zis sec, deschide usa ca plec. Si plecat am fost.
@cristianmiu, madkat Multumesc.