acum ceva timp am avut de facut multe la Alfa mea. schimbat role, curele, supape, pahare, rectifcare chiuloasa, frane etc.
treaba cu auto venetia sta in felul urmator:
cost pentru o piesa: valoare x; manopera montare/schimbare 50%.
pana aici totul ok.
doar ca te sparg la preturi:
exemplu: radiator cu clima: 2500 RON !!!! manopera: 1250 RON !!!! total 3750 RON !!!! mai da-l naibii radiator ca n-o fi suflat cu platina. (solutie la 640 RON cu tot cu montare exista in Cluj, radiatorul vine pe baza de comanda, din cataloagele lor)
alt exemplu:
rola ax came: discutie cu ei:
- se poate aduce ?
- da.
- cat face ?
-700 ron. (ok, numai nu gaseam eram dispus sa dau)
- care din cele doua modele, in functie de sistemul de prindere ?
- pai dupa catalog, cod de identificare ...
eu: ok, dar a mai patit-o dupa cod sa nu bata ceva si sa nu se potriveasca. am mers cu piesa veche pentru comparatie si asa s-a putut aduce piesa ok, fara batai de cap.
ei: - pai noi nu putem face comparatia. o cumparati, veniti la noi pentru schimbare, si daca nu e bun ce aducem o schimbam. (o "aducere" = "doar" pana in 30 de zile !!!! )
tot ei: - daca o cumparati, si mergeti altundeva pentru montaj, daca nu e buna, veniti si luati celalalt model.
- si cea veche ?
- pai... nu e problema noastra

.
cool , nu ?
totusi, m-am ferit de ei, si nu am patit-o. in schimb un prieten a patit-o. cu umflatul manoperei pe devizul la asigurari. neplatind clientul, isi umfla preturile. baiul mare apare din prostia lor. baga ca disperatii in deviz, si se mai intampla sa depaseasca procentul admis de asigurari. si atunci ajungi la proces civil cu cel care te-a lovit daca vrei sa recuperezi banii. ceea ce e nashpa. a doua varianta: platesti tu surplusul (la prietenul meu a fost 4000 RON peste !!! ), iarasi nashpa. de obicei se ajunge la "hai sa punem jumi-juma sa-mi pot scoate masina (daca ei nu isi primesc banii, furati si nejustificati de altfel nu poti scoate masina de la ei).
cam asta e modul de lucru la auto venetia.
acum experienta mea cu un mecanic. lucreaza intr-un service dar baga si acasa. i-am dus-o, de fapt a venit omul dupa ea sa o tracteze si a durat.
dar nu din vina lui, ci din cauza pieselor. nu poti da 25 de milioane pe un radiator, asa ca trebuie gasita solutie. dureaza. treci la role, la curele, la potriviri de piese si toate astea doar daca gasesti un magazin de piese ok cu care sa te intelegi: aduci piesa, verific, se potriveste o iau, nu, o schimbi si aduci alt model. eu pana la urma am ales varianta sa iau de la mecanic toate piesele duse, sa le duc la magazin, si sa faca ce vrea cu ele numa sa imi aduca exact la fel. si a functionat. mai multa bataie de cap pentru ei dar din asta traiesc ... daca vrei iti recomand un magazin din Cluj, e micut, dar super serviabil (omul a invatat Alfa din cat l-am batut eu la cap vreo 3 luni de zile ). plus ca daca te intelegi cu el sa ramai fidel (verbal, bineinteles, nu e chestie de acte) mai baga si reduceri.
ca si concluzie: m-au costat cca 3500 ron toate piesele (toate curelele si rolele, garnitura chiuloasa, placute frana, cabluri frana, supape, pahare, echipare masina triunghi, trusa etc, halogene, radiator ...) si 1000 RON !!! manoapera din care vreo 400 RON a fost rectificarea de chiuloasa la o firma specilaizata doar in asa ceva). deci omul a facut treaba cu 600 RON.
Asta fata de: cca 10000 RON piese auto venetia si 5000 RON manopera.
Daca vei avea nevoie vreodata de mai multe detalii despre acesti oameni ... contact me.