It is currently 11 Apr 2025, 23:26

All times are UTC+03:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 13 Apr 2007, 13:42 

Salutare.
As dori sa strangem un pic de informatii daca se poate legate de service-uri din Cluj.
Unde merita mers cu masina ?
Merita mers la Auto Venetia ?
Sunt alti mecanici priceputi si seriosi unde ne putem duce Alfa ?
Daca punem cap la cap informatiile putem limita neplacerile cauzate de service-urile neserioase.

MUltumesc anticipat

Post subject: NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
PostPosted: 17 May 2007, 10:44 

acum ceva timp am avut de facut multe la Alfa mea. schimbat role, curele, supape, pahare, rectifcare chiuloasa, frane etc.

treaba cu auto venetia sta in felul urmator:

cost pentru o piesa: valoare x; manopera montare/schimbare 50%.
pana aici totul ok.
doar ca te sparg la preturi:
exemplu: radiator cu clima: 2500 RON !!!! manopera: 1250 RON !!!! total 3750 RON !!!! mai da-l naibii radiator ca n-o fi suflat cu platina. (solutie la 640 RON cu tot cu montare exista in Cluj, radiatorul vine pe baza de comanda, din cataloagele lor)
alt exemplu:
rola ax came: discutie cu ei:
- se poate aduce ?
- da.
- cat face ?
-700 ron. (ok, numai nu gaseam eram dispus sa dau)
- care din cele doua modele, in functie de sistemul de prindere ?
- pai dupa catalog, cod de identificare ...
eu: ok, dar a mai patit-o dupa cod sa nu bata ceva si sa nu se potriveasca. am mers cu piesa veche pentru comparatie si asa s-a putut aduce piesa ok, fara batai de cap.
ei: - pai noi nu putem face comparatia. o cumparati, veniti la noi pentru schimbare, si daca nu e bun ce aducem o schimbam. (o "aducere" = "doar" pana in 30 de zile !!!! )
tot ei: - daca o cumparati, si mergeti altundeva pentru montaj, daca nu e buna, veniti si luati celalalt model.
- si cea veche ?
- pai... nu e problema noastra :D.

cool , nu ?

totusi, m-am ferit de ei, si nu am patit-o. in schimb un prieten a patit-o. cu umflatul manoperei pe devizul la asigurari. neplatind clientul, isi umfla preturile. baiul mare apare din prostia lor. baga ca disperatii in deviz, si se mai intampla sa depaseasca procentul admis de asigurari. si atunci ajungi la proces civil cu cel care te-a lovit daca vrei sa recuperezi banii. ceea ce e nashpa. a doua varianta: platesti tu surplusul (la prietenul meu a fost 4000 RON peste !!! ), iarasi nashpa. de obicei se ajunge la "hai sa punem jumi-juma sa-mi pot scoate masina (daca ei nu isi primesc banii, furati si nejustificati de altfel nu poti scoate masina de la ei).

cam asta e modul de lucru la auto venetia.

acum experienta mea cu un mecanic. lucreaza intr-un service dar baga si acasa. i-am dus-o, de fapt a venit omul dupa ea sa o tracteze si a durat.
dar nu din vina lui, ci din cauza pieselor. nu poti da 25 de milioane pe un radiator, asa ca trebuie gasita solutie. dureaza. treci la role, la curele, la potriviri de piese si toate astea doar daca gasesti un magazin de piese ok cu care sa te intelegi: aduci piesa, verific, se potriveste o iau, nu, o schimbi si aduci alt model. eu pana la urma am ales varianta sa iau de la mecanic toate piesele duse, sa le duc la magazin, si sa faca ce vrea cu ele numa sa imi aduca exact la fel. si a functionat. mai multa bataie de cap pentru ei dar din asta traiesc ... daca vrei iti recomand un magazin din Cluj, e micut, dar super serviabil (omul a invatat Alfa din cat l-am batut eu la cap vreo 3 luni de zile ). plus ca daca te intelegi cu el sa ramai fidel (verbal, bineinteles, nu e chestie de acte) mai baga si reduceri.

ca si concluzie: m-au costat cca 3500 ron toate piesele (toate curelele si rolele, garnitura chiuloasa, placute frana, cabluri frana, supape, pahare, echipare masina triunghi, trusa etc, halogene, radiator ...) si 1000 RON !!! manoapera din care vreo 400 RON a fost rectificarea de chiuloasa la o firma specilaizata doar in asa ceva). deci omul a facut treaba cu 600 RON.

Asta fata de: cca 10000 RON piese auto venetia si 5000 RON manopera.

Daca vei avea nevoie vreodata de mai multe detalii despre acesti oameni ... contact me.

Post subject: Completare
PostPosted: 17 May 2007, 10:53 

by the way. am ajuns cu masina in situatia asta datorita curelei de alternator, care a puscat in mers, a rupt cureaua de distributie, mai departe fiind evident supape, pahare. norocul a fost ca s-a oprit aici beleaua.

cureaua alternator era montata de auto venetia, adusa de ei si aveam undeva la 30000 km parcursi cu ea. deci garantie. au fost de acord sa schimbe cureaua (doar a puscat) dar restul ... nu e vina lor. am preferat sa o las balta cu acea curea de la ei, sa nu o mai patesc inca o data.

asta e este o faza foarte naspa. pentru ca multi clujeni admira alfa dar le este frica sa cumpere din cauza service-ului "autorizat" de doi bani si a magazinelor de piese auto cu adaosuri exagerate (doar e alfa, masina scumpa, piese scumpe - nu e chiar asa). din fericire am vazut tot mai multe alfa in cluj. se merge spre bine.

Post subject: Re: Completare
PostPosted: 17 May 2007, 12:45 

Car: 156 - The Red Hawk
metzenro Quote:
by the way. am ajuns cu masina in situatia asta datorita curelei de alternator, care a puscat in mers, a rupt cureaua de distributie, mai departe fiind evident supape, pahare. norocul a fost ca s-a oprit aici beleaua.
Cine nu m-a crezut ca este vital sa se schimbe si accesoriile odata cu distributia?!? Vedeti aici.

Nasol de tot. Iar pretul la piese e blasfemie, un radiator nu are voie sa treaca de 1000 lei nici daca e din ala cel mai smecher!

Oricum... sper sa fie ultima belea!

Asfalt uscat!

Post subject: SUBSCRIU
PostPosted: 17 May 2007, 13:15 

Ca invatatura de minte: daca garantia pe curele e de 100 000 km, la maxim 75 000 km voi schimba toate curelele si rolele. Daca va vine sa credeti, rulmentul de pe rola ce tine cureaua de transmisie nu mai avea nici o bila prinsa.

Daca te descurci putin, cu 1500 ron faci toate schimbarile de role si curele. Odata la 1 an, 2 (adica cca 60 000 km), merita facuta treaba. Masina se simte mai bine, soferul se simte mai bine, se evita "catastrofe" neplacute ... si totusi, cam tot atat e la o Skoda Octavia. Dar diferenta de masina cine o inlocuieste ?

Post subject:
PostPosted: 17 May 2007, 14:14 

1500 ron :shock: SCUMP !!!! Maxim 1200 ron, cu tot cu ulei si filtre . :wink:
Asta daca te descurci, binenteles. :lol:

AR 156 2.0 TS 155-CP, blue cosmo, putin tuning exterior
new: Fiat Grande Punto 1.3 multijet 90 CP

PostPosted: 17 May 2007, 15:28 

daca zici tu, eu te cred. poate pe viitor ...

Post subject:
PostPosted: 13 Jun 2007, 17:32 

Am fost si eu in Cluj la Autovenetia cand aveam 166 3.0 V3 24v. Masina nu se tura decat pana la o anumit cota,becul de la motor era aprins si nu puteam sa depasesc viteza de 150 km/h.Drept urmare m-am hotarat sa merg la un dealer SPECIALIZAT. Am ajuns in Cluj,am vorbit cu cineva de acolo si mi-a spus sa vin sambata ca e mai liber si nu ma mai baga inauntru ca face verificarea afara si ma scoate mai ieftin. Zis si facut. Totul ma costat 1 milion si a durat 1 ora dupa care mi-a zis urmatoarele:
1.poate fi ceva potentiometru care se gaseste sub pedala de acceleratie
2.sau calculatorul de bord de la injectia de benzina.
Preturi:1. 800euro iar 2. 1600euro toate +manopera :roll: :roll:
Dar mi sa spus ca daca fac comanda si e de vina doar una dintre ele raman cu ambele lucruri pe cap.
Asa ca mi-am facut programare in Ungaria la un dealer ALFA ROMEO si desi nu stiam o boaba de maghiara in decurs de 30 min a venit omul si mi-a aratat care era problema: calculator de bord injectie.
Mi sa spus ca mi se aduce in 4 zile la pretul de ..,.ghici... 510 euro.Dupa 5 zile am revenit, mi sa schimbat piesa , am platit manopera cam 90 euro si totul a fost K.
Tot ce sa lucrat la masina am putut vedea datorita unor geamuri imense care dadeau catre atelier.Asa ca tu stateai si-ti beai cafeaua si vedeai tot ce se intampla cu BELLA ta.....
Masina mea are numai 66000 km dar ma gandesc cu groaza cam cat o sa ma coste revizia la 80000km pt ca fiind in garantie sunt obligat sa merg la ei iar la 80000 trebuie schimbata distributia+......toate cele
Doamne ajuta...

Post subject: dealer Ungaria
PostPosted: 14 Jun 2007, 07:48 

Salut. Solutia cu Ungaria, mai ales pentru cei din Ardeal, ca e mai aproape, am mai auzit-o si mi s-a recomandat si mie. Dar aceeasi problema cu vorbitul limbii ...

Imi poti da si mie niste date despre acel delaer ... o adresa de contact, o locatie, mod de programare etc. cum ai procedat tu , de fapt. merci

Post subject:
PostPosted: 15 Jun 2007, 22:26 

Sal.
Nici eu nu stiu o boaba de maghiara.Adresa am gasit-o pe net.Am cautat cel mai apropiat dealer de langa granita cu Satu Mare.Un prieten a dat telefon si m-a programat in 3 zile. Restul...
O sa caut prin hartii adresa..
Oricum eu in Cluj la service Alfa Romeo nu merg decat fortat.... :shock:

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+03:00