valerica Quote:
@dand, privim fotbalul diferit, eu il vad in forma de moment si eveniment, cm,ce,cl,ci unde sunt meciuri diferite cu mize diferite si tactic diferit, unde jucatorii sunt utilizati pe alte scheme de joc si isi demonstreaza altfel calitatile. Nu ma intereseaza wikipedia, asa ca nici trecutul si il prefer pe Maurinio azi in locul lui Trap, tot azi. Vorbim de fotbalul zilelor noastre si nu cand Trap era jucator. Sabella e un antrenor care omoara fotbalul, iar in opinia mea, el nu tine jucatorii si nu reuseste sa impuna schema, argentinienii nu se leaga, joaca haotic.
Acum fiecare priveste fotbalul diferit, eu ce remarc la Argentina e ca joaca o partitura foarte solida, de inspiratie italiana. Singura echipa care a reusit sa-si creeze o ocazie impotriva lor in faza eliminatorie a fost Elvetia in min 120 si oarecum accidental. Belgia? Nici macar o jumatate de ocazie. Olanda? O jumatate de ocazie in min 88. Atat. E cea mai solida si pusa la punct echipa de la Mondialul asta parerea mea. Messi joaca ptr echipa si de asta nu sunt focuri de artificii, revezi golul lui Di Maria cu Elvetia si cel al lui Higuain cu Belgia. La fel ocazia creeata ptr Palacio ieri. Sau cea ptr Maxi Rodriguez pe final. Germania va avea o surpriza daca se asteapta sa dea peste o aparare cu lunaticul David Luiz, intotdeauna au avut probleme cu Italia (their bogey team) si Argentina asta e pe acelasi calapod. Nu ca in afara de 2 meciuri cu echipe care au implodat (Portugalia si Brazilia) germanii ar fi rupt cerul la Mondialul asta.
Tocmai de asta am facut paralela la trecut, Sabella aplica exact aceleasi principii precum ultimul antrenor ce a adus Cupa la Buenos Aires.
Asta cu omoara fotbalul imi ridica mingea la fileu ptr un citat remarcabil din Jonathan Wilson, cel mai respectat jurnalist de fotbal din Anglia si seful Blizzard (unde mai scriu printre altii Gabriel Marcotti, Rafa Hoenigstein). Citez aproximativ: they say they weren't entertaining? So what? One of the most depressing things about the modern breed of armchair fan is their constant demand to be entertained, their seeming belief that coaches and players are answerable to them. They're not. Sport is about teams doing their utmost to win using whatever means they can within the rules and spirit of the game.
Altfel, Vamos Argentina duminica:)